Kulttuuri

Club for Five leikkii äänellä Rekiretki-kiertueella

Club for Five haluaa joulukonserttikiertueeseen liittyvällä Joulukoulu-projektilla avata keskustelua maamme musiikkikasvatuksen tilasta.

Sähkökitarat ja rummut soivat, mutta lavalla ei ole yhtään soitinta. Miten se on mahdollista? No, silloin on lavalla Club for Five.

Monipuolisen a cappella -lauluyhtyeen, jossa laulavat Maija Sariola, Eeppi Ursin, Jouni Kannisto, Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi, joulukonserttikiertue Rekiretki saapuu Tapiolaan maanantaina.

Samalla Club for Five toteuttaa Joulukoulu-projektia. Kaikilla kiertuepaikkakunnilla artistit käyvät yläkoulussa kertomassa työstään. Oppilaat pääsevät myös konserttiin esiintymään.

Espoosta Joulukoulu-projektissa on mukana Tapiolan koulu, missä Maija Sariola ja Tuukka Haapaniemi kävivät pitämässä oppitunnin. Tunnilla harjoiteltiin Jouluenkeli-laulua, joka esitetään konsertissa. Siitä on tehty nettiin opetusvideo, joten oppilaat pääsivät tutustumaan lauluun etukäteen.

– Tunnilla oppilailla oli myös mahdollisuus kysellä ammattimuusikon työstä, Maija Sariola kertoo.

16 kahdeksannen luokan oppilasta esiintyy Club for Fiven kanssa konsertissa Jouluenkeli-kappaleessa.

Club for Five on tehnyt myös singlen Jouluenkelistä ja sillä ovat mukana Tapiolan kuoro ja Mikko Kuustonen.

Konsertin yhteydessä yläkoululaiset pääsevät tutustumaan artistien arkeen, sillä he seuraavat, miten lavasteet ja äänentoistolaitteet pystytetään ja soundcheck tehdään.

– Ajatus Joulukoulu-projektista heräsi, koska musiikkikasvattajina olemme huolissamme siitä, että kouluissa säästökohteeksi joutuvat aina taideaineet, Maija Sariola perustelee.

– Me olemme musiikin sanansaattajia ja haluamme luoda nuoriin intoa harrastaa. Monilla paikkakunnilla musiikkiluokat ovat niitä, jotka pitävät yllä kulttuuritarjontaa.

Rekiretki on yhtyeen viides ja 14 kaupunkiin ulottuva joulukiertue. Nimensä se on saanut yhtyeen vuonna 2007 julkaistusta joulualbumista, joka myi kultaa. Rekiretki-konsertissa kuullaan rakkaimpia perinteisiä joululauluja ja paljon uuttakin.

Uusia sovituksia edustaa On hanget korkeat nietokset ja Sibeliuksen melko tuntematon laulu Jo joutui ilta. Musiikki saa yleisön sekä naurun että liikutuksen kyyneliin.

– Joulun jälkeen Club for Five alkaa suunnitella uutta levyä ja muutoin arki jatkuu keikoilla ja konserteilla, Maija Sariola kertoo.

Espoon jälkeen Club for Fivella on konsertteja Helsingissä.

Club for Five, Tapiolasali ti 4.12. klo 19. Liput 32 e.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu