Länsimetro myöhästyy edelleen

Kuvituskuva länsimetron testijunan kuljettamosta.

Päivi Tuovinen /Arkisto

Länsimetron ensimmäisen vaiheen Ruoholahdesta Matinkylään käyttöönotto myöhästyy edelleen. Länsimetro Oy:n hallitus ilmoitti hetki sitten, että metroliikenne voi käynnistyä aikaisintaan syyskuussa.

Länsimetrossa siirrytään kesäkuun alussa testausvaiheesta viranomaistarkastusvaiheeseen ja valmistellaan asemien ja radan luovuttamista HKL:lle. Viranomaistarkastusten ja niiden mahdollisesti aiheuttamien korjaustoimenpiteiden jälkeen metro voidaan avata matkustajille.

– Länsimetro on valmis liikenteelle heti kun viimeinenkin hyväksyntä on saatu. Arvioni mukaan metroliikenne voi alkaa syyskuussa 2017, kertoo rakentamisesta vastaavan Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi.

Bussiliikenteessä siirryttäisiin metron liityntälinjastoon aikaisintaan lokakuun puolivälissä, ja siihen asti Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussit kulkisivat nykyisen linjaston mukaan.

Written by:

Seppo Korkman

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Metroaikataulu täsmentyy vapun jälkeen – "Lopputarkastuksissa aina omat riskinsä"HSL paljasti tänään: Länsimetron aikataulut selviävät... niin milloin?Länsimetro kulkee aikaisintaan heinä–elokuussa – bussivaraus jopa kesään 2018Käräjäoikeus antoi tuomion YIT:n ja Länsimetron urakkakiistassa – Tuliko tasapeli?Länsimetroselvitys jää ikuisesti pimentoon? – Lähteet: Selvitys viivästyy ja voi jäädä julkaisematta"Jos länsimetron aikataulu nyt pitää"  – Bussiliikenteeseen suurmuutos lokakuun puolivälissä