Ruokaa ja juomaa puolille öin tarjoileva Tislaamo avaa Teurastamolla

Tislaamo on myös ruokaravintola.

Tislaamo

Tislaamo-baari sijoittuu Teurastamon entiseen lämpökeskukseen.

Tislaamo

Cocktailit ovat päätuotteena viskitislaamon yläkerrassa perjantaina avautuvassa uudessa baarissa, mutta bar manager Mikko Levoska lupaa myös ruokatuotteen ja musiikin olevan kodillaan.

– Meillä on viikonloppuisin täällä dj:t, ei soitella mitään listamusaa, Levoska kertoo.

Ruokapuolesta vastaa muun muassa Chez Dominiquessa työskennellyt Ron Gentile.

– Tämä on ruokaravintola, jolla on oma keittiö. Meillä on kova ammattitaito, mutta fine diningia ei ole luvassa vaan baariin sopivaa parempaa ruokaa, Levoska määrittelee.

Keittiö on auki puolille öin, joten ruokaa saa liki valomerkkiin saakka.

Helsinkiläisviskin kypsymistä odotellessa vanhan lämpökeskuksen piipun juurella maistellaan muita viskejä Suomesta ja maailmalta.

– Meiltä saa aina varmasti HDC:n kaikkia tuotteita ja myös special editioneita, jotka eivät tule muualle myyntiin. Viski valmistuu vuoden päästä.

Baarimestarina Tislaamossa toimii Noora Nyrhilä.

Tislaamossa on 120 asiakaspaikkaa ja kesäterassi.

Levoska ja Gentile ovat erikoistuneet ravintola-avauksiin. Viimeksi Levoska oli käynnistämässä ravintola Pennyä Uudenmaankadulla ja Teurastamon B-Side Baria.

Sauna on seuraava projekti."

The Helsinki Distilling Company (Helsingin Tislaamo Oy) käynnistyi vuonna 2014. Irlantilainen toimitusjohtaja Séamus Holohan ja hänen yhtiökumppaninsa Mikko Mykkänen ja Kai Kilpinenperustivat tislaamon Sörnäisten tukkutorin entiseen lämpökeskukseen. Tislaamossa valmistuu suomalaisista raaka-aineista nyt giniä, viskiä, Apple Jackia ja modernia lonkeroa, Helsinki Long Drinkiä.

Lämpökeskuksen toiseen kerroksen, tislaamon yläkertaan oli tarkoitus avata baari jo viime kesänä.

– Remontti venyi, kun vanhasta rakennuksesta paljastui töiden edetessä useita yllätyksiä, kertoo Séamus Holohan.

Baarin yhteyteen tuleva sauna on Holohanin mukaan seuraava projekti, sitä ryhdytään edistämään ensi vuonna.

Tislaamo - Distillery Bar (Teurastamo, Työpajankatu 2a R 3, Helsinki), avoinna ke-to klo 17-00, pe-la klo 17-02.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Marketta Karjalainen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Viskiguru: Nyt menee paremmin kuin koskaan – viskiharrastus kovassa kasvussa Jussi 69:n baari myi ylivoimaisesti eniten viskiä