Ruoka

Päivi-oluella hurja menekki – loppui jo monesta Alkosta

Myyjä Laura Keistinen asetteli kaksi varattua Päivi-olutta hyllylle kuvausta varten. Riihimäen alkoon varattu 200 pullon erä myytiin loppuun viikossa.

Ari Peltonen

Reilu viikko takaperin Alkon hyllyille saapunut Päivi-olut on jo kadonnut parempiin suihin. Sisäministeri Päivi Räsäsen nimeä mukailevaa olutta saa Alkon verkkosivujen mukaan vielä hajanaisesti eri puolilta pääkaupunkiseutua. Monin paikoin hyllyt ja varastot ammottavat kuitenkin tyhjyyttään.

Päiviä on ostettu tiuhaan tahtiin myös Keski-Uudellamaalla, jonne oluen nimi juontaa juurensa. Etenkin Riihimäellä tuotteen kysyntään on saattanut vaikuttaa oman kylän tunnetuin Päivi: sisäministeri Räsänen on kotoisin paikkakunnalta.

Skotlantilaisen Brewdog-panimon Hello, my name is Päivi -olut on ollut kysyttyä tavaraa myös muualla.

– Sitä ennakkoon kysyttiin ja kysyttiin, ja kun tuote lopulta tuli myymälään, se myytiin loppuun, kertoo myymäläpäällikkö Hanna Salonen Hyvinkään Alkosta.

Eilen keskiviikkona Päivi-olutta haeskelleet asiakkaat saivat tyytyä muihin juomiin, sillä yhtäkään pulloa ei enää löytynyt edes myymälän varastosta.

– Se tuote meni niin nopeasti, ettei henkilökunta saati asiakkaat ymmärtäneet oluen loppuvan heti, Salonen sanoo.

Niin ikään Riihimäen Alkossa tuote loppui noin viikossa ja hylly ammottaa tyhjyyttään.

Lisää Päivi-juomaa ei ole myymälöihin tulossa, sillä koko panimon valmistama erä on jo liikkeellä, eikä tuotetta pystytä tilaamaan lisää.

– Vaikka eihän sitä tiedä, jos panimo päättää menekin myötä valmistaa tätä lisää, uumoilee Riihimäen Alkon myymäläpäällikkö Jukka Rekola .

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu