Uusi aloite: Helsingin suurmoskeijasta järjestettävä kansanäänestys

Kuvituskuva

Lotta Åberg

Tällä viikolla julkaistussa kuntalaisaloitteessa vaaditaan, että Helsingin pitää järjestää neuvoa-antava kansanäänestys, jos suurmoskeijahanke etenee kaupunginvaltuustoon.

Aloitteen on tehnyt perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen, ja se oli kerännyt perjantaina iltapäivään mennessä vajaat 300 allekirjoitusta.

– Kyse on niin isosta asiasta, että helsinkiläisten pitää päästä sanomaan sanansa asiassa, perustelee suurmoskeijaa vastustava Rantanen.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Hanasaareen ehdotetun moskeija- ja monitoimikeskuksen tonttivarausta todennäköisesti 28. marraskuuta. Tämän jälkeen asiasta päättää kaupunginhallitus.

Jos hanke etenee, rakentaminen vaatii kaavamuutoksen, josta päättää kaupunginvaltuusto.

Suurmoskeijahanke on ollut vastatuulessa, ja tonttivaraus ei todennäköisesti menisi läpi kaupunginhallituksessa.

Hanketta on vastustanut voimakkaasti myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok).

Tontivaraushakemuksen tekivät vuonna 2015 Suomen Muslimiliitto ry, Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry ja Suomen Musliminaiset ry. Hakemuksen mukaan hankkeen toteuttaja olisi Oasis-säätiö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Arja-Riikka Nikkilä

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Helsingin suurmoskeijan tonttikysymys ratkeaa pian – tässä uusin aikatauluSuurmoskeijan tonttiasiasta päätetään syksyllä – "Vielä ei ole päätöstä, tulisiko virkamiesesitys olemaan myönteinen vai kielteinen"Yhdistys saanut 456 000 euron tuet – IS: Suurmoskeijan taustayhteisöillä isot ulosottovelatVapaavuori ja Sinnemäki eri mieltä Helsingin suurmoskeijasta – "Se provosoisi turhaan"Helsingin suurmoskeija olisi kaksi kertaa Tuomiokirkon kokoinen – koko rakennus jopa 18000 neliötä