Kulttuuri

Max and the Ducks tekee tarinallista aikuisrockia

Max and the Ducks on espoolaisbändi, joka sai alkupotkunsa Marcos Kuusjärven ja Veli Erosen kaveriensa syntymäpäiville tekemästä musiikista. Sitä seurasi 70-luvun discohenkeen tehty Aqui, the Disco Queen .

– Nettiin ladattu Aqui, the Disco Queen sai hyvän vastaanoton ja se kannusti tekemään lisää musiikkia, Marcos Kuusjärvi muistelee muutaman vuoden takaisia tapahtumia.

Seuraavana vuonna miehet saivat mukaan Anna-Kaisa Pippurin ja tänä vuonna yhtyeeseen liittyi Niina Maria Kemppainen .

Max and the Ducks on tunnetumpi Sveitsissä kuin kotimaassaan. Bändi on ollut mukana kolmasti Sveitsin euroviisukarsinnoissa. Ensimmäinen biisi tehtiin vähän pilailumielessä, mutta kun se sai kuuntelijoita, bändi päätti yrittää uudestaan. Seuraava, My heart is road again oli sveitsiläisen musiikkikanavan katsotuin video neljä viikkoa. Viimevuotinen karsintakappale Misery nousi myös Suomen viralliselle listalle.

Bändi on tehnyt jälleen uutta musiikkia ja julkaisee 7. kesäkuuta kolmen kappaleen singlen Don´t Tell Mama!

Max and the Ducks kertoo tarinoita elämästä. Uuden singlen teema on erilaiset tavat alistaa: Yksilön, naisten ja pienen kansakunnan alistamisesta suurten puristuksessa. Tarinat kerrotaan huumorin, kaihon ja toivon keinoin.

Nimikappale Don´t Tell Mama kertoo 70´s discon hengessä huumorilla Drag Queenista ja nuoren peloista ja ajatuksista omaa identiteettiään etsimässä. Cathy´s Song puolestaan kertoo naisten huonosta asemasta maailmalla vielä 2014 luvulla. Edelleen on maita, jossa syntyminen naiseksi tietää huonoa asemaa ja ihmisoikeuksien puuttumista. Kolmas kappale, Fields Of Karelia, on kunnianosoitus Suomen itsenäisyyden puolesta kaatuneiden muistolle. Sen video on kuvattu Nuuksiossa.

Don´t Tell Mama -video on kuvattu Espanjassa ja sen päätähtenä on näyttelijä Mikko Rasila . Hän vierailee myös julkaisukonsertissa lauantaina.

Lähitulevaisuudessa bändi työstää uutta musiikkia ja tavoitteena on albumin tekeminen.

– Teemme yksittäisiä kappaleita ja mietimme, millaiset tarinat muodostavat albumia ajatellen ehjän kokonaisuuden, Kuusjärvi sanoo.

Bändiä kiinnostaa myös Suomen tuleva euroviisukarsinta eli Uuden musiikin kilpailu. Ensi vuonna yleisöllä on viisuedustajan valinnassa aiempaa suurempi rooli.

Max and the Ducks julkaisee Don´t Tell Mama -singlensä DTM klubilla 7. kesäkuuta, show time kello 19. DTM Mannerheimintie 6B, Stockmannia vastapäätä.

Katso video:


Max And The Ducks - Fields Of Karelia on MUZU.TV.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu