"En voinut olla tarttumatta mahdollisuuteen" – Tv-kokkijulkkis palkattiin Palaceen

Hans Välimäki kutsui Palaceen aisaparikseen keittiömestari Eero Vottosen. Hän on Välimäen entinen kollega ja luottomies Chez Dominiquesta.

_

Suomen kaikkien aikojen menestynein ja kansainvälisesti arvostetuin keittiömestari Hans Välimäki ottaa Helsingissä marraskuussa uudelleen avautuvan ravintola Palacen keittiön haltuunsa.

Fine diningin pariin palaava Välimäki on pyytänyt Palacen keittiöön aisaparikseen suomalaiskokkien oman ranking-listan kärkisijaa pitävän Eero Vottosen. Parivaljakon tavoitteena on palauttaa Palace ansaitsemaansa asemaan, eli kirjaimellisesti modernin suomalaisen gastronomian huipulle.

Neljän vuoden sapattivapaa Michelin-tason keittämisestä."

Hans Välimäki saavutti luotsaamalleen Chez Dominiquelle ensimmäisen Michelin-tähden vuonna 2001 ja heti kaksi vuotta myöhemmin sille myönnettiin toisena ravintolana Pohjoismaissa kaksi tähteä. Ylläpidettyään kahta tähteä historialliset yksitoista vuotta, ilmoitti Hans Välimäki ottavansa etäisyyttä fine diningiin ja pitävänsä sapattivapaata uusia asioita opiskellen. Nyt hän palaa ravintola Palacen keittiömestarina takaisin siihen ruokatyyliin, josta hänet parhaiten tunnetaan.

– Neljän vuoden sapattivapaa Michelin-tason keittämisestä antoi paitsi paljon energiaa, myös mahdollisuuden opiskella itselleni uudenlaisia toimintamalleja ja ravintolaruoan popularisointia. Erilaisten ruoka- ja ravintolakonseptien ideointi ja alullepano oli piristävää, mutta nyt olen valmis palaamaan sen pariin, mitä eniten rakastan, sanoo Välimäki.

– Klassinen keittotaito pysyy aina arvossaan ja kun minulle avautui mahdollisuus päästä toteuttamaan sitä ravintolalegendan keittiössä, en voinut olla tarttumatta mahdollisuuteen. Palacen juju on aina ollut modernissa suhtautumisessa ruokaan ja sitä linjaa tullaan edelleen jatkamaan, hän jatkaa.

Vottonen kertoo, että keittiön lisäksi Palacen ilmeeseen palautetaan sille ominainen klassinen uudenaikaisuus.

Historiallinen valokyltti nostetaan pian takaisin Palacen katolle." 

– Sen 50-luvun tyylipuhdas modernismi on päivitetty 2020-luvun Suomeen, sillä annosten lisäksi koko ravintola kunnioittaa yksinkertaista, selkeää muotokieltä ilman turhia koristeluja. Palace on aina toiminut suunnannäyttäjänä ja sen kautta on usea gastronominen käytäntö rantautunut Suomeen, taustoittaa Vottonen.

– Lupaan, että Palace tulee pian loistamaan kirkkaampana kuin koskaan. Se toki varmistetaan ruoan ohella myös sillä, että talon historiallinen valokylttikin on restauroitu ja nostetaan pian takaisin Palacen katolle, Vottonen paljastaa.

Ravintolayhtiö Royal Ravintolat kertoi keväällä tulleensa valituksi Eteläranta 10:n, eli Elinkeinoelämän keskusliiton ja sen jäsenliittojen neuvottelukeskuksen uudeksi ravintoloitsijaksi.

Palace  sai Suomen ensimmäisen Michelin-tähden vuonna 1987.

Written by:

Jussi Vehkasalo

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Palacen kyltti alkaa taas loistaa – Uusi omistaja avaa ravintolan syksylläLegendaarinen Palace huutokauppaa koko irtaimistonsa – myyntilistan voi tilata jo nyt "Uniikkia safkaa" – Hans Välimäki avaa uuden ravintolan HelsinkiinHans Välimäki näyttää sipsikaljavegaaneille mallia Vegemessuilla – "Ei kasviksissa ole mitään outoa"Ville Haapasalon ravintola aukeaa Hans Välimäen ex-ravintolaanKulhoruoasta tuli menestys – Välimäen Super Bowl alkaa kasvaa kaupungilleHans Välimäki ryhtyi pastayrittäjäksiUusi pihviburgeri-ketju Linnanmäelle – Hans Välimäki ulos täältäNyt se on varmaa – taas yksi Hans Välimäen ravintola lopetti