Oilers murskasi avausvastustajansa

Akseli Ahtiainen palasi Oilersin päävalmentajaksi voitokkaasti. Kauden avausotteluissa kaatuivat Trackers ja AC HaKi yhteismaalierolla 23-9.

Aki Saranen

Oilersin päävalmentaja Akseli Ahtiainen käyttäytyy tyynen rauhallisesti vaihtoaitiossa, vaikka salibandy alkaa ottelun loppupuolella muistuttaa sählyä. Syy on puoliksi vantaalaisvastustaja AC HaKi:n, mutta Ahtiainen ei toisten tekemisiin puutu.

– Emme jaksa vielä kahta ottelua viikonloppuna, toteaa Ahtiainen.

Espoolaiset alistivat joka tapauksessa sunnuntaina vantaalaiset Tikkurilan Urheilutalolla 300 katsojan harmiksi 9–4. Perjantaina kaatui Trackers Tapiolassa 14–5 noin 600 katsojan iloksi. Aika komea avaus liigakaudelle.

– En tekisi vielä kahden ottelun perusteella pitkiä johtopäätöksiä, toppuuttelee Ahtiainen.

Jotain on varmasti kuitenkin tapahtunut.

– Jos teet hyvin hommia, voit pärjätä ja kesä tehtiin ihan hyvin töitä. Olen pyrkinyt rakentamaan kolme tasaista kenttää, jatkaa valmentaja uhoamattomuutta.

Ihan samaa ei voi sanoa Oilersin edelliskauden valmentajan Kai Ahlstedtin viimesyksyisistä lausumista. Ahlstedt tunnettiin midaksena vuosikymmenen takaisen HIFK-menestyksen ansiosta.

Mutta Ahtiainen se vasta oikea kultasormi on. Viisi SM-kultaa, yhden hopean ja kolme pronssia Joensuun kasvatti pelasi itse. Valmentajana hän vastasi Oilersin edellisestä mestaruudesta kaudella 2005–2006. Sen jälkeen onkin jyrännyt SSV.

Oilers-luotsia ei saa yllytettyä mestari-SSV:n ja tuplahopea-Erän haastajaksi. Virallisena tavoitteena on ”vain” paikka pudotuspeleissä.

– Jos pelaamme hyvin, voimme pärjätä parhaimmille joukkueille.

– Rutiinia puuttuu vielä ja pelityylin kanssa on paljon oppimista. Mutta taitoa on. Tekemisen halu ja yhteishenki ovat hyviä merkkejä, raottaa valmentaja verhoa.

Kokemusta joukkueessa edustavat 29-vuotiaat Markus Olkkonen ja Jouni Vehkaoja. Nuoruuden intoa löytyy sitäkin enemmän. Siirtomarkkinoilla Oilers ei mellastanut.

– On hirmu paljon fiksumpaa keskittyä omien runkopelaajien kehittämiseen, perustelee Ahtiainen.

Uusista pelaajista mainittakoon kuitenkin Erästä saatu Juhana Särkelä ja poistuneista kotikonnuilleen Loviisaan mennyt Joni Niiranen.

Avainpelaajien nimeämisestä Ahtiainen ei innostu, mutta joulukuisten Helsingin MM-kisojen ottaminen esiin keskustelussa kirkastaa Oilersin tähdet.

– Uskon, että 2–3 pelaajaa, Oscar Hänninen, Patrick Wardi, Vehkaoja ja miksei Olkkonenkin, ovat tyrkyllä MM-joukkueeseen, innostuu Ahtiainen ja muistuttaa, että valinta vaatii onnistunutta liigasyksyä.

Oilersille olennaista on myös torjuntojen onnistuminen.

Suunnistuspohjia saanut 38-vuotias Ahtiainen lienee Salibandyliigan kovakuntoisin valmentaja ja pystyisi yhä haastamaan pelaajansa kestävyysjuoksutestissä. Tälläkään aiheella valmentaja ei suostu kuitenkaan kehuskelemaan.

– Eipä niitä kannata miettiä. Meidän joukkueessa on ihan hyväkuntoisia poikia.

Oilersin pelitavassa reippaan nykymenon ja -meiningin voi joka tapauksessa olettaa näkyvän kauden aikana.

– Muutaman kerran pelaajat joutuvat solmimaan lenkkareidensa nauhoja, vihjaa Ahtiainen.

Salibandyliigan ottelu Oilers–Nokian KrP ke 6.10. klo 18.30 Tapiolan urheiluhallilla.

Käyttäjän Aki Saranen kuva
Aki Saranen