Hurja uimatarina leviää Facebookissa: ”Plums, pohja katosi”

Aidan vasen puoli on ruopattu syväksi, mutta sitä ei välttämättä heti huomaa.

Minna Rajainmäki

Kyltti on kiinni aidassa sen oikealla puolella.

Minna Rajainmäki

Yhteisöpalvelu Facebookissa leviää varoittava tarina uimaretkestä. Hanna Plathán kertoo, kuinka hänen uimataidottomat veljentytär ja -poika olivat yllättäen painuneet pinnan alle Oittaan uimarannalla.

– Ranta on pitkän matkaa matala.[…] Vettä oli lapsia vyötäröön asti....kunnes plums. Pohja katosi lasten alta yht’äkkiä! Molemmat lapset räpiköivät ja huusivat apua, Plathán kirjoittaa.

Lapset säikähtivät ja alkoivat huutaa apua. Plathán kuitenkin onnistui kiskomaan lapset syvästä vedestä takaisin matalikkoon. Hän kertoo, ettei paikalla ollut juuri sillä hetkellä uimavalvojaa, joka olisi kuullut avunhuudot.

– Paljon siinä oli muita ihmisiä töllistelemässä, hän toteaa.

Nainen täsmentää, että tapaus sattui Oittaan uimarannan laiturin puoleisella alueella. Rantaveden uima-alue on hänen mukaansa selvästi erotettu muusta järvestä näkyvällä vaijerilla – samanlaisella kuin uimahallien ratoja erottavat ketjut.

Plathán kummasteleekin, kuinka äkkisyvästä ei varoitettu. Uimavalvojakaan ei osannut vastata hänelle paremmin kuin että uimarannan ilmoitustaululla on kartta, johon veden syvyyslukemat on merkitty. Sittemmin rannalle on tuotu varoitukset.

– Tässä on sattunut hukkumistapauksiakin aiempina vuosina, Plathán kertoo.

Lisää aiheesta

Kirkkonummen uimarantoja ei valvotaKoirilla ei ole asiaa yleisille uimarannoilleUimarantojen valvontaan ei tule muutoksia
Written by:

Ota yhteyttä