Poliisi: Diarran somekirjoittelusta ei rikosilmoituksia – "Ei panetella tai solvata"

Vihreiden helsinkiläisvaltuutettu Fatim Diarran somekirjoittelusta ei ole tiistai-iltapäivään mennessä tehty rikosilmoituksia, vahvistaa rikostarkastaja Jouni Niskanen poliisin vihapuhetutkintaryhmästä.

– En ole konsultoinut syyttäjää, eikä myöskään syyttäjältä ole tullut asiasta poliisin suuntaan yhteydenottoa, hän sanoo.

Keskustelu verkossa käy nyt kuumana, Niskanen sanoo.

– Mutta poliisin näkökulmasta asiassa ei mediatietojen perusteella edelleenkään ole rikosta. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan vaatisi, että olisi jokin ryhmä, jota vastaan rikos olisi tehty. Listauksessa ei mainita esimerkiksi maaseudulla asuvia.

– Vammaiset ovat yksi ryhmä, mutta siellä [Diarran kirjoittelussa] ei panetella tai solvata heitä, vaan puhutaan siitä, mikä voi olla niin kutsutun Sallan taudin syntyhistoria, Niskanen kommentoi.

Written by:

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

LK: Sallan kunta pyytää vihreiden helsinkiläisvaltuutetun kylään – "Haluaisimme näyttää hänelle"Vihreiden puoluesihteeri: Myöskään Diarraan kohdistunut aggressiivinen ja uhkaavaa viestintä ei ole hyväksyttävääVihreän poliitikon kohuttu Fb-kirjoittelu voi johtaa rikostutkintaan – "Yleisohje on tehdä rikosilmoitus"Metsässä on ankeaa ja ainoa syy muuttaa sinne on insesti, kirjoittaa helsinkiläinen vihreä kaupunginvaltuutettu – MT: pahoitteli jälkikäteen