Hurja uimatarina leviää Facebookissa: ”Plums, pohja katosi”

Aidan vasen puoli on ruopattu syväksi, mutta sitä ei välttämättä heti huomaa.

Minna Rajainmäki

Kyltti on kiinni aidassa sen oikealla puolella.

Minna Rajainmäki

Yhteisöpalvelu Facebookissa leviää varoittava tarina uimaretkestä. Hanna Plathán kertoo, kuinka hänen uimataidottomat veljentytär ja -poika olivat yllättäen painuneet pinnan alle Oittaan uimarannalla.

– Ranta on pitkän matkaa matala.[…] Vettä oli lapsia vyötäröön asti....kunnes plums. Pohja katosi lasten alta yht’äkkiä! Molemmat lapset räpiköivät ja huusivat apua, Plathán kirjoittaa.

Lapset säikähtivät ja alkoivat huutaa apua. Plathán kuitenkin onnistui kiskomaan lapset syvästä vedestä takaisin matalikkoon. Hän kertoo, ettei paikalla ollut juuri sillä hetkellä uimavalvojaa, joka olisi kuullut avunhuudot.

– Paljon siinä oli muita ihmisiä töllistelemässä, hän toteaa.

Nainen täsmentää, että tapaus sattui Oittaan uimarannan laiturin puoleisella alueella. Rantaveden uima-alue on hänen mukaansa selvästi erotettu muusta järvestä näkyvällä vaijerilla – samanlaisella kuin uimahallien ratoja erottavat ketjut.

Plathán kummasteleekin, kuinka äkkisyvästä ei varoitettu. Uimavalvojakaan ei osannut vastata hänelle paremmin kuin että uimarannan ilmoitustaululla on kartta, johon veden syvyyslukemat on merkitty. Sittemmin rannalle on tuotu varoitukset.

– Tässä on sattunut hukkumistapauksiakin aiempina vuosina, Plathán kertoo.

Kommentit

Jos lapsi on aivan pieni tai ei osaa ollenkaan uida, on kyllä paras mennä itse suosiolla veteen ja olla ihan vieressä koko ajan. Uimataidoton voi myös esim. kaatua matalassakin vedessä ja vetää vettä henkeensä. Kun on jo kokemusta sukeltamisesta ja uimisesta (esim. uimakoulut), se ei ole läheskään niin todennäköistä.

Pystyy lopettamaan, kun on motivaatio

Kai tässä päätavoite on nimi lehteen tai jotain muuta yhtä hyödyllistä. Se uimavalvoja ei kuitenkaan ole mikään lapsenvahti, ja jos tarvii tasaisen pohjan, pitää mennä uimahalliin.

Voisko yhteiskunta huolehtia vielä jostain, ettei itse tarvi

Voi pullamössöparkoja, kun kaikki luonnossa oleva tulee heille niin suurena ja kamalana yllätyksenä.
Eikös kokemus ja järkikin jo sano teille äitykät, että aina missä on hiekkapohja voi pohja muuttua edellisestä uimareissusta, nopeastikin!
Ei se ole sen yksinkertaisempaa, kuin aaltojen huuhtomaa kovalla tuulella ja meressä merivirtojen liikehdintää!

mössöt pesuvadissa

Ranta on pitkän matkaa matala ja sitten... Hetkinen miksi viet uimataidottomia pitkälle. Jos ei osaa uida, on paikka ihan siinä rannassa ja tiukassa valvonnassa. Kyllä vanhemmat ja muut hoitajat on omistaan vastuussa ja turha muita syyllistää, vaikka ymmärrän että varmasti pelästytti.

Yks vaan

Ei se pohja mihinkään kadonnut se vaan siinä kohtaa vähän syvemmällä... Niin ja ei kannata tuon perheen metsään mennä kun ei ole varoituskylttejä eläimistä ja polutkin yleensä kiertelee miten sattuu ja voi jopa loppu yks kaks johonkin lammen rantaan varsinkin jos on eläinten tekemä... Ja siinä lammessakaan ei ole varoituksia... Ei muuta ku tunge se kultalusikka sinne minne valo ei paista ja pysy kotona ulkona on vaarallista....

Landepaukku