Katso sadan suositun automallin tyyppivikatiedot nyt verkosta

Autojen tyyppiviat on listattu neljässä eri ryhmässä: katsastuksessa havaitut viat, takaisinkutsuun johtaneet viat, tielle jättävät viat ja autonkäyttäjien ilmoittamat viat.

Johanna Erjonsalo

Autoalan erikoislehti Moottori on koonnut verkkoon sadan suositun henkilöautomallin tyyppivikatiedot. Tuore aineisto on koottu kesäkuussa 2014.

Viat on listattu neljässä eri ryhmässä: katsastuksessa havaitut viat, takaisinkutsuun johtaneet viat, tielle jättävät viat, autonkäyttäjien ilmoittamat viat.

Katsastuksessa havaitut viat on koottu suomalaisen A-Katsastus Oy:n (AK) raportista vuodelta 2014, joka sisältää katsastustiedot vuodelta 2013. Listaa on täydennetty saksalaisten TÜV- , DEKRA- ja GTÜ -katsastusraporttien tiedoilla.

Takaisinkutsut on koottu Suomesta valmistajien edustajien ja maahantuojien Trafille ilmoittamista kampanjoista. Lisäksi on poimittu esimerkkejä saksalaisen ADAC:n ja brittiläisen VOSA:n takaisinkutsulistoista. Muutama vakavampi korjauskehotus on otettu myös saksalaisen KBA:n listalta.

Tielle jättävät viat on koottu saksalaisen ADAC-tiepalveluraportista vuodelta 2014. Raportti käsittää tiepalvelutapahtumat Saksassa vuonna 2013. Mukana ovat vain tielle pysäyttäneet tekniset viat. Mukana on 4,2 miljoonaa tielle jättäneiden autojen avustusta. Kuskin huolimattomuudesta johtuneet viat kuten polttoaineen loppuminen on jätetty tarkastelun ulkopuolelle.

Käyttäjien ilmoittamia vikoja on koottu Euroopan suurimman autonkäyttäjien etujärjestön saksalaisen ADACin ja Autobild-lehden kokoamista vikakyselyistä.

Tyyppivikatietoja voi hakea automerkin avulla, jonka jälkeen voit valita tiedot tarkemman mallin mukaan.

Palvelu löytyy täältä.

toimitus