S-ryhmä lyö lisää löylyä – satojen tuotteiden hinnat laskevat

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

S-ryhmä kertoo laskevansa jälleen hintojaan. Yhtiön mukaan satojen tuotteiden hinnat laskevat tänään keskiviikkona Prismoissa. Myös S-marketeihin saadaan lisää alennettuja tuotteita.

"Halpuuttamisen" piiriin tulee nyt muun muassa broileria, lihapyöryköitä, riisipiirakoita ja paahtoleipää.

Kilpailu ruokakaupassa kiristyy. Tässä juostaan nyt tavallaan maratonia. Välillä kaveri on puoli askelta perässä, välillä rinnalla, ja meidän hommana on varmistaa, että oma juoksu toimii niin, että kisaamme aina kärkipaikasta.  Parasta tässä on se, että tämän kisan tulokset satavat suomalaisten laariin: ostoskorin hinta laskee, S-ryhmän vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu toteaa tiedotteessa.

S-ryhmä on tullut tutuksi "halpuuttaminen"-termin luomisesta. Ensimmäisen kerran yhtiö "halpuutti" tuotteitaan tammikuussa 2015. Tempaus on herättänyt myös kritiikkiä. Esimerkiksi julkisuudessa olleiden viljelijöiden mukaan S-ryhmän sisäänostajat ovat vaatineet tuottajilta vihannesten hintojen laskemista. 

S-ryhmän oman perustelun mukaan varat  halpuuttamiseen tulevat S-ryhmässä käynnissä olevasta tehostamisohjelmasta, jonka tuotto ohjataan hintojen alentamiseen. Säästöjä on S-ryhmän mukaan haettu muun muassa markkinointi- hallinto- ja IT-kuluista.

Written by:

Riikka Jokinen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

S-ryhmä korvaa Otto-automaatit uusilla – "Tarjoavat myös 10 euron seteleitä"S-ryhmä irtisanoi jopa 2000 esimiehen työehtosopimuksen – PAM: "Säästöjä haetaan, vaikka se kielletäänkin"Stockmann Herkku myydään S-ryhmälle 27 miljoonallaKääntääkö S-ryhmä nyt kaupan megatrendin? – Uskoa on, vaikka edellinen yritys meni pieleenAhdinkoon joutunut elintarvikevalmistaja jyrähti MT:lle: "Halpuutuksen on loputtava""Halpuutus" ja huono johtaminen riesana raksoilla – "Johtaa usein huonoihin tuloksiin"S-ryhmä halpuutti taas hintoja – kurkun hinta tippuu 41 prosentillaLaaja protesti "palkan halpuutusta" vastaan – "Ulkoistettu toimihenkilö saa nyt 1000 e/kk mediaania vähemmän"