Piilota X Palauta

Springsteenin huima veto: Lähes viiden tunnin konsertti

Viihde 6 Kommentoi

Rockin ”pomo” Bruce Springsteen on käynnissä olevalla Euroopan-kiertueellaan rikkonut konserttien pituusennätyksiä, ja eilen illalla Helsingin Olympiastadionille saapunut yleisö sai todistaa miehen uran pisintä keikkaa – liki viisi tuntia järisyttävän komeaa ja sykähdyttävää musiikkia.

Springsteen joukkioineen oli Suomessa viidettä kertaa. Edellinen pomon vierailu koettiin 2009 Tampereella Ratinan stadionilla.

– Hyvä ilta, hauska nähdä – last stop in Europe, let´s do it right! Bruce Springsteen tervehti yleisöään ja käynnisti liki viisituntiseksi venyneen konserttinsa.

Euroopan kiertueen viimeinen konsertti taisi olla tarkoituksella ennätysmäisen pitkä. Konsertti alkoi yllättäen jo kello kuuden jälkeen, kun Springsteen saapui yksin lavalle, soitti akustista kitaraa ja siirtyi sitten yleisön joukkoon tekemään lähempää tuttavuutta.

Varsinainen keikka alkoi vähän ennen kahdeksaa, ja päättyi puolen yön tietämissä. Kauniin auringonpaisteisena käynnistynyt konsertti kasvoi mittaansa tunnelmien vaihtuessa eri aikakausilta olevien laulujen myötä ja illan hiljalleen hämärtyessä. Viimeisten sävelten soidessa oli jo pimeää, ja silloin myös bändin valot ja videotaulut pääsivät oikeuksiinsa.

Springsteenin mukana kiertää tuttu E Street Band vahvistettuna Soozie Tyrellillä, Charles Giodanolla ja The Wrecking Ball Tour Bandilla, joka toi mukavaa uutta ilmettä bändin lavaesiintymisiin. Erityisen hienoa oli kuulla edesmenneen saksofonisti Clarens Clemonsin seuraajaa, hänen veljenpoikaansa Jake Clemonsia, jonka soitossa aisti sukulaisuuden suureen esikuvaan.

Liki tunnin mittaisen encoren aikana koettiinkin koskettavan videokoosteen myötä kaunis hetki Clarens Clemonsin muistoksi.

Illan konsertissa kuultiin peräti 34 laulua. Uuden albumin laulujen lisäksi Springsteen tarjoili komean kattauksen vanhoja klassikoitaan. Harva taisi jäädä kaipaamaan omaa suosikkiaan. Konsertin alkoi räyhäkkäällä Rockin´all over the worldilla, jota seurasivat lähes tauotta Trapped, Out In The Street, Loose Ends sekä Prove It All Night.

Sitten oli vuorossa miehen uudempaa tuotantoa, kuten We Take Care Of Our Own ja Wrecking Ball. Illan aikana koettiin myös muun muassa My City Of Ruins, Because The Night, The Rising, Badlands, Land Of Hope And Dreams, Born to Run, Dancing In The Dark sekä Tenth Avenue Freeze-Out.

Konsertin päätti cover La Bamba, joka saatteli yleisön kotimatkalle kevein tanssin askelin. Upea ja unohtumaton ilta jälleen kerran, kiitos Bruce!

Teksti ja kuvat Kari Martiala

6 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

1.8.2012 09:24

Ei käy kateeksi lähialueen asukkaita. Onhan Bruce tätä yrittänyt muissakin Euroopan pääkaupungeissa. Siellä vaan vedetty piuhat irti klo 22:00. Suomessa vaan ollaan niin takapajulassa.

1.8.2012 09:47

Mielestäni ollaan takapajulassa, jos maailmanluokan tähdeltä vedetään piuhat irti sen sijaan, että nautitaan musiikista. Lähialueen asukkaat saavat tämän nautinnon täysin ilmaiseksi, jos kuulevat musiikin asunnolleen saakka.

1.8.2012 09:52

Konsertin toinen kappalve ei todellakaan ollut Trapped, vaan Night. Unohtamatta myös sitä että viimeinen biisi oli Twist & Shout, ei La Bamba.

Hieman tarkkuutta, kiitos!

1.8.2012 10:12

Nimimerkki Bruce-fani on oikeassa. Toinen kappale oli Night, ja viimeinen Twist & Shout johon tosin oli jo tutuksi tällä kiertuella käyneeseen tapaan upotettu sisään muutama tahti tuota La Bambaa.

Myös kappaleiden määrä on hiukan pielessä, alun akustinen setti huomioiden kappaleita oli 38.

1.8.2012 23:50

hyvä bruce!

2.8.2012 06:08

Meikä olisi mieluusti asunut kuuloetäisyydellä, kun omat Brucet ovat niillä antiikkisillä älppäreillä ja soittoapparaatti hajosi :(

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.