Paikalliset

Keilaniemen torniasunnot kiinnostavat jo satoja

Tornitalojen kerroskorkeudet olisivat Länsiväylältä katsottuna 32, 36, 40 ja 36. Ensimmäisen, 36-kerroksisen B-tornin rakentaminen voi alkaa aikaisintaan ensi vuonna. Yhden tornin rakentaminen kestää yli kaksi vuotta.

Arkkitehtitoimisto SARC

Mahdolliset kaavavalitukset, talouden heilahtelu tai edes Helsingin Pasilaan mallailtu tornitalojen rypäs ei ole horjuttanut SRV:n uskoa Keilaniemen tornitalohankkeeseen.

– Päinvastoin, viikko viikolta olemme entistä vakuuttuneempia siitä, että tämä hanke halutaan viedä maaliin, SRV:n hankekehitysjohtaja Juha Toimela huomauttaa.

SRV on suunnitellut Keilaniemeen neljää pyöreää asuintornitaloa, joista korkeimpaan kerroksia on tulossa 40.

Korkeutta merenpinnasta laskettuna olisi 127 metriä, eli valmistuttuaan se olisi Suomen korkein asuintornitalo. Kahden muun talon kerroskorkeus on 36 ja matalimmankin kvartetin jäsenen kerrosluku olisi 32.

Asuntoja on tulossa noin tuhat.

– Hanketta ei ole vielä markkinoitu lainkaan, mutta nettisivuilla olevan esittelyn pohjalta jo 500 ihmistä on ilmoittanut olevansa kiinnostunut kohteesta, Toimela huomauttaa.

 

Kiinnostuneimpia ihmiset ovat ylempien kerrosten asunnoista.”

Merinäköalalla varustetusta torniasumisesta ovat kiinnostuneet hyvin erilaiset ihmiset.

 

– Eniten kiinnostuneita on 40–50 -vuotiaissa pariskunnissa.

Asuntojen neliöhinnoista Toimela suostuu sanomaan vain arvioidun keskihinnan: noin 6 000 euroa.

Yläkerrosten huoneistoihin mielivät joutuvat maksamaan neliöistään ulkopuolisten ammattilaisten arvioiden mukaan reilusti yli 10 000 euroa.

– Kaikkein kiinnostuneimpia ihmiset ovat nimenomaan ylempien kerrosten asunnoista, Juha Toimela mainitsee.

Ensimmäisen, 36-kerroksisen tornin rakentaminen Keilaniemeen voisi Toimelan mukaan alkaa aikaisintaan ensi vuonna. Jos valtuuston päätettäväksi tulevasta asemakaavasta valitetaan, hanke siirtyy.

Toimela vakuuttaa kuitenkin, että SRV on valmis odottamaan.

– Tähän hankkeeseen on satsattu jo todella paljon. Haluamme olla mukana rakentamassa T3-alueen lippulaivaa, sillä Keilaniemi on paikka, johon tornitalot sopivat.

– Varsinainen asuntojen ennakkomarkkinointi voidaan aloittaa vasta, kun on mahdollista hakea rakennuslupaa, Toimela muistuttaa.

Keilaniemen jättitornihankkeen toteutuminen on tiukasti kytköksissä Kehä I:n tunnelointisuunnitelmien kanssa. Espoon kaupunki aikoo toteuttaa noin 120 miljoonaa euroa maksavan hankkeen ilman valtion tukea.

Rahat Espoo kerää maanmyyntituloilla ja maankäyttömaksuilla. Suurin osa näistä rahoista on tulossa SRV:ltä.

Kuinka paljon? Siihen Toimela ei halua ottaa kantaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu