Tiukka äänestys: Länsimetro Oy:n hallitus saamassa vastuuvapauden

Länsimetron hallitus ja toimitusjohtaja ovat saamassa tili- ja vastuuvapauden toukokuun yhtiökokouksessa.

Arkisto / Klaus Nurmi

Espoon konsernijaosto on äänin 5-4 päättänyt puoltaa tili- ja vastuuvapauden myöntämistä Länsimetro Oy:n hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle.

Konsernijaosto ohjeisti kaupungin edustajaa toukokuussa järjestettävään yhtiökokoukseen. Yhtiökokous käsittelee metroyhtiön vuoden 2016 tilinpäätöstä.

Vastuuvapauden myöntämistä kannattivat konsernijaoston kokoomuksen ja RKP:n edustajat. Muutettuun päätösesitykseen lisättiin maininta siitä, että erityistilintarkastuksen valmistumisen jälkeen konsernijaosto tekee tarvittavia toimenpiteitä

Jaoston puheenjohtajan Teemu Lahtisen (ps.) hävinnyttä esitys vastuuvapauden myöntämisen lykkäämisestä siihen saakka, kuin Länsimetro Oy:n erityistilintarkastus valmistuu, kannattivat vihreiden, demarien ja vasemmistoliiton edustajat.

Länsimetron ensimmäinen vaihe on myöhästymässä yli vuodella ja kustannukset ovat nousseet runsaasta 700 miljoonasta jo lähes 1,2 miljardiin euroon

Written by:

Seppo Korkman

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Länsimetropomojen vastuuvapaudesta kiistellään Espoossa – vihreät ja perussuomalaiset samassa rintamassaLänsimetropomo mahdollisista vahingonkorvauksista yrittäjille: ”Emme korvaa mielipahaa” Länsimetron korvausvastuut ovat sekava soppa – kulisseissa pyydetty apua asiantuntijoiltaKesko-pomolta rajua kritiikkiä Länsimetrolle: "Olemme joutuneet lukemaan kaiken lehdistä, yhtiössä toimittu juuri niin kuin ei pidä"