Tillilihasta ja läskisoosista fine diningia – Julkkiskokkien ravintola pokkasi arvostetun palkinnon

Kuvituskuva.

Armi Suojanen

 

ELO-säätiön Lentävä Lautanen -ruokakulttuuripalkinnon sai tänä vuonna Tommi Tuomisen ja Henri Alénin Finnjävel.

Ravintolan kuvaillaan yhdistäneen suomalaisen designin ja ruokaperinteen.

ELO-säätiön hallituksesta koostuva palkintoraati perusteli valintaansa muun muassa sillä, että ravintolassa luodaan ruoasta ja designista tarinoita ja elämyksiä ruokamatkaajille.

Raadin mukaan Finnjävel pureutuu syvälle omaan historiaamme, suomalaiseen ruokakulttuuriin ja käsityötaitoon.

– Perustajat Tommi Tuominen ja Henri Alén tekivät perusteellisen työn keräämällä maakuntien taitureilta tietoa perinneruokien valmistuksesta. He tulkitsivat suomalaisen ruokakulttuurin juuria tavalla, joka herätti eloon monet klassikkoruokamme: karjalanpiirakan, tillilihan, karjalanpaistin ja läskisoosin, palkintoraati perustelee.

Ravintola suljetaan keväällä 2018. Finnjävelin tarina on kuitenkin taltioitu tv-sarjaan ja kirjaan, jonka kautta se jää elämään.

– Ulkomaalaisten vieraiden vilpitön into suomalaiseen ruokaperinteeseen ja suunnitteluun on ollut meille iso ilo. Uskon, että olemme olleet avaamassa tietä suomalaisen ruoan maailmanvalloitukselle. Toivomme, että nuoret kokit jatkavat Finnjävelin innoittamina suomalaisen ruokaperinteen vaalimista, Henri Alén on kommentoinut voittoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Liuskapizzoista tunnettu ravintola avaa uudessa paikassa HelsingissäHelppo vinkki: Näin teet Suomi-herkusta vieläkin maukkaampaa – klassikkoruoka sai nimikkopäivän