Martti Merra ja 26 muuta mielivät liikuntajohtajaksi

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Martti Merra (kok) on odotetusti yksi liikuntajohtajan virkaa hakeneista.

Seppo Korkman

Kaupunginhallitusta luotsaava ja urheilupiireissä jääkiekkovalmentajana tunnettu Martti Merra (kok), 52, hakee odotetusti syksyllä vapautuvaa Espoon liikuntajohtajan virkaa.

Koulutukseltaan Merra on varatuomari ja hän työskentelee tällä hetkellä lakimiehenä Sampo Pankissa.

Kaikkiaan virkaa haki määräaikaan mennessä 27 henkilöä.

Hakijat ovat: Harri Aalto, Paula Aalto, Mikael Boström, Marianne Eliasson, Kari Hokka, Marko Hänninen, Jari Järvi, Jukka Lahtinen, Katja Linnakylä, Elise Luovula, Tomi Mäkinen, Juha Nieminen, Oihonna Vilhu, Jari Parviainen, Sakari Pehkonen, Merja Pohjanpalo, Ari-Pekka Rauttola, Jussi Rekilä, Thomas Sillman, Stig-Erik Stenbacka, Mikko Säylä, Jussi Teisala, Tiina Teisala, Juha Tikander, Henna Torpo ja Frans Tuominen.

Kelpoisuusvaatimukset liikuntajohtajan tehtävään ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, hyvä perehtyneisyys kunnallishallintoon, johtamistehtäviin ja liikuntatoimeen sekä kaupungin kielitaitosäännön mukainen kielitaito.

Haastattelukierrosten ja psykologisten testien jälkeen kaupunginhallitus päättä uudesta liikuntajohtajasta elokuussa.

Tehtävää seitsemän vuotta virkaa tekevänä hoitanut Mauri Johansson jää eläkkeelle syyskuun lopussa.

Kommentit

Onkohan Mauri Johanssonilla Espoon ennätys viran hoidosta vailla kelpoisuusvaatimusten edellyttämiä pätevyyksiä? Muutoin hän on kuulemma oikein pätevä.

odtaa

Mietin tuossa että miten paljon poliittinen suuntaumus vaikuttaa paikan valinnassa?Lisäksi jos Merra valittaisiin niin joutuisikohän luopumaan kaupungin valtuusto paikastaan ja kaupungin hallitus paikasta? Tuntuu kovin hassulta että olisi mahdollista ensin esitellä asiaa ja sitten olla mukana pättämässä omasta esityksestä?

MAXIMUS

Juu kyllä joutuu eroamaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikalta ja varmaan monesta muustakin. Ei voi painaa jarrua ja kaasuttaa samaan aikaan, on päätettävä mitä haluaa. Espoossa, ja varmaan muissakin kunnissa, on liikaa virkamiehiä luottamustehtävissä ja se ei voi olla hyvä asia. Säännöt tai itseasiassa laki pitäisi olla tarkempi ja tiukempi tässä suhteessa.

Merralla täyttyy kaikki nämä vaatimukset, lisäksi hän on liikunnan vannoja monipuolisesti, ei suinkaan pelkän jääkiekon puolustaja. Hänellä on hyvä organisaatio valmiina liikuntatoimessa odottamassa ja tulee pärjäämään hyvin. Mutta, on tottakai hyvä, että on varaa mistä valita ja testata.

tytteli

Näin sen pitäisi mennä.
Oikeastaan Laki saisi mielestäni olla seuraavan lainen:
Jos ole virkamiehenä kunnassa A. Et voi olla kunnan A luottamustehtävissä.
Saisit toki toimia kunnan B luottamustehtävissä,kunhan tehtävät eivät littyisi mitenkään kuntien A ja B välisiin sopimuksiin tai hankkeisiin.
Ei syntyisi päälekkäisyyksiä eikä kyseenalaisia tilanteita.

MAXIMUS

Kuinka monella ehdokkaalla on hallintokokemusta riittävän isosta organisaatioista, jotta kykenee johtamaan tuon kokoista organisaatiota?

Millainen tilanne?

Varatuomari Martti Merralla on ylivoimainen kokemus espoolaisesta urheilusta. Hänellä on lisäksi sopiva koulutus ja vankka kokemus talousasioista pankinjohtajana. Merrasta Espoo saa hyvän ja pätevän johtajan!

Heikki Leivonen

Voidaanko arvella Merran saavutusten ylittävän, yltävän samalle tasolle tai jäävän alle nykyisen epäpätevän virkaatekevän tekojen ja kykyjen?

odtaa

Luulisi tähän virkaan pääsyvaatimuksena olevan liikuntatieteiden opiskelut. Olisiko kukaan hakijoista pätevöitynyt alaan? Ei riitä, että on paljon hyviä kavereita.

ammattitaito kunniaan