Kulttuuri

Lauluyhtye Viisi tuo klubifiiliksen isoillekin lavoille

Lauluyhtye Viisi (Virpi Eroma, Essi Marila, Aliina Mäkitalo, Saima Hyökki ja Pauliina Kokkonen) laulaa a cappellana melodista popmusiikkia. Jäsenet ovat Eromaa lukuunottamatta opettajia. Eroma valmistuu tänä keväänä säveltäjä-sovittajaksi.

Hemmo Rättyä

Kun lauluyhtye Viisi astelee lavalle, voi tapahtua mitä vaan. Laulaja-säveltäjä Virpi Eroma korostaa, että Viisi haluaa heittäytyä eri tilanteisiin. Luonnollisesti tämä on helpompaa intiimeissä esiintymistiloissa.

– Yksi suurimmista haasteista on luoda klubimaisen rento jutustelun meininki ja kontakti yleisön kanssa myös suuremmille lavoille. Emme tarjoa pönötystä. Toisaalta yleisönkään ei tarvitse olla vakavissa tunnelmissa parhaat päällä, Eroma luonnehtii.

Emme tarjoa pönötystä.”
Lauluyhtye Viisi syntyi vuonna 2003 samaa lukiota käyneiden nuorten naisten kuoroksi. Nykymuodossa Viisi on ollut vuodesta 2007.

– Meillä on ihan mahtava poppoo. Kaikilla on samat fiilikset siitä, mitä haluamme ihmisäänellä tehdä.

Yhtye esittää a cappellana melodista popmusiikkia. Eroma vastaa sävellyksistä, sanoittajat vaihtelevat.

Riimejä ovat tehneet muun muassa Mariska ja Heimo Hatakka.

Viiden laulajat ovat Eromaa lukuunottamatta laulun- tai musiikinopettajia. Pauliina Kokkonen tunnetaan myös Scandinavian Music Groupin laulajana.

– Itse opiskelin oikeustiedettä ennen kuin päätin keskittyä musiikkiin. Viiden mukana oma tulevaisuuteni on myös hahmottunut, sanoo toukokuussa säveltäjä-sovittajaksi valmistuva Eroma.

Vuosi 2010 oli Viidelle kiireinen; yhtye julkaisi kaksi levyä. Viiden vietävänä -klubi aloitti toimintansa Helsingissä viime vuonna. Ohessa Viisi on tehnyt tasaisesti keikkoja. Kolmas levy saa toistaiseksi odottaa.

– Sellosalin konsertin jälkeen lähdemme Maija Vilkkumaan kanssa kiertueelle. Keikat jatkuvat muiden artistivieraiden kanssa syksyllä, Eroma mainitsee.

Kuorojen keväässä Viisi tarjoaa ainakin tuoreimpia laulujaan. Vielä on päättämättä, tuleeko konsertista samalla nostalgiapläjäys.

– Kuorossa laulaminen antaa paljon. Tuotat soinnun sisälle äänen, samoin vierustoverisi. Siitä tulee kokonaisvaltainen elämys, Eroma hehkuttaa.

Kuorojen kevään aloittavat 8. toukokuuta Juvenalia-kuoro ja Sibelius-lukion kamarikuoro. Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Naislaulajat ja Polyteknikkojen kuoro esiintyvät 10. toukokuuta.

Mieskvartetti Stagement, naisseptetti Shalal Lalla ja sekasekstetti Six In The City esittelevät osaamistaan 12. toukokuuta, samoin lauluyhtye Viisi. Päätöskonsertissa 15. toukokuuta ovat lavalla kamarikuorot Murtosointu ja Kaamos.

Kuorojen kevät Sellosalissa (Soittoniekanaukio 1 A) 8.–12.5. Liput 6–15 e.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu