Paikallisurheilu

Pikkutyttöjä houkutellaan nyt ringeten pauloihin

Espoon Kiekkoseuran ringettekoulussa saa mailan lainaksi. Seurassa voi jatkaa lajin parissa SM-tasolle asti. EKS pyörittää ringettekoulua kaksi kertaa viikossa. Toinen tunti on sunnuntaisin Laaksolahdessa, toinen lauantaisin Leppävaarassa.

Sirpa Repo

Lauantaina keskellä päivää Leppävaaran Reebok-areenalla on päällä täysi tohina. Toisella jäällä harjoitellaan muodostelmaluistelua. Espoon Taitoluisteluklubin SM-juniorijoukkue hioo lyhytohjelmaansa.

Toinen kenttä on ringeten harrastajien ja ringettekoululaisten käytössä. Inka Lamminaho on tullut lapsikatraansa kanssa tälle Espoon Kiekkoseuran varaamalle jäälle.

Hetken päästä Eeka menee äitinsä kanssa seuraamaan, mitä isot siskot puuhaavat jäällä.

Milla, jolla on ikää 6-vuotta, on jo ehtinyt harrastaa ringetteä monta vuotta.

EKS on kahden lajin seura.”

– Hän aloitti 3-vuotiaana ringettekoulussa. Ajatuksena ei ollut lajin oppiminen vaan luistelutaidon hankkiminen. Ringettekoulussa on kivaa se, että opetetaan luistelemaan ja ringetteoppia tulee siinä samalla, kertoilee perheen äiti.

Pelkkä luistelun opettelu ei kuitenkaan riittänyt Millalle ja samalla uralla tuntuu olevan 4-vuotias Jannakin.

Milla haluaa pelata ringetteä. Hän käy harjoituksissa kaksi kertaa viikossa.

Kun Millan ikäiset ovat kentän toisella puoliskolla, on toinen osa täyskäytössä ringettekoululaisten luistinten alla. Sinne menee Janna.

– Osaan jo luistella hyvin, vakuuttaa perheen keskimmäinen lapsi.

Hänellä on jo monenlaista isolta siskolta pieneksi jäänyttä varustetta. Äiti on huomannut Jannalle olevan tärkeätä, että hänellä on samanlaiset varusteet kuin isolla siskolla.

– Alkuun täällä pääsee jo sillä, että on luistimet ja kypärä. Mailan saa lainaksi ringettekoulusta.

Tyttöjen ja naisten oman lajin koulu olisi tuskin tullut Inka Lamminahon mieleen, jos hän ei sitä itse pelaisi. Hän oli pelannut aikoinaan Pyhäjärvellä jääkiekkoa.

Espooseen muutettuaan hän oli netistä löytänyt tiedon, että EKS on kahden lajin seura. Hän lähti kokeilemaan Ladyt-nimiseen porukkaan kolmisen vuotta sitten ja tykästyi lajiin.

– Jääkiekko ja ringette ovat kovin erilaisia. Ringetessä säännöt ovat vaikeammat, kun siinä on niin paljon viivoja.

Äiti Lamminaho kuvailee ringetteä vauhdikkaaksi lajiksi. Enää hän ei vaihda takaisin kiekkoon.

– Tämä on nyt mun juttu, hän vakuuttaa auttaessaan Jannaa varusteiden pukemisessa.

Lajia tehdään tänä talvena tutuksi myös espoolaisissa päiväkodeissa ja kouluissa. Seuran ringeten valmennuspäällikkö Katja Pasanen kertoo heidän liikuttaneen yhteensä yli 200 eskari-ikäistä ja ekaluokkalaista tyttöä. Yli toinen mokoma on vielä edessä.

– Menemme koulun tai päiväkodin viereiselle kentälle ja viemme mukana mailoja ja renkaita. Kaikki mukana olevat koulut ja päiväkodit saavat omaksi välinepaketin, joka sisältää 10 ringettemailaa, saman verran renkaita ja opettajan ringetteoppaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu