Paikalliset

Laulava palomies ei halua naistenmiehen mainetta

Laulaja Jontte Valosaari on aiemmin esiintynyt muun muassa Cheekin ja Brädin levyillä.

EMI Music Finland

Aina kannattaa kokeilla. Palomies ja sairaankuljettaja Jontte Valosaari todisti väittämän todeksi, kun hän teki piharemonttia puolitutulleen Kimmo ”Elastinen” Laiholle.

Helsinkiläinen Valosaari kysyi Rähinä Recordsin johtohahmolta kiinnostaisiko tätä tulla vierailemaan palomiehen työstämälle kappaleelle. Elastistahan kiinnosti, ja miesten yhteissingle Jos mä oisin sun mies julkaistiin viime perjantaina.

Vaikka Valosaaren nimi tuskin kuullostaa tutulta, täysin puskista hän ei ole musiikkikentälle tullut. Miehen laulantaa on voinut viime vuosina kuulla muun muassa Brädin ja Cheekin levyillä. Nyt hän työstää esikoisalbumiaan yhdessä tuottaja MGI:n kanssa, joka on tehtaillut huimat määrät hittejä eri artisteille.

Valosaaren esittämä urbaani pop on useimmiten luokiteltu naisille suunnatuksi. Mies myöntääkin, että suurin osa kappaleesta on tarkoitettu vastakkaiselle sukupuolelle.

– Kun kävimme MGI:n kanssa sanoituksia läpi huomasin, että onhan siellä aika paljon naispuoliselle kansanosalle suunnattua materiaalia. Biisit ovat kuitenkin positiivisia. Tarkoitus ei ole alkaa itkea tai kitistä mistään.

Palomiehen ammatti yhdistettynä naisia kosiskelevaan musiikki kuullostaa siltä, että Valosaaresta ollaan rakentamassa jonkinlaista sydäntenmurskaajaa ja naisten unelmaa. Tähän viittaa myös ensimmäisen singlen nimi.

– Toivottavasti ei tapahdu mitään tällaista leimautumista. Pääpointtini ei ole miellyttää pelkästään naisia, ja olisikin mukava, jos myös toinen sukupuoli löytäisi minut, Valosaari sanoo.

– Ammatistani tuskin on haittaakaan tässä bisneksessä, mutta sen avulla ei ole tarkoitus mitenkään ratsastaa. Sepi Kumpulainen oli laulava talonmies, joten minä kai sitten olen laulava palomies, Valosaari naurahtaa.

Musiikkiuran aloittaminen ei tarkoita, että Valosaari jättäisi työnsä pelastuslaitoksella. Mahdollinen julkisuus tulevan levyn myötä ei miehen mukaan estä pelastustöiden tekemistä.

– Minut on itse asiassa jo kerran tunnistettu työtehtävissä. Hoidin kerran yhtä liikenneonnettomuutta ja yksi osapuolista oli kuunnellut autossa Cheekin Jare Henrik Tiihonen 2 -levyä, jossa olin mukana. Univormussani luki nimeni ja mies sitten kysäisi oletko sinä tuo sama Jontte Valosaari. Silloin vähän nauratti.

Jontte Valosaaren sinkku Jos mä oisin sun mies on kuunneltavissa Youtubesta. Miehen esikoisalbumi julkaistaan keväällä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu