Paikalliset

Långvikin hallihanke: Isä-Rotenberg siirrettiin syrjään vain kaksi viikkoa sitten

LÅNGVIK Kaavamuutoksen vaativaa hallia päästäisiin rakentamaan aikaisintaan 2018.

Tältä Långvikin yhteyteen rakennettava kahdeksikon muotoinen jäähalli voisi näyttää. Hallista on suunniteltu kahdeksikon muotoista Teemu Selänteen pelinumeron mukaan.

Liikemies Boris Rotenberg siirrettiin sivuun hotelliyhtiö Långvikin hallituksen puheenjohtajan paikalta heinäkuun lopulla. Rotenberg oli joutunut Yhdysvaltain Venäjän vastaiselle pakotelistalle aiemmin keväällä. Hänen veljensä Arkadi Rotenbergin nimi julkaistiin EU:n pakotelistalla kaksi päivää Boris Rotenbergin vetäytymisen jälkeen.

Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi nousi Boris Rotenbergin poika Roman Rotenberg , joka omistaa muun muassa isänsä ja setänsä kanssa jääkiekkoseura Jokerit.

– Roman on johtanut yhtiön toimintaa, joten on vain luonnollista, että hän johtaa puhettakin, toteaa hotelliyhtiö Långvik Capital Oy:n hallituksen jäsen Martti Ahto .

Hotelli Långvik ja jääkiekkoilija Teemu Selänne julkistivat maanantaina uuden projektinsa. Rotenberg haluaa laajentaa Långvikin hotellia ja rakentaa uuden, Selänteen pelinumero kahdeksikon muotoisen jäähallin, jonne Selänne haluaa perustaa erityisesti jääkiekkohyökkääjille suunnitellun nimikkoakatemiansa.

Ahto ei halua ota kantaa siihen, liittyivätkö hallitusmuutokset juuri pakotepolitiikkaan.

– Haluamme pitää nämä kahtena erillisenä asiana; poliittiset asiat ja tämän hankkeen, sanoo Ahto.

Hotellihankkeen ja poliittisen tilanteen yhteentörmäyksen vaara oli kuitenkin olemassa. Långvikin hotellin laajennus ja jäähallihanke tarvitsevat Kirkkonummen kuntapäättäjien siunauksen.

– Millaisen kannan valtio (pakotepolitiikassa) ottaa, niin meidän täytyy ottaa samanlainen, totesi Kirkkonummen kunnanhallituksen puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.) hetkeä ennen kuin Rotenberg ja Selänne esittelivät hankkeensa kirkkonummelaisille kuntavaikuttajille.

Kirkkonummelaisten kuntapoliitikkojen myötävaikutus on ensiarvoisen tärkeää Rotenbergin ja Selänteen hankkeille. Hotellin laajentaminen ja jäähallin rakentaminen tarvitsee kaavamuutoksen.

– Långvikin keskus on rakennettu aikoinaan 1970-luvulla poikkeusluvalla. Rakennusoikeutta olisi nykyisen yleiskaavan mukaan suunnilleen 400 neliömetriä ja muutamalle piharakennukselle. Tällä hetkellä alueelle on rakennettu arviolta 10 000 neliömetriä. Uusi hanke vaatii uuden kaavan, kertoo kaavoitusteknikko Mikael Pettersson .

Långvik Capital oli laittanut jäähallihankkeen vireille jo ennen kuin Selänteen kanssa sovittiin yhteistyöstä. Se on kirjattu kunnan alustavaan kaavoitusohjelmaan vuosille 2015–2018. Kunnanhallitus hyväksyi sen juuri ennen kesätaukoa, mutta valtuusto päättää ohjelman hyväksymisestä syksyllä. Mikäli kaavoitusohjelma hyväksytään, voitaisiin hallin rakentaminen aloittaa vuonna 2018.

Vahasalo tietää, että Långvikin hanke on herättänyt huolta Tanskarlan alueen aktiivisessa asukasyhdistyksessä.

– Asukkailla on huoli siitä, säilyykö alueen hieno ympäristö, Vahasalo kertoo.

Selänne korosti maanantaina, että uusi halli palvelisi kaikkia kirkkonummelaisia.

– Se toisi aikamoisen brändin Kirkkonummelle, Selänne kertoo.

– Teemu Selänne -akatemiassa tulee olemaan kaikki testiasemat ja sellainen harjoitusympäristö, jossa harjoitellaan huippu-urheilijan näkökulmasta. Varuboden Arenalla ei ole sellaisia puitteita ja toimintamalleja.

– Akatemia on ollut haaveeni pitkään, ja jos ihmiset haluavat tehdä tästä vaikeaa, niin pitää katsoa muitakin vaihtoehtoja, Selänne sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Selänne jahkailee yhä uran jatkoa – Kirkkonummelle puuhataan maalintekoakatemiaa11.8.2014 19.24

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu