Mämmikö muka pahaa? Näin paljon sitä syödään joka vuosi

Mämmi maistuu pääsiäisenä.

Ari Peltonen/ Arkisto

Suomalaiset syövät vuosittain yli kaksi miljoonaa kiloa mämmiä, selviää Keskon keräämistä tiedoista, jotka perustuvat K-ruokakauppojen asiakkaiden ostoksiin.

Suurin osa mämmistä syödään pääsiäisen tienoilla, mutta sesonki alkaa pikkuhiljaa tammikuusta eteenpäin huipentuen pääsiäiseen.

Keskon mukaan mämmin ympärivuotinen syönti on kuitenkin kasvussa ja sitä on kaupoissa tarjolla myös sesongin ulkopuolella.

Yli 80 prosenttia mämmistä myydään kuitenkin yhä pääsiäisviikolla.

Ruskeaa herkkua ostetaan Keskon mukaan eniten Keski-Suomessa ja Kainuussa, vähiten Uudellamaalla ja Keski-Pohjanmaalla.

Hieman muuta vuotta enemmän pääsiäisenä myydään myös esimerkiksi kananmunia, rahkaa, kermaa ja makeisia. Makeisten pääsiäissesonki alkaa helmikuun alkupuolella ja kiihtyy selvästi kahtena viikkona ennen pääsiäistä. Pääsiäisen makeismyynnistä valtaosa on yllätysmunia.

Eniten rahaa pääsiäismakeisiin käyttävät lapsiperheet.

Suosituimmat lihatuotteet pääsiäisenä ovat karitsan luuton paisti, paahtopaisti ja erilaiset fileet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Riikka Jokinen

Ota yhteyttä