Paikalliset

Hairstoren pelastajaa epäillään rahanpesusta kopteriyhtiössä

New Hairstore Oy:n hallituksen ja monen muun yhtiön hallituksessa istuva Jarmo R. Lehtinen on saanut syytteen törkeästä rahanpesusta.

Syyte liittyy Helsingin ja Tallinnan välillä nurin menneen Copterlinen toimintaa jatkaneeseen yhtiöön.

Muut epäillyt ovat Copterlinen perustaja Kari Ljungberg ja päälentäjä Martin Berner.

Heitä edustava oikeustieteen tohtori Kari Uoti pitää julkisuuteen antamissaan lausunnoissa syytteitä absurdeina. Asia tulee käsittelyyn Helsingin käräjäoikeudessa 11. joulukuuta.

Lehtinen, Ljungberg ja Berner toimivat hallituksen jäseninä FastClass Oy -nimisessä firmassa, joka on nyt yrityssaneerauksessa. Vuosina 2010–12 yhtiö ehti tehdä yhteensä 3,3 miljoonan euron tappiot, mutta kääntyi voitolliseksi vuonna 2013, jolloin sitä haettiin sekä saneerauksen että konkurssiin. Konkurssihakemus raukesi saneerausmenettelyn käynnistyttyä tämän vuoden puolella.

Ljungberg on ollut FastClassin toimitusjohtajana vuodesta 2010, Berner hallituksen jäsenenä 2010–2014 ja Lehtinen hallituksen puheenjohtajana kahteen otteeseen: ensin heinäkuusta 2012 helmikuuhun 2013 ja sen jälkeen uudelleen taas maaliskuusta 2013 alkaen.

Lehtinen on viimeksi tullut tunnetuksi konkurssiin menneen Hairstoren pelastajana. Hän istui jo kampaamoketjun toimintaa aiemmin pyörittäneen CenCei Oy:n hallituksessa ja on nyt heinäkuussa toiminnan uudelleen polkaisseen New  Hairstore Oy:n hallituksen jäsen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu