Jäätelötehdas laajenee Suomenojalla – Pienet pistävät isoille kampoihin

Caminito artesaanijäätelö jäätelö kunnioittaa käsityöperinteitä.

Ville Heinonen

Caminito artesaanijäätelö jäätelö kunnioittaa käsityöperinteitä.

Ville Heinonen

Caminito artesaanijäätelö jäätelö kunnioittaa käsityöperinteitä.

Ville Heinonen

Caminito artesaanijäätelö jäätelö kunnioittaa käsityöperinteitä.

Ville Heinonen

Veljesten Sergio ja Dario Adler perheyritys, muutti Suomenojalle 2013. Se työllistää kuusi henkilöä.

Ville Heinonen

Caminito artesaanijäätelö jäätelö kunnioittaa käsityöperinteitä.

Ville Heinonen

Caminito-jäätelöä saa useista toimipisteistä eri puolilta pääkaupunkiseutua.

Ville Heinonen

JÄTSKIKOKIT   Caminito-jäätelöitä valmistavat Adlerin veljekset ovat suurentaneet työtilojaan 15-kertaisiksi kolmessa vuodessa.

Caminito-jäätelöiden valmistus siirtyy isompiin tiloihin noin kolmen kuukauden päästä. Kuusi henkilöä työllistävä perheyritys muuttaa Suomenojalla nykyisestä kodistaan Portti 7 -kujan varrelta noin sadan metrin päähän rakennukseen, jossa toimii myös konevuokrausfirma Cramo.

– Tarvitsemme enemmän tilaa, koska olemme kasvamassa, perustelee Argentiinasta kotoisin oleva Sergio Adler .

Kouvolassa toimintansa vuonna 2008 aloittaneen yrityksen kasvu on ollut hitaan alun jälkeen vauhdikasta.

Sergio, vaimonsa Leena ja veljensä Dario perustivat Kymijoen kupeeseen luonnollisista raaka-aineista valmistettavaa ja lisäaineetonta artesaanijäätelöä myyvän kahvilan, joka kovan työn tuloksena valtasi itselleen elintilaa jäätelömarkkinoilta.

Veljesten kunnianhimo ajoi bisneksen isompiin ympyröihin.

Olemme tuplanneet koko viime vuoden myynnin jo tässä vaiheessa tätä vuotta”

– Halusimme olla jäätelötehdas, Sergio kertaa syitä muuttoon Suomenojalle vuonna 2013.

– Samalla logistiikka helpottui. Kuljetukset Kouvolasta muihin kaupunkeihin kulkivat joka tapauksessa aina Helsingin kautta, mikä näkyi kuljetuksen hinnoissa.

Nykyinen jäätelökeittiö on kolme kertaa tilavampi kuin Kouvolan vastaava, ja uusissa tiloissa neliöt ja tuotantokapasiteetti vielä viisinkertaistuvat nykyisestä. Tehtaan koko on siis laajentunut kolmessa vuodessa 15-kertaiseksi.

Laajenemisen taustalla on myynnin kasvu.

– Olemme tuplanneet koko viime vuoden myynnin jo tässä vaiheessa tätä vuotta, Sergio vertaa.

Jäätelöitä ja sorbetteja valmistavan Aguila Ky:n liikevaihto oli viime vuonna noin 400 000 euroa, ja summa rikkoutuu tänä vuonna.

Lukuja on nostanut puoli vuotta sitten lanseerattu laktoositon Amigo-tuotantolinja, mutta veljesten mukaan menestyksen syyt piilevät syvemmällä ja moninaisina.

– Me haluamme tehdä töitä ja olla hyviä, Sergio aloittaa.

– Meillä on taloudellisia edellytyksiä jatkaa kasvua. Teemme, mitä asiakkaat haluavat meidän tekevän, jatkaa Dario.

Ja tekevälle on sattunut. ”Miksipä ei” -asenteella veljensä tavoin elävä Sergio sanoo tehneensä monta virhettä mutta samalla huomauttaa, että suomalaisilla olisi paljon opittavaa spontaaniudesta.

– Älä pelkää virhettä. Virhe tarkoittaa mahdollisuutta, kuuluu ohje.

Written by:

Ville Heinonen

Ota yhteyttä