Keikalla

Päivä paistaa nyt Pepe Willbergille

KESÄKLUBI Willberg on yksi Koko kesä Kalliossa -konserttien artisteista. Hämeentien lavalle nousee nimekästä väkeä.

Pepe Willberg laulaa uudella Pepe & Saimaa -levyllä pääosin Matti Mikkolan sävellyksiä. Mikkolan Saimaa-bändin lisäksi Pepeä säestävät levyllä myös Lumous Jouset, Espoon Laulu ja Kaartin Soittokunta.

Jussi Vehkasalo

– Nyt kun kävelen kadulla, huomaan, että myös vastaantuleva teini-ikäinen saattaa ”merkata” minut. Eli huomaan, että hän tunnistaa minut, kertoo Pepe Willberg .

Suomirockin ja -popin armoitettuun legendaosastoon kuuluva Willberg aloitti yhteistyön taannoisen Tehosekoitin-bändin biisintekijä, tuottaja Matti Mikkolan kanssa jo useampi vuosi sitten.

Prosessin lopputulemana muutama viikko sitten ilmestyi Pepe & Saimaa -levy, joka nousi peräti Suomen virallisen albumilistan ykköseksi viikolla 20.

Nyt myös teinit merkkaavat minut.”

Uutuuslevyn sävellyksistä vastaa pääosin Mikkola, jonka käsistä on lähtenyt muiden muassa sellainen Tehosekoitin-hitti kuin Hetken tie on kevyt . Kappaletta ovat sittemmin versioineet useat artistit.

Willbergin ja Mikkolan yhteistyön ensimmäinen hedelmä, levylläkin mukana oleva sinkkubiisi Lyhyenä hetkenä ilmestyi jo aiemmin. Se oli vuonna 2012 Radio Suomen soitetuin kappale.

– Tiesin, että levymme oli isotöinen ja onnistunut, mutta koskaan ei voi tietää, miten yleisö ottaa uuden levyn vastaan, Willberg jatkaa.

Retrosoundinen levy on saanut kuulijoita yli sukupolvirajojen. Singlelohkaisussa Tällä kadulla voi kuulla samankaltaisia urku- ja tamburiinisoundeja kuin Beach Boysin Pet Sounds -levyn kappaleessa God Only Knows .

– Matti on tutkinut ja kuunnellut popmusiikin suuria sukupolvia 1960–70-lukujen tienoilta.

Willbergin kesä kuluu pitkälti Suomessa, elokuussa on luvassa matka Nizzaan. Keikkoja on eri kokoonpanoissa siellä täällä. Hän on myös yksi Koko Jazz Clubin kesäkonserttisarjan artisteista.

KokoTeatterin tiloissa kuultavat torstaikonsertit alkoivat 29. toukokuuta, Willbergin vuoro on 21. elokuuta.

Artistivieraita säestää Koko Jazz Orchestra, jossa soittavat vibrafonisti Arttu Takalo , basisti Timo Hirvonen ja rumpali Jussi Lehtonen .

– Kokossa laulan jotain uutta ja jotain vanhaa. Mukaan mahtuu aina mielestäni maailman hienoimpia biisejä, kuten vaikka Charles Chaplinin Smile , Willberg kertoo.

Luvassa on myös jazzbändille sopivia jazzballadeja.

– Ja joku Whiter Shade of Pale voisi tulla kyseeseen. Tarkoitus on aina viedä ihmisiltä jalat alta, tarjota kunnon fiilareita.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävässä Koko kesä Kalliossa -kesäkonserttisarjassa Koko Jazz Orchestra sovittaa jokaisen vierailevan artistin tuotannon helmiä maustaen ne jazzilla.

Yleisölle ja myös artistivieraille aukeaa mahdollisuus kuulla tutut kappaleet erilaisessa musiikillisessa valokeilassa. Luvassa on uniikkeja tulkintoja klubiympäristössä.

Koko kesä Kalliossa -artistit

29.5. Zarkus Poussa

5.6. Tuure Kilpeläinen

26.6. Pave Maijanen

17.7. Olavi Uusivirta

24.7. Arja Saijonmaa

31.7. Kauko Röyhkä ja Severi Pyysalo

7.8. Tapani Kansa

14.8. Laura Malmivaara

21.8. Pepe Willberg

28.8. Paula Koivuniemi

Konsertit Koko Jazz Clubissa (Hämeentie 3), joka on osa KokoTeatteria.

Lisätiedot: www.kokojazz.fi, www.kokoteatteri.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Keikalla

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu