Kulttuuri

Eila, Rampe ja Likka naurattavat pian myös elokuvana

Vaikka Eilaa, Rampea ja Likkaa kuvataankin Lohjalla, sen tapahtumat sijoittuvat elokuvassa pirkanmaalaiselle kartanolle.

Hiljaisuus, harjoitus, olkaa hyvä! Kuvaussihteerin käskyt kaikuvat luonnonkauniin Lohjanjärven rannalla. Meneillään on Eila, Rampe ja Likka -elokuvan kuvaukset. Kameran edessä käväisee välillä muun muassa miespääosan esittäjä Pirkka-Pekka Petelius .

Näyttelijä Eila Roine puolestaan istuskelee puutarhapöydän äärellä, tuoksuvan jasmiinipensaan varjossa. Hyväntuulisella näyttelijäkonkarilla on aikaa jutustella. Poikkeuksellisesti juuri nyt ei ole kiire minnekään.

– Kyllähän kuvauspäivät yleensä ovat melko hektisiä. Illalla olen aika loppu, kun pääsen hotelliin, vaikka elokuvan tekeminen ei sinällään olekaan fyysistä, Roine kertoo.

Elokuvaa tehdään noin 30-henkisen työryhmän voimin.

Eila Roine kertoo, ettei ollut koskaan aikaisemmin käynyt Lohjalla, vaikka hänen edesmennyt miehensä Vili Auvinen paikkakunnalla syntyikin.

Eila, Rampe ja Likka -komediaelokuvan kohtauksista yli puolet tehdään Lohjanjärven rannalla, jossa sijaitsee elokuvan kaksi keskeisintä tapahtumapaikkaa.

– Suurin syy paikan valintaan oli se, että täältä löytyi elokuvan tarinaan sopivat puitteet, kertoo tuottaja Markku Tuurna .

Tapahtumat eivät kuitenkaan elokuvassa sijoitu Lohjalle, vaan Pirkanmaalle. Komediaa on tehty myös muualla Etelä-Suomessa juhannuksen jälkeisestä viikosta lähtien.

Eila, Rampe ja Likka on Sinikka ja Tiina Nopolan käsikirjoittama komedia.

Eila saa aikaan käsittämättömän väärinkäsitysten sotkun.”

 

 

Taru Mäkelän ohjaamassa elokuvassa päsmäröivä Eila ja ainakin näennäisesti alistuva Rampe haluavat tutustua tyttärensä eli Likan poikaystävään ja tämän hienostuneeseen äitiin. Monenlaisia kommelluksia syntyy, kun Eila esittää vävyehdokkaalle ja tämän äidille elävänsä prameammin kuin todellisuudessa elää.

 

– Eila on elokuvassa hyvin keskeinen henkilö. Hän saa aikaan käsittämättömän väärinkäsitysten sotkun, Sinikka Nopola kuvailee.

– Mitään harmitonta komediaa emme kuitenkaan ole lähteneet tekemään, vaan elokuvassa on paljon perhe- ja ihmissuhdedraamaa, hän jatkaa.

Rampen roolissa nähdään Pirkka-Pekka Petelius, Eilana päsmäröi Heidi Herala . Muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Eila Roine, Riku Nieminen , Emmi Parviainen ja Carl-Christian Rundman .

Juoni on jo ennestään tuttu osalle näyttelijöistä, sillä Herala on näytellyt Eilaa Helsingin kaupunginteatterissa ja Roine on ollut Eilan roolissa Tampereen Työväen Teatterissa.

– Elokuva ei pohjaudu mihinkään olemassa olevaan Eila ja Rampe -kirjaan, huomauttaa Sinikka Nopola.

Käsikirjoittajat kuvailevat Eilaa, Rampea ja Likkaa koskettavaksi koko perheen komediaksi, jonka myötä Eilan ja Rampen perheyhteisöä laajennetaan käsittämään kolme sukupolvea.

Näyttelijä Eila Roine sanoo, että hänet käytiin hakemassa elokuvantekoon kesken kesänvieton mökiltään Itä-Suomesta.

– En yleensä tee kesällä töitä. Tähän päätin kuitenkin suostua, kun minut kerran haluttiin mukaan, Roine hymyilee.

Hän näyttelee elokuvassa Eilan äitiä, joka Roineen luonnehdinnan mukaan on varsin suorasukainen totuudenlaukoja – kenties vielä pahempi kuin tyttärensä.

– Kun tutustuu Eilan äitiin, ymmärtää miksi tytär on sellainen kuin on, Roine hymähtää.

Hän sanoo, että kuvauksissa tekijäkaartin kesken on ollut hyvä henki.

– Porukka on erinomainen. Näyttelijöissä on tuttuja kavereita ja muutama uusikin tuttavuus. Sääkin on onneksi suosinut, Roine iloitsee.

Elokuvan ensi-ilta on joulukuussa.

Sinikka Nopolan luoma hämäläispariskunta nähdään nyt ensimmäistä kertaa elokuvassa.

Eila ja Rampe -kirjoja on julkaistu viisi ja myyty yli 100 000 kappaletta vuodesta 2003 lähtien.

Kirjoihin pohjautuvia näytelmiä on esitetty ympäri Suomea niin ammatti- kuin harrastajateattereissa.

Eila ja Rampe

Sinikka Nopolan Eila ja Rampe -kirjoja (2003-2014) on julkaistu viisi ja myyty yli 100 000 kappaletta.

Eila ja Rampe -näytelmiä on esitetty niin ammatti- kuin harrastajateattereissa, ympäri Suomen.

Tulevassa Eilan, Rampen ja Likan parhaat -teoksessa Sinikka Nopola on koonnut Eila ja Rampe -kirjojen rakastetuimmat kohtaukset yksiin 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu