Marriott-hotelliketju rantautuu Westendiin

Maailman suurimpiin lukeutuva amerikkalainen Marriott-hotelliketju on rantautumassa Suomeen ja Espooseen. Ketju on vuokrannut Westendiin rakennettavan 18-kerroksisen kongressi- ja kylpylähotellin tilat.

Noin 63 miljoonaa maksavasta rakennushankkeesta vastaa kiinteistö- ja sijoitusyhtiö Ultivista Oy. Sen omistajia ovat muun muassa Laakkosten autosukuun kuuluva Mikko Laakkonen ja jääkiekkoilija Teemu Selänne. Lisäksi hankkeessa on mukana kiinteistökehitysyhtiö BMZ-Invest Oy.

18-kerroksinen viiden tähden kylpylähotelli nousee Westendinporttiin Länsiväylän kupeeseen.

Hotelliin on tulossa 272 huonetta, ravintola ja kaksi kahvilaa, Wellnes-kylpylä sekä yli tuhat neliötä kokous- ja kongressitiloja.

Rannassa sijaitseva uimaranta tullaan kunnostamaan, ja se jää hotellin valmistuttuakin yleiseen käyttöön.

– Lisäksi sinne rakennetaan rantakahvila. Myös kylpylähotellin palvelut tulevat olemaan myös paikallisten asukkaiden käytössä, Ilari Schouwvlieger BMZ-Invest Oy:stä muistuttaa.

Espoon kaupungin rakentama Rantaraitti tulee kulkemaan tulevaisuudessa hotellin ja uimarannan välissä.

Hotellin rakennustyöt aiotaan aloittaa heti, kun viime joulukuussa valtuuston hyväksymä asemakaavan muutos on saanut lainvoiman.

Tällä hetkellä päätöksestä tehty valitus on käsiteltävänä Helsingin hallinto-oikeudessa.

– Jos kaavapäätös saa lainvoiman tämän vuoden aikana, avautuu uusi hotelli vuoden 2012 lopulla, Ilari Schouwvlieger huomauttaa.

Sekä rahoittajat, että toiminnan pyörittämisestä vuokrasopimuksen tehneen Marriott-ketjun edustajat vakuuttivat torstain tiedotustilaisuudessa myös valmiuttaan odottaa, mikäli valituskierros jatkuu korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

– Olemme tehneet vuokrasopimuksen 35 vuodeksi, Marriott-ketjua edustanut Rune Firing muistutti.

 

Helsinki on nimenä tunnettu kansainvälisesti ja Westend taas yhdistetään Suomessa Espooseen.”

Kongressi- ja kylpylähotellin virallinen nimi tulee olemaan Marriott Helsinki Westend Hotel.

 

– Helsinki on nimenä tunnettu kansainvälisesti ja Westend taas yhdistetään Suomessa Espooseen, Mikko Laakkonen selittää valittua nimeä.

Laakkosen mukaan tämän hetkisten laskelmien mukaan 63 miljoonaa euroa maksava hotelli- ja kylpyläkiinteistö on suurin Ultivista Oy:n investoinneista kautta aikojen.

Marriott International

New Yorkin pörssiin listattu yksi maailman johtavista hotelliketjuista.

Lähes 3 500 hotellia 70 maassa.

Ketjussa mukana Pohjoismaissa yksi hotelli Tanskassa ja kaksi Ruotsissa.

Perustettu 1929, työntekijöitä noin 140 000.

Ultivista Oy:n omistavat Mikko Laakkonen, Hartwall-suvun sijoitusyhtiö Kusinkapital Ab sekä Teemu Selänteen, Mattias Thermanin ja Ari Lehdon omistama TS Holding Oy.

BMZ-Invest Oy on vuonna 1991 perustettu espoolainen kiinteistökehitysyhtiö.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu