Kulttuuri

Galleria Espoonsilta tuo taidetta ihmisten luo

Sunan navetan muuttamista kuvataidetaloksi on odotettu ja toivottu vuosia. Odotellessa Taideyhdistys Kuvataidetalo Suna ry järjestää näyttelyitä Galleria Espoonsillassa ja muistuttaa kulttuurin tärkeydestä. Gallerian koordinaattori Maija Ylä-Sahra esittelee näyttelyä.

Anneli Tuominen-Halomo

Kuvataidetalo Suna ry tekee sinnikkäästi työtä sen eteen, että Sunan navetasta saataisiin Espoon keskukseen oma kulttuurikeskus, jossa voi järjestää näyttelyitä, konsertteja, teatteri- ja tanssiesityksiä sekä erilaisia taidekursseja.

Nyt yhdistys ylläpitää Virastopiha 3:ssa Galleria Espoonsiltaa. Taidenäyttelyillään ja konserteillaan se tuo kulttuuria alueella asuville ja työskenteleville. Galleriassa on esillä 16. syyskuuta saakka Kuvataidetalo Suna ry:n jäsenten vuosinäyttely. Se on mielenkiintoinen läpileikkaus jäsenten töistä, hiilipiirroksista öljyväritöihin.

– Pyrimme esittämään galleriassa hyvätasoista ja monipuolista nykytaidetta, gallerian koordinaattori Maija Ylä-Sahra sanoo.

Osin näyttelyohjelma muotoutuu sattumien kautta.”
Galleriaan on kutsuttu ja kutsutaan tulevaisuudessakin ulkomaisia taiteilijoita. Suomalaistaiteilijat tutustuvat vaikkapa biennaaleissa ulkomaisiin kollegoihin ja saavat heidät kiinnostumaan Suomesta ja näyttelyn pitämisestä täällä.

– Yksi osa koordinaattorin työtä on löytää kiinnostavia taiteilijoita. Osin näyttelyohjelma muotoutuu sattumien kautta, kun joku tulee ja tuo taiteilijaystävänsäkin mukanaan katsomaan meneillään olevaa näyttelyä. Kun sana kivasta galleriasta kiertää, osa ottaa itse yhteyttä.

Maija Ylä-Sahralla on tapana heittäytyä ulkomaisille taiteilijoille kokopäiväoppaaksi. Hän kierrättää vieraat Emmassa, Kiasmassa, Hvitträskissä, Kaivopuiston rannassa ja monessa muussa paikassa. Nämä vierailut poikivat aina uusia ideoita näyttelyistä tai konserteista.

Galleria Espoonsilta ei tavoittele voittoa, vaan ideana on tukea taiteentekijöitä tarjoamalla edullinen näyttelytila. Galleriamaksu ei ole kynnyskysymys opiskelijallekaan.

– Tämä galleria sopii hyvin helsinkiläistenkin taiteilijoiden näyttelytilaksi, koska Helsingistä pääsee tänne junalla 15 minuutissa ja asemalta on tänne vain 150 metriä, Ylä-Sahra huomauttaa.

Espoon keskuksen asukkaat ovat löytäneet Galleria Espoonsillan konserttien myötä. Siellä on esiintynyt muun muassa Jesse Kaikuranta ja kuultu roomalaista jazzia.

Haave taidetalosta on elänyt vuosia ja sen toteutuminen riippuu Espoon kaupungin rahatilanteesta, koska vanhan navetan kunnostus maksaa paljon.

– Näyttelyjen pitäjiä ja esiintyjiä löytyisi varmasti. Kuvataidetalossa voisi näyttelytilojen lisäksi olla taidelainaamo ja mahdollisuus polttaa keramiikkaa.

Yhdistyksen vuosinäyttelyn jälkeen Galleria Espoonsillassa nähdään ruotsalaisen Jeff Lindahlin akvarelleja. Ylä-Sahra tapasi Lindahlin Firenzen Biennalissa, jossa hänet palkittiin akvarelleistaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu