Junalakko ei tuonut ruuhkia Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Veturimiesten maanantaina alkanut lakko päättyy kello 24 tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Arkistokuva Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Jussi Vehkasalo

Junalakko ei ainakaan toistaiseksi ole näkynyt Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Viestinnän asiantuntija Kirsi Luhta Finaviasta kertoo, että lakko ei ole tuonut ruuhkia aseman turvatarkastuksiin tai näkynyt aseman käytävillä yleisemminkään.

– Eikä pysäköintihalleissakaan. Sielläkin on ollut ihan tilaa, Luhta sanoo.

Lentoaseman tilanteeseen voi Luhdan mukaan vaikuttaa osaltaan sekin, että tiistai ei useinkaan ole ruuhkaisin päivä lentoasemalla.

– Eniten matkustajia on torstaina ja perjantaina sekä iltapäivisin, kun koneita lähtee eniten. Aamuisin ennen seitsemää ja kahdeksaa aamulla sekä kello kolmen ja kuuden välillä iltapäivällä ovat ruuhkaisimmat ajat, Luhta kertoo.

Junalakko päättyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 24. Junalakolla veturimiehet vastustavat hallituksen suunnitelmia pilkkoa VR ja kilpailuttaa henkilöliikenne. 

Written by:

Sirkku Aalto

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Raideasiantuntija ei pidä lakkoilijoiden väitteitä uskottavina – "Pelko, että osa häviää ja osa voittaa"Lakko pysäyttää junat maanantai-iltana – Näin kausikorttiasiakas saa korvauksia7 kuljetusalan liittoa asettui veturimiesten tueksi – "VR:n pilkkominen peruttava"Mullistus junaliikenteeseen: Anne Berner esittää VR-monopolin purkamista – etelän taajamajunat ensimmäisenä