Paikalliset

Jeesuksen oma stadionkeikka – tältä näytti kohusaarnaajan show

David Herzogia katsomaan saapunut Viveka haluaisi tapahtuman kaltaista meininkiä enemmänkin Suomeen.

Toni Tervo


Jalkapallofanitukseen tottuneella Helsingin Olympiastadionilla kuultiin lauantaina hieman erilaisia kannustushuutoja.

Jeesus on suurin -huudot kajahtivat monta kertaa ilmoille ennakkoon kohua herättäneen saarnaaja David Herzogin saavuttua esiintymään Suomeen.

”Ihmeidentekijäksi” kuvaillun miehen saarnaa odotettiin kuulemaan kymmeniä tuhansia ihmisiä, mutta stadionille oli saapunut tapahtuman ensimmäisenä päivänä noin tuhat osaanottajaa.

Kokeneen rokkistaran elkein esiintynyt saarnamies julisti yhdessä vaimonsa kanssa, että Jumala on tekemässä Suomessa uusia asioita ja että suomalaiset ovat Jumalalle erityinen kansa. Katsojakunta kannusti miestä innokkailla halleluja -huudoilla.

– Suomen kansa tulee kokemaan herätyksen ja näyttämään mallia muulle maailmalle julistaen Jumalan uutta voimaa, saarnaaja hehkutti.

Herzogin esiintyminen herätti etukäteen kohua. Miehen mukaan hänen saarnoissaan on tapahtunut ihmeparanemisia ja muun muassa pikalaihtumisia. Erityisesti laihtumiset herättivät kummastusta.

– Liikalihavuus on uusi vaiva, sillä sitä ei ollut raamatun aikoina. Silloin ei ollut McDonaldsia, Stephanie Herzog heitti puheenvuoronsa aikana.

Suomen esiintymisessä saarnamies kehotti katsojia listaamaan vaivojaan ja sen jälkeen julisti, että ne ovat parantuneet. Herzog kehotti ihmisiä juoksemaan ympäri stadionia aktivoidakseen ihmeet.

Ennen ihmeidentekoa kerättiin kolehti.

Herzog myös kutsui lavalle kaikki ihmeparantumisen kokeneet kertomaan kokemuksestaan. Lavalla suomalaiset kertoivat parantuneensa muun muassa vatsakivusta, akillesjännevaivoista, lihaskrampeista, selkävaivoista ja unettomuudesta.

Lavalla kävi myös kohujulkkis Johanna Tukiainen, joka koki, että Jeesus on parantanut hänen maksansa. Herzog rukoili myös naisen alkoholismin vastaisen taistelun puolesta.

Stadionille tullut Viveka oli vakuuttunut ihmeiden todellisuudesta.

– Halusin tulla tänne kohtaaman Jumalan ja kuulemaan kuinka Hän tekee Suomessa uusia asioita. Uskon, että nämä parantumiset ovat totta. En ole itse nähnyt mitään sellaista, että raaja kasvaa takaisin, mutta olen nähnyt kuinka esimerkiksi ihmiset paranevat masennuksesta uskon avulla.

– Suomessa ei olla juurikaan totuttu tällaiseen, mutta ne ovat oikeasti kristityille arkipäivää.

Viveka itse toivoi parannusta hänen silmäänsä vaivanneelle ihottumalle sekä kasvoarvilleen. Herzogin kehotuksesta hän kävi juoksemassa kierroksen stadionin juoksuradalla.

– Se on ihottuma vaivannut minua melkein vuoden, mutta nyt tuntuu parantuneen! nainen hihkui.

– Kasvoarvet näyttävät vielä olevan paikalla, mutta uskon vakaasti, että ne paranevat myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kohusaarnaaja Jalovaara sai porttikiellon Espooseen14.5.2014 11.43

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu