Keikalla

Ressu Redford pitää kunnostaan huolta

KEIKALLA Tanssipopin supertähti tanssittaa nykyään juhlakansaa Neon 2 -duosta tutun Jussi Rainion kanssa.

Ressu ja Jussi ovat keskenään vitsailleet, että olisi hienoa, jos heistä kasvaisi jonakin päivänä Matin ja Tepon kaltaisia isoja tähtiä. - Olisi upeaa, jos tuollaiseen asemaan joskus pääsisi, mutta sinne meillä on vielä matkaa, Ressu (oik.) toteaa nöyränä.

Siemenet Ressu Redfordin ja Jussi Rainion yhteistyölle kylvettiin jo vuonna 1992, jolloin Jussin yhtye Neon 2 tuli Ressun ja kumppaneiden studiolle levyttämään debyyttialbumiaan Polku.

Studiossa ystävystynyt kaksikko suunnitteli yhteistyötä vuosia, mutta sana muuttui lihaksi vasta 2009.

– Ensimmäinen keikkamme oli Helsingin Apollossa, Ressu muistelee.

Meininki oli ensitahdeista lähtien katossa.

– Vedin ensin muutaman biisin yksin, jolloin Jussi ajatteli takahuoneessa, että entä jos tunnelma lässähtää hänen noustessa lavalle. Mutta hurja meininki vain jatkui ja jatkui, mies myhäilee.

Kaksikko julkaisi edellisen levynsä Klassikot 2010, jolloin he versioivat suurimpia hittejään ja rakastetuimpia laulujaan.

Uutta materiaalia sisältävän albumin Ressu lupaa vihdoin täksi syksyksi. Esimakua ollaan jo saatu folkhenkisen Suomipoika -laulun muodossa, jonka tunnelma johdattaa vahvasti ruotsalaisen Aviciin superhitin Wake Me Upin suuntaan.

– Olen seurannut elektronista musiikkikenttää miljoona vuotta. Alkoi tuntua siltä, että kaikki uusi elektro kuulosti perus-EDM:ltä – hitit alkoivat olla samasta putkesta. Avicii teki palveluksen tanssipopille, hän kehuu.

Ressu on ollut pinnalla jo 1980-luvulta lähtien, jolloin mies teki näyttävän läpimurron Bogart Co:n komeana keulakuvana esittämällä sellaisia tanssilattioiden räjäyttäjiä kuten All The Best Girls ja Princess .

Vaikka Bogart teki muutamia hajakeikkoja 2000-luvun puolivälissä, ei varsinaista comebackia ole näköpiirissä – ainakaan vielä.

– Kun minun ja Jussin juttu alkoi, olen halunnut tehdä tätä. Bogartia kysytään koko ajan johonkin, mutta toistaiseksi ollaan kieltäydytty. Tosin koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, solisti linjaa.

Taannoin Ressu nähtiin televisiossa Tähdet tähdet -ohjelman vierailevana tuomarina. Hän löysi hyvän mielen laulukilpailusta myös kehitettävää.

– Vaikka joka viikko olisi äänestetty, ei ketään olisi tarvinnut tiputtaa. Mutta kun kyse on formaattiohjelmasta, ei konseptia voi muuttaa muuttamatta alkuperäistä formaattia, mies harmittelee.

Ressun ja Jussin keikkatahti on kaiken kaikkiaan kova. Tänäkin viikonloppuna kaksikko heiluu perjantaina Venus Nightlifessa, seuraavana iltapäivänä naisten Kuntovitosessa Kupittaalla ja illalla vielä Helsingin Pressa-yökerhossa.

Mistä 52-vuotiaalla miehellä riittää virtaa näin hurjaan keikkatahtiin ?

– Ei siinä mitään salaisuuksia ole. Kannattaa pitää kunnostaan huolta, jos aikoo tehdä pitkän uran, Ressu neuvoo.

Ressu Redford

oik. Esa Mäkelä, s. 30. heinäkuuta 1961 Turku

Tuli tunnetuksi Bogart Co. -yhtyeen solistina 1980-luvulla, jonka kanssa levytti kuusi albumia 1983-1989.

Soolouran esikoisalbumi Ressu on Suomen kaikkien aikojen 50 myydyimmän kotimaisen levyn joukossa. Tähän päivään mennessä levyä on myyty 97 700 kappaletta.

Julkaissut kaiken kaikkiaan viisi soololevyä.

Juonsi vuosituhannen vaihteessa Nelosella Guinness World Records -tietokirjaan perustuvaa ohjelmaa.

Esitti itseään Salatut elämät -sarjassa 2009 ja 2010.

Tehnyt jalkapalloseura FC TPS:n maalilaulun Sydän rinnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Keikalla

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu