Rahasta on helpompi riidellä kuin tunteista.

Yhtäkkiä Suomesta löytyy satoja miljoonia, ellei jopa miljardi euroa pakolaisille, kun on pakko auttaa. Seteleitä ei ole saatu kokoon, kun vanhukset olisivat tarvinneet kuivat vaipat, lisää hoitajia tai lastensairaala olisi pitänyt rahoittaa verovaroista.

Yhdet rahat ja sama jono

16 kommenttia Lisää kommentti

Ei Suomessa ole lama. Lamaannus meillä sen sijaan on, ja ihan itse aiheutettu.

Kaveri osti kesällä vanhan rakennuksen, jota aikoo ruveta kunnostamaan. Hän otti pankista kymmenien tuhansien eurojen lainan tarkoituksena teettää isot ja hankalat työt ammattilaisilla.

Rahallakaan ei enää saa

10 kommenttia Lisää kommentti

Länsimainen työelämä muistuttaa larppausta, jossa pelaajat on roolitettu yrittäjiksi ja palkansaajiksi. Historia, tuo pelinrakentajista suurin, on koonnut tämän kahtiajaon ympärille kokonaisia yhteiskuntia: verotus, sosiaaliturva, ajan käyttö – kaikki ne riippuvat siitä, kumpaa paikkaa pelaat.

Onko huomenna työmarkkinaosapuolia?

14 kommenttia Lisää kommentti

Eduskunnan suurin puolue, keskusta, ei halua ainakaan taistelutta menettää eduskunnan pääsihteerin paikkaa Seppo Tiitisen (kesk.) jäädessä pitkän kauden jälkeen eläkkeelle vuodenvaihteessa. Ehdokaspulasta kärsinyt puolue keksi marssittaa kehiin ympäristöministeriön kansliapäällikön Hannele Pokan, 63.

Pitääkö Pokka?

2 kommenttia Lisää kommentti
(PÄÄKIRJOITUS) Pakolaiskeskustelu on jähmettynyt pintailmiöihin: Suomalaiset ottavat kantaa joko avustamalla tai polttopulloilla, ja julkisuus kiehuu niistä syntyvän Suomi-kuvan kanssa.

Todellisuus ja todelliset ongelmat uhkaavat jäädä näiden jakolinjojen taakse.

Nyt eikä viimeinen päivä

5 kommenttia Lisää kommentti

Tervetuloa Länsiväylän blogeihin!

Länsiväylä-lehti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia espoolaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.