Paikalliset

Rajavartiokoulu muuttaa Espoosta Imatralle

Raja- ja merivartiokoulun johtaja Vesa Huuskonen (oik.) ja apulaisjohtaja Jaakko Hamunen uskovat, että toiminnan keskittymisestä on etua koululle.

Tuija Horttanainen

Raja- ja merivartiokoulun toiminnot keskitetään Espoosta Imatralle tämän vuoden aikana. Otaniemen koulutuskeskuksesta luovutaan kesäkuussa kokonaan, ja siellä työskennelleistä virkamiehistä siirtyy Imatralle 16 henkilöä. Osa on jo saapunut ja loput tulevat kesäkuun alussa.

Raja- ja merivartiokoulun toimintojen keskittäminen liittyy säästötavoitteisiin, joiden saavuttamiseksi ketään ei tarvitse irtisanoa.

 

Seuraavina vuosina rajavartijakurssit tulevat olemaan täysiä ja isoja.”

– Keskittämisen yhteydessä saamme töihin myös osaajia muista organisaatioista. He tuovat uusia näkökulmia toimintaan, toteaa Raja- ja merivartiokoulun johtaja, eversti Vesa Huuskonen.

 

Hallituksen päätös tukea rajavartiolaitoksen toimintaa sujuvan ja turvallisen rajaliikenteen varmistamiseksi antaa myös koululle uskoa tulevaisuuteen. Opiskelijavahvuus pysy korkeana ja ennustettavissa.

– Seuraavina vuosina rajavartijakurssit tulevat olemaan täysiä ja isoja. Nyt sisällä on 60 henkilön kurssi, joka valmistuu helmikuussa. Seuraavalla kurssilla osallistujia on 80.

Vaikka ryhmät ovat isoja ja opettajille haastavia, runsaaseen opiskelijamäärään suhtaudutaan Huuskosen mukaan positiivisesti.

– Seuraavan kurssin valmistuvista 80 rajavartijasta 50 saadaan kaakkoon ja suurin osa heistä Etelä-Karjalaan.

Uusi työvoima menee pitkälti rajatarkastustehtäviin, mikä on Huuskosen mukaan koulutuksen keskiössä. Venäjän kielen opetukseen panostetaan siinä määrin, että tehtävään on rekrytoitu oma opettaja.

– Opetuksen lisäksi häntä tarvitaan Venäjän koulun kanssa tehtävään yhteistyöhön. Parhaillaan on alkamassa yhteinen julkisuuskuvahanke, jossa kerätään tietoa asiakkailta rajanylityksistä. Tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun palautetta kerätään yhtä aikaa molemmin puolin rajaa, Huuskonen selvittää.

Mitä tapahtuu?

Raja- ja merivartiokoulun toiminnot keskitetään Imatran Immolaan kuluvan vuoden aikana. Porkkalan merivartioasemalle jää merivartioinnin opetusyksikkö.

Espoon Otaniemessä sijaitsevan koulutuskeskuksen toimitiloista luovutaan kesäkuussa.

Raja- ja merivartiokoululla työskentelee yhteensä 85 henkilöä, joista yhdeksän sijoittuu Porkkalaan kesäkuun alussa. Loput työntekijät ovat Imatralla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu