Epäilyksen varjossa on paha olla

Jatkuvan epäilyksen alaisena eläminen syö äänestäjiä. Poliitikot eivät luota kansalaisten omaan harkintaan maahanmuuton ongelmia, avioliittolakia, jätevesilakia tai sisäpiiriepäilyjä koskevissa asioissa.

 

Kansa on tuomittu olemaan tyhmä alamainen. Kun pääministeri ilmiselvästi valehtelee, kansa syyllistyy kuullun väärinymmärrykseen. Kun pääministeri ja johtavat poliitikot saavat vaalirahaa Nuorisosäätiöltä, kansaa syytetään pikkumaisuudesta. Kun kansa kohtaa maahanmuuton ongelmat ja kulttuurien yhteentörmäykset arkielämässä, poliitikot leimaavat kansan rasistiseksi. Kansa on myös vanhanaikainen, kun se ei purematta niele sukupuolineutraalia avioliittolakia.

 

Tyhmä kansa on entisestään tyhmistynyt, kuten puolueiden kannatusmittauksista voidaan lukea. Mitä kuurompi puolue, sitä enemmän se on menettänyt kannatustaan perussuomalaisille. Kansanomaisten käsitysten aktiivinen sivuuttaminen johtaa perinteisten puolueiden vaalitappioon ja protestipuolueiden nousuun. Sitäkö tässä haetaan?

 

Ruotsin lehdistö julisti yhteen ääneen maahanmuuttokriittiset Ruotsidemokraatit kaiken pahan aluksi. Kampanja kääntyi itseään vastaan ja Ruotsidemokraatit saivat äänivyöryn. Suomalaiset poliitikot noudattavat samaa taktiikkaa ja saavat takkiinsa.

 

Ensi vuoden eduskuntavaalit tulevat suurella todennäköisyydellä pudottamaan useita nykypoliitikkoja eduskunnasta. Tilalle nousee tuntemattomia ja toimintatavoiltaan arvaamattomia henkilöitä. Vallanvaihdos vaikuttaa todennäköisesti maahanmuuttolakeihin, sosiaaliturvan löyhäkätiseen jakamiseen, yritysten valvonnan tiukentumiseen ja vaalirahoituksen tiukentumiseen. Tätä tässä haetaan, vaikka nykypoliitikot haluaisivat jotakin aivan muuta.

 

Poliitikot ovat kuin työtä hakeva Vanhanen, joka luulee olevansa kaikkien haluama johtaja. Elinkeinoelämän keskusliitto joutui hakemaan itselleen uuden toimitusjohtajan hiljaisesti, koska epäilivät Vanhasen hakevan tehtävää. Vuorineuvokset tunsivat myötähäpeää, kun Vanhanen haki töitä.

Käyttäjän a-p.pietila@media.fi kuva
Antti-Pekka Pietilä