Ruoka

Viisi muksua teki äidistä kakkumestarin

Kakkubloggaaja Katri Ryynänen muokkaa marsipaanit uuteen uskoon. Miksi kakun pitää olla ympyrän- tai neliönmuotoinen. Kakustahan voi muotoilla vaikka kahvikupin?

Katri Ryynäsen kotiarkisto

Viiden lapsen perheessä riittää sutinaa ja syntymäpäiväjuhlia. Kekseliäimmiltä äideiltä syntyy mitä mielikuvituksellisimpia versioita juhlasankareiden herkkutarjoiluksi.

Jos juhlanaihetta ei ole, niin se keksitään. Viimeksi Ryynästen perheessä popsittiin marengista valmistettuja herkkuluita uuden karvaisen perheenjäsenen kunniaksi.

Suurperheen äiti Katri Ryynänen kertoo perineensä omalta äidiltään leipomistaidon.

Ensimmäisinä vuosinaan hän leipoi perinteisiä kermakakkuja.

Ulkomaisia kakkublogeja lukiessa intohimo erikoisia kakkuja kohtaan kasvoi.

Erikoiskakkujen leivonta vaatii kuitenkin erikoiset välineet

Niitä ei löytynytkään noin vain.

– Seitsemän vuotta sitten Suomessa ei juuri myyty erikoisvälineitä kakkujen valmistamiseen. Aluksi piti käyttää luovuutta, Ryynänen myöntää.

Vaiva palkittiin.

Kotiäidin taidot karttuivat hetkessä viiden lapsen synttäreitä järjestäessä.

– Neljä vuotta sitten perustin oman blogin tavallaan omaksi reseptivihkokseni. Ajatuksena oli myös saada talteen leipomieni kakkujen kuvat.

 

Kotimme lähettyvillä sijaitsevaan leipurin aarreaittaan haettiin työntekijää.”

Ryynänen valitsi alustaksi Vuodatus-nimisen blogi- ja yhteisöpalvelun.

 

Nyt hän on kovasti harmissaan, sillä Vuodatukseen tallennetut kuvat katosivat kolmen vuoden ajalta.

– Olin ottanut kuvista varmuuskopiot, mutta materiaalin siirtäminen uuteen paikkaan vie aikansa. Minulla on vielä arviolta 600–700 kuvaa kateissa. Yritän siirtää reseptiikan parhaimmiston pikku hiljaa uuteen KakkuKatri-blogiin, Ryynänen tuskailee.

Vaikka alkuperäinen tarkoitus kuvien tallentamisesta hiukan vesittyi, toi blogi jotain aivan uutta kakkubloggaajalle.

– Tyttäreni huomasi lehdestä, että kotimme lähettyvillä sijaitsevaan leipurin aarreaittaan haetaan työntekijää. Olihan minun pakko hakea, vaikken ollut vielä aikonut työssäkäyntiä aloittaa, tuolloin hoitovapaalla ollut Ryynänen tunnustaa.

Nyt hän myy työpaikassaan Confetissa leipomiseen tarkoitettuja tarvikkeita ja työvälineitä, pitää kakkukursseja ja neuvoo kakkuharrastusta aloitteleville kakun teon parhaimpia niksejä.

Ryynäsen aloittaessa blogeja oli Suomessa vain nimeksi. Nyt tilanne on toinen.

– Kakkublogeja on jo niin runsaasti, etten kaikkia enää tiedäkään. Näiden vuosien aikana olen ystävystynyt moniin uusiin ihmisiin ja työni kautta laajentanut tuttavapiiriäni entisestään.

Lue lisää kakkukatrin.blogspot.fi ja kakkukatri.vuodatus.net/

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu