Espoo häätää nuoren veneyrittäjän Suomenojalta – yrittäjä syyttää kiusaamisesta

Massimiliano Carbonen taival yrittäjänä Suomenojan satamassa on katkeamassa kiistaan Espoon kaupungin virkamiesten kanssa. Carbone syyttää virkamiehiä tiettyjä yrittäjiä suosivasta hyväveli-verkosta ja kiusanteosta. Kaupungilta syytökset kiistetään.

Päivi Tuovinen

<ingressi>KIISTA Poliisi tutkii syytöksiä yritystoiminnan häirinnästä.</ingressi>

Suomenojan venesatamaan pari vuotta sitten veneiden huolto-ja kunnostusyrityksen perustanut Massimiliano Carbone kokee eräiden kaupungin virkamiesten haluavan savustaa hänet pois satamasta.

Viimeinen niitti oli Carbonen alkuvuodesta kaupungilta saama työtilojen sijoitusluvan peruutus. Sen mukaan hänen pitäisi viedä kuplahallinsa ja muut välineensä pois sataman alueelta 17. elokuuta mennessä.

– Alussa kaikki meni hyvin. Mutta sitten hankin kuorma-auton veneiden nostamista varten. Sen jälkeen alkoivat ongelmat.

Carbone väittää kaupungin työntekijöiden kehottaneen venesataman asiakkaita käyttämään muita kuin hänen omistamansa CM Boatsin palveluja.

– Kaupungilta saadut ohjeet ovat olleet epämääräisiä ja sitten on tultu väittämään, etten noudata määräyksiä, Carbone kertaa.

Ensimmäisen yrityksensä Suomenojalle perustanut nuori yrittäjä kokee myös virkamiesten uhkailleen ja kiusanneen häntä erilaisilla uusilla määräyksillä.

Hän ei sanojensa mukaan ole myöskään saanut kaupungilta mitään selitystä sille, miksi hänen vuokrasopimuksensa on irtisanottu.

Carbone kertoo tehneensä virkamiesten toiminnasta kaksi tutkintapyyntöä poliisille yritystoiminnan haittaamisesta.

Länsi-Uudenmaan poliisista vahvistetaan, että poliisilla on tutkinnassa Carbonen heinäkuussa 2013 ja viime maaliskuussa jättämät tutkintapyynnöt.

– Käynnissä on alustava selvitys siitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta, poliisista kerrotaan.

Espoon kaupungin ulkoilupäällikkö Tapani Kortelaisen mukaan Carbonen yrityksen sijoituslupa on peruutettu, koska hän ei ole noudattanut kaupungilta annettuja määräyksiä ja ohjeita.

Yhtenä esimerkkinä Kortelainen mainitsee asianmukaisen sähkömittarin, jonka kaupunki edellytti yrittäjän hankkivan sähkönkulutuksen mittaamiseksi.

– Hän ei sitä ole lukuisista kehotuksista huolimatta hankkinut.

Carbone kiistää väitteen ja näyttää parakkinsa seinässä pientä mittaria, joka hänen mukaansa mittaa sähkönkulutusta. Tieto mittarista on mennyt joulukuussa sähköpostilla myös kaupungille.

Sähkömittariepisodiin viitaten yrittäjä väittää virkamiesten käyneen repimässä irti hänen sähköjohtojaan.

Kortelainen myöntää irrottamisen, mutta sanoo, että johdot on palautettu Carbonelle.

Hän myös tyrmää väitteet kiusanteosta tai muiden yrittäjien suosimisesta.

– Säännöt, joita pitää noudattaa ovat kaikille samanlaiset.

Länsiväylän haltuunsa saamassa nauhoitteessa satamassa työskentelevä kaupungin virkamies muun muassa estää Carbonea menemästä hoitamaan asiakkaan tilaamaa veneennostoa.

Carbonen mukaan tilanne laukesi vasta, kun poliisi kutsuttiin paikalle.

Kiista yrittäjän ja virkamiesten välillä on mennyt siihen pisteeseen, että asioista keskustellaan – jos keskustellaan – sähköpostitse.

Poliisin ohella Carbone sanoo olleensa yhteydessä virkamiesten käytöksestä myös kaupunginvaltuutettuihin.

Lisäksi Carbone julkaisi netissä reilu viikko sitten adressin, jossa hän vetoaa yritystoimintansa jatkamisen puolesta. Tähän mennessä sen on allekirjoittanut yli 250 ihmistä.

– Ilman läheisten ja asiakkaiden tukea en olisi jaksanut, Carbone huokaa.

Hän myöntää, että moni yritystä koskenut kunnianhimoinen tavoite on jäänyt puolitiehen, kun voimat ovat menneet riitelyyn kaupungin kanssa.

Jos edessä on lähtö Suomenojalta, merkitsee se Carbonen mukaan loppua hänen yritykselleen.

Kommentit

Suomenojan venesatamassa on jotain todella mätää ja se paise pitäisi puhkaista. Muistelkaa vain sopivalle taholle myytyä sopupakettia vanhoista veneistä

MDI

Aivan totta! Espoon satama-asioissa on jo vuosia pärjätty pelkästään suhteilla. Tasapuolisuudesta ei ole ollut tietoakaan.

Laituripaikka hukassa

Tottakai kaupunki kiistää kaiken.. jos ne myöntäis tämän homman olevan totta, voisi joku kiinnostua muutenkin siitä mitä satamassa tapahtuu. Miten siellä kohdellaan veneenomistajia ja kuinka totta onkaan hyväveli-systeemi. Paljon on mädännäisyyttä siinä rannassa.. Hyvä että joku uskaltaa nousta puolustamaan oikeuksiaan. Veneenomistajat kun eivät uskalla sanaakaan sanoa ettei oman veneen köydet löydy katkottuna ja vene upotettuna joku aamu...

Suomen mafia

Näinkö Espoon kaupunki tukee yrittäjyyttä? Tämä on sen suuntainen asia, että mitä siihen sanoo kaupungin ylin johto? Entä mitä se sanoo ihmisten syytöksiin alueen hämärästä maineesta muutenkin? Miten tuommoinen roistomainen toiminta on edes saatu pysymään kaupungin henkilöstön sisällä? Nyt on paljon kysymyksiä, eikö valtuustossa ole ketään kuka haluaisi alkaa pitämään meteliä tästä aiheesta? Kokoomus mainostaa usein yrittäjyyttä, nyt olisi hyvä ihan konkreettisesti lähteä pitämään ns. vaalilupausta.

Vilipertti

Ehkä kunnanvaltuusto on tällä kertaa hutiin valittu luottamuselin? Tai ehkä valtuuston tehtävä heidän mielestään on pitää virkamiehet tyytyväisinä ja edistää heidän kyseenalaisia toimiaan?

stinkkude

Minulle ei tosiaan ole kerrottu sijoittamisluvan peruuttamisen syitä. Eilen tyttöystäväni pyysi niitä puhelimitse Tapani Kortelaiselta. Kortelainen sanoi, ettei aio enää palata asiaan ja kieltäytyi pyynnöistä huolimatta kirjoittamaan sähköpostia, jossa syyt on eritelty. On vaikea puolustautua, kun ei tiedä, mistä syytetään.

Lehtijutun ansiosta tiedän nyt, että sähkönmittaus on ilmeisesti suurimpana syynä sijoittamisluvan peruutukseen. Toisin kuin Kortelainen väittää, minua ei ohjeistettu yritystoimintani alussa hankkimaan mittaria. Missään papereissa tai sähköposteissa ei ole sanaakaan sähkönmittauksesta. Tuolloin myöskään viereinen veneyritys ei mitannut sähköä.

Kortelainen väittää myös, etten olisi lukuisista kehotuksista huolimatta hankkinut mittaria. Minua ei koskaan kehoitettu hankkimaan mittaria. Kaupunki kommunikoi kanssani viemällä sähköjohtoja (minulta puuttuu yhä 2 voimavirtakaapelia, yksi johto oli katkaistu niin, että pistotulppa oli maassa. Kun tiedustelin johtoja, Kortelainen sanoi, että niiden lunastaminen maksaa 50 euroa kappale. Alun perin en edes tiennyt, mistä oli kysymys ja kuka johtoja vie. Hankin riistakameran, johon Kortelainen ja satamatyöntekijä Lasse Raunio tallentuivat. He kävivät irrottamassa johtoja silloin, kun en ollut paikalla. En ymmärrä, mikseivät he tulleet juttelemaan asiasta kanssani silloin, kun olin paikalla.)

Kuulin viereisen firman yrittäjältä, että nykyisin pitää olla sähkömittari. Hankin sellaisen ja ilmoitin meilissä Kortelaiselle, että sähköjohtojen repiminen voi loppua, sähkömittari on hankittu.

Viereinen yrittäjä hankki mittarinsa viime vuoden heinäkuussa (heille oli tultu suullisesti sanomaan, että sähkömittari pitäisi hankkia), minä joulukuussa. Kuten minulla, heilläkin mittarin lukija on lukitun kontin sisällä. Kuulin yrittäjiltä nyt, että heidän mittarinsa lukemaa on käyty tarkistamassa, mutta mitään erillistä sähkölaskua ei ole koskaan tullut. Minun mittariani ei ole koskaan tultu lukemaan. Kaupunki ei ole myöskään vastannut kysymykseeni sähkön hinnasta.

Kortelainen sanoi puhelimessa tyttöystävälleni, että meillä on sähkönmittausasiassa näkemysero. Koska minulla on näyttää sähköposti, jossa kerron Kortelaiselle sähkömittarista, Kortelainen ei voi sanoa lehdelle, ettenkö olisi mittaria hankkinut, kyseessä ei ole mielipideasia. Ei ole yrittäjän vika, jos hänen mittariaan ei käydä lukemassa. Otaksuin, että kaupunki tekee tarkastuksen esim kerran vuodessa, en ollut tietoinen, että viereisen yrityksen mittaria oli käyty lukemassa.

Olen yrittänyt toimia parhaani mukaan kaupungin ohjeiden mukaan. Asuntoni on pantattu yrityslainani vakuudeksi, en kai minä nyt tahallaan vaarantaisi kaikkea muutaman satasen takia.

Tässä kuitti sähkömittarista:
http://aijaa.com/JCH026

Massimo Carbone

Kiitos avoimuudesta. Sitä voisimme toivoa myös muilta osapuolilta, tietenkin sillä varauksella että se olisi myös totuudenmukaista.

Suomen mafia

Ihmeellisen kauan nämä kaupungin roistot ovat saaneet mellastaa. Tämäkin surullinen tapaus on vain yksi rikka isossa rokassa Toivottavasti kaikki näiden kaupungin herrojen tekoset selvitetään pohjamutia myöden ja kaupungin johto tekee tarvittavat henkilövaihdokset

Tietoa on vuosien varrelta

Itse tätä suomenojan venesataman toimintaa monta vuotta sivusta seuranneena, en ollenkaan ihmettele tätä mitä Massimo on joutunut tuolla kokemaan. Espoon Kaupungin työntekijät puuhaavat satamassa omiaan, saattaa olla että kahdelta yöllä varikon portti aukeaa ja autolla aletaan kuskaamaan tavaraa jonnekkin suuntaan, Samoin edellisessä työpaikassani jouduin aikoinaan asioimaan kyseisten satamaherrojen kanssa, työskentelystä ei juurikaan tullut aina oikein mitään, asioita pyöriteltiin ja pompoteltiin ties minkä verukkeella mihin vain, Mutta heti alkoi asiat luistamaan jos muisti pikkasen "kestittää" tai tuoda "ruskeanpussin" mukana, ns. lasinen kukkakimppu. Tälläisellä neuvostoliiton peruja olevalla toiminnalla oli aivan uskomattomat voimat. Jos erehtyi puolikkaallakaan lauseella kritisoimaan jotain toimintaa, tai edes kyseenalaistamaan asioita heti astui päälle se tuttu italialainen lakko. Tähän Massimon kokemukseen ei voi oikein sanoa muuta kuin tuttu hautajaislause Otan osaa. ja pahoitteluni että olet joutunut satamamafian armoille suomenojalla.

Julkisen sektorin voima

Juuri parhaillaan Suomenoja satamaa kaupataan gryndereille ja paikalle tulee tuhansia sosiaalisesti tuttuja ja vapaarahoitteisia asuntoja täyttömaan päälle. Veneet ka venealan yritykset lähtenevät suurelta osin veneiden säilytyksen loputtua Espoosta, koska kaupungilla ei ole tarjota enää paikkoja veneiden talvisäilytyksen laituripaikkojenkin muuttuessa yksityisiksi ja monin verroin kalliimmiksi. Merellinen Espoo on sanahelinää vain.

Iivishulttio

Kun venepaikkaakin hankki niin kyllä sitä tietoo sai lypsää ja lypsää sana sanalta että miten homma menee.

"Espoolaisveneiden talvisäilytys siirtymässä Ämmässuolle"
Ei jumalauta.

Jees

Tää kaikki mitä tänne on kirjoitettu, puhumattakaan Massimon tapauksesta kuulostaa niin uskomattomalta että sitä ei tahdo uskoa todeksi!!! Ja kaiken kukkuraksi meillä espoolaisilla on varaa pitää tämmöisiä virkamiehiä palkkalistoillaan eikä kukaan välitä pätkääkään siitä miten virkamiehen tulisi käyttäytyä. Huolestuttavinta on se että myös opettajat, lastenhoitajat ja monet monet muut ovat virkasuhteessa. Näinköhän sielläkin saa lapsilleen parempaa hoitoa kossupullolla tai arvosanat paremmaksi pyllyn nuoleskelulla? Haloo, missä on Espoon todelliset päättäjät? Meininki todella kuulostaa olevan kun mafialla..

Suomen mafia

Nämä samat herrat ovat irtisanoneet laittomasti 20 vuotta satamassa työskennelleen satamatyöntekijän. Todistajan mukaan tätä satamatyöntekijää oli kiusattu ja kohdeltu eriarvoisesti muiden kanssa. Lopulta tämä oli savustettu ulos. Ennen irtisanomista annettu tarkoitushakuisia varoituksia. Satamatyöntekijä sai korvaukseksi yhdeksän kuukauden palkkaa vastaavan summan. Nämä virkamiehet saavat kuitenkin jatkaa mielivaltaansa, ovatkohan saaneet edes varoitusta toimintansa johdosta?

joooo

Tässä taas nähdään, että ei pitäisi olla sulle-mulle -periaatteella jaettuja poliittisia palkkiovirkoja. Ex-poliitikko, Liikuntajohtaja Martti Merra (Kok.) tainnut saada asiat aika lailla sekaisin organisaatiossaan. Yksityisellä puolella olisi varmasti jo tullut kenkää. Olisiko jo aika ammattijohtajan rekrytoimiselle? Merra taitaa jo pian eläköityä... tai nopeutetussa järjestyssä, kun näitä huonon johtamisen vuoksi syntyviä uutisia tulee tämän tästä =/

Hallintojohtaja, Kaitaa

Sen sijaan kaupungilla ei tunnu olevan mitään ongelmaa ja kiirettä siinä, että Suomenojan satama-aluella sallitaan joidenkin yrittäjien toimesta säilytettävän romuja, lavoja, ruoppauskalustoa ja veneen raatoja vedessä öljypuomien ympäröimänä kuukausitokulla.

Max Leverage

Kaupungin johdon korruption nesteoil-Fortum korvaus velka asiassa avoimens oikeusministeriö twitter ja eu justice sivulla yrittäjän korvaus vaade espoon valtion syyttäjän arkistossa

toope

Kerrottakoon tässä vielä, että estäessään minua hakemasta asiakkaan venettä, liikuntatoimen aluetyönjohtaja Lasse Raunio kehoitti asiakastani käyttämään kilpailevan yrityksen nostopalveluita. Tästä on nauhoite. Lisäksi asiakkaani on todistanut, että Lasse Raunio on sanonut puhelimessa hänelle, ettei palveluitani kannata missään nimessä käyttää ja suositellut toista satamassa toimivaa yrittäjää. Nämä ovat siis tapaukset, jotka ovat tiedossani.

Massimo Carbone

Mikä on kilpailijan nimi? Internet tuntee onneksi taustat, kaivetaan ne esiin sinua puolustavan joukon voimin, tässä haisee ja pahasti muukin kuin Suomenojan puhdistamon paska!.

Oikeusjakohtuus

Toivon totisesti, että Massimo saa jatkaa. Massimon pyytämät hinnatkin palveluksistaan ovat olleet kohtuulliset, verrattuna kilpailijoihiinsa. Kaiken kaikkiaan mukava ja reilun tuntuinen kaveri. Ei varmaan tekisi pahaa kärpäsellekään.

Laituripaikka hukassa

Minulla on kilpailijoita, joiden kanssa olen hyvissä väleissä. Sitten on muutama, joiden kanssa on ollut ongelmia. En missään nimessä väitä, että kaikki olisivat minua vastaan enkä halua vetää muiden yrittäjien nimiä tähän mukaan. Tässä on ensisijaisesti kyse kaupungin virkamiesten suunnalta tulleesta epäreilusta ja epäasiallisesta kohtelusta.

Massimo Carbone

Mielivaltaista virkamies mafiaa! Tuliko uusi nuori yrittäjä "vanhojen kavereiden" reviirille kilpailijaksi?
-MOT asialle tutkimaan mitä luurankoja virkamiesten korruptio kaapeista löytyy...!

rane58

"Nämä samat herrat ovat irtisanoneet laittomasti 20 vuotta satamassa työskennelleen satamatyöntekijän. Todistajan mukaan tätä satamatyöntekijää oli kiusattu ja kohdeltu eriarvoisesti muiden kanssa. Lopulta tämä oli savustettu ulos. Ennen irtisanomista annettu tarkoitushakuisia varoituksia. Satamatyöntekijä sai korvaukseksi yhdeksän kuukauden palkkaa vastaavan summan. Nämä virkamiehet saavat kuitenkin jatkaa mielivaltaansa, ovatkohan saaneet edes varoitusta toimintansa johdosta?"

Jaahas, virkamiehet ovat toimineet väärin ja väärin toimimisen myötä kaupunki (veronmaksajat) on joutunut maksamaan oikeudenkäyntikuluja ja korvauksia. Vaikuttaa siltä, että veronmaksajat saavat maksaa kohta lisää, jos virkamiehet eivät vedä päätöksiään takaisin.

fdsf

Hienoa, viranhaltjat saavat jotain konkreettista aikaan! Ai niin, niidenhän piti saada aikaan myönteisiä asioita...

Niisä tapauksissa, joita tunnen itse lähemmin, on aina ollut kyse SEKÄ yrittäjän huonosti ymmärtämistä, jäykistä ja perustelemattomista säännöistä ja asenteesta, ETTÄ virkailijoiden kyvyttömyydestä ymmärtää, että lomakkeen kohdat A tai B eivät kata kaikkia yrittämisen muotoja ja tilanteita. Virkakunnan täytyisi silloin tajuta tulkita sääntöjä myönteisesti ja tarkastellen lopputulosta! käytetyn menetelmän asemesta.

Minullakin ajoneuvosta kerran vietiin kilvet, vaikka kyseessä ei ollut a) maksamattomat vakuutusmaksut eikä b) katsastamattomuus vaan (lomakkeelta puuttuva kohta) c) vakuutusyhtiön virhe. No, katsastuksen kautta uudet laput, mutta kukaan ei korvannut vaivannäköä - eikä jäykkää ja näköalatonta virkatyperyyttä joka tapahtui ja tapahtuu.

Teinsen

Mieleen tuli tapaus Stora Herrön sauna.
Aikaisemmin saunaa sai vuokrattua erittäin kohtuullisella hinnalla kaupungilta.
Kaupunki "ulkoisti saunan vuokrauksen, saunan hinta pomsahti n.10 kertaiseksi, että kukaan ei varmasti saunaa halua enään vuokrata. Saipahan joku ittelleen kivan kesäsaunan huviloineen.

Carlos

Tuosta ilmeisen korruptoituneesta organisaatiosta ei tarvitsisi vaihtaa kuin muutama henkilö niin ilma puhdistuisi. Merra taitaa olla sokea sille mitä alaisensa puuhailevat.

Veronmaksaja1

Muutama Espoon kaupungin virkamies pitäisi todellakin panna viralta, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Lienee helpompi jatkaa entiseen malliin eli viedä aina heille iso pullo laadukasta viskiä tai konjakkia niin saa asiansa hoidettua, meno on kuin Itä-blokissa konsanaan.

Ei Espoossa ole korruptiota..

Kuvottaa lukea tällaisesta kohtelusta. Luulisi että asioista voi sopia. Esim. Mittarin tarkistus: jos se on kunnossa niin hyvä, jos ei, niin pitää hommata uusi mittari kuukauden sisällä.

Virkamies palvelee kuntalaisia

Tässä mainittua hyväveli-toimintaa siellä todellakin on. Ei edes uskalla tuoda kaikkia julki, koska omakin vene on siellä ja jos joutuu alueella olevan työnjohtajan hampaisiin ei hyvin käy…
Veneilijöitä kyykytetään vaikka miten, esim. -13 keväällä satamassa oli satoja ihmisiä laittamassa venettä ja lämmin keli, yöpakkasista ei tietoakaan. Kuitenkin vain YKSI vesihana oli käytössä!! sai jonottaa helposti vettä melkein tunnin.

Ö-laiturissa

Ja nyt kun tästä on vihdoin ääneen puhuttu, ihmiset myöntävät maksaneensa lahjuksia näille virkamiehille. Kerrotaan pelosta ja kyykyttämisestä, huonosta kohtelusta jne. Ja kukaan ei ole aiemmin uskaltanut tuoda asioiden oikeaa laitaa esille! Tämä ketjun on kultaa.. vihdoin ihmiset uskaltavat kertoa asioista niinkin ne oikeasti ovat!!! Toivon että joku päättäjistä eksyy tänne lukemaan miten hankalat ja epäoikeudenmukaiset olot Suomenojalla on ja herää vihdoin todellisuuteen!?

stinkkude

Jakakaa uutista eteenpäin somessa. Toivotaan että media ja Espoon virkamiehet kiinnostuu myös Kaparenin ja Stora Herrön mökkien omavaltaisesta jaosta virkamiesten kesken.

Facebook

ja tämä on yksi aihe mistä on liikkunut huhuja jo vuosia.. eikä olekkaan mitkään huonot mökit!!! Kelpaa käydä katselemassa.. pentalassa ja kaparenissahan nämä ovat! Herrat mökkeilee ja samaan aikaan ihmisiä irtisanotaan laittomasti, kiusataan niin veneilijöitä kun yrittäjiäkin.. Ois hiukan selvittämisen tarvetta tässä sopassa! Kossupullolla ostetut palvelukset on pieni juttu verrattuna koko sopan suuruuteen mutta venepaikkansa maksaneille ikävä lisämauste!.. ja mitä maksetaan näille sopimusyrityksille? Ei varmaan ihan pieniä summia? Penkomaan kaupungin arkistoa vaan..

Suomen mafia

Juu, Herrön saunasta, saarimökeistä ja kaupungin veneiden/polttoaineiden käyttämisestä omiin tarkoituksiin on liikkunut huhuja jo vuosia.

Veronmaksaja1

Minäkin tuon korteni kekoon: kaupungin kallis huoltolautta on käyttämättömänä satamassa, kun sopimustoimittaja hoitaa veronmaksajien rahoilla kaupungin duunit omalla lautallaan, mutta käytössään myös kaupungin kalusto. Miksi veronmaksajien rahoilla on hankittu tämä huoltolautta jos sitä ei käytetä?

klop

Et ole ilmeisesti käynyt rannassa arkisin päiväsaikaan??? Minäpä olen, ja harvemmin on huoltolautta ollut käyttämättömänä rannassa! Kyllä sillä haetaan meidän kaikkien saaria käyttävien paskat pois!

Anonyymi

Mikä saa verovaroin kaupunkilaisten asioita hoitamaan valitun virkamiehen toimimaan noin ala-arvoisesti? Käy katkomassa kaapeleita ja vaatii niistä jotain panttirahaa. Kenelle? Käteisenäkö?

Ulkoilupäällikkö Tapani Kortelainen, nyt olisi syytä tuoda pikimiten oma näkemys ja selvitys julki! Toimintasi kuulostaa täysin epäammattimaiselta.

Näin epäasialliselle toiminnalle on tultava loppu!

Meidänkin venekunta on joutunut kokemaan melko epäasiallista kohtelua siellä Suomenojan satamassa. Sataman virkailijoiden kanssa keskustelu on kuin kiville puhuisi, ja nykyinen porukka kyykyttää ja pompottaa. Joskus on tällainen viaton veneilijä kärsinyt kalustotappioitakin kyseisessa satamahelvetissä, virkamiesten toimesta. Jonkinnäköinen hyvävelikerho on selviö, jos nuori lupaava yrittäjä potkitaan pellolle ja Parppei saa jatkaa toimintaansa votkapullo kourassa.

Eikös hyvänä tapana ole ollut, että huonosti työnsä tekevät potkitaan pellolle. Kunniallisia virkailijoita varmasti löytyy tilalle. Näin on oikein ja kohtuullista.

veneilijä

Kalustotappio? Mistähän syystä?? Oisko tavarat ollut siirtämättä vielä aikarajan jälkeen, mikä muuten on joka vuosi samaan aikaan, ja siitä on mainittu aika monessa paikassa, ihan uutisissa asti!

Anonyymi

Tämä case Massimo henkilöityy tasan kahteen ihmiseen joiden nimet on hyvin helppo päätellä. Toivon sydämestäni, että oikeus voittaa ja ilmeisen ahkera ja kunniallinen yrittäjä saa jatkaa.

BD

suomenoja on iso mätäpaise.ja useiman vuode aja on joutun wiski ja kossu pulloila hankkimaan talvisäilytys paikan satamasta vaikka on laituripaikka olemassa. ja takavarikoituja veneitä myyty eteenpäin niinku vene pukkeja sun muuta tavaraa. töntekiöitä savustettu ulos koska ovat puuttuneet asiattomaan käytökseen ja niin sanotusti korruptioon tiedä itse paljon näistä herroist ja aijon tehdä siitä ilmoitukse kaikkiin mahdollisiin paikkoihin . ja ei siinä vielä mitään mutta herrat ne vaan mökkeilee kaupungin mökeissä muun muossa kapparissa ja penttalassa ymmärän jos saa työn puolesta mökin mitä käytetään työ asioissa kuten kalastuksen valvonnassa vaikkapa tauko tupana varusteitten säilytyksessä. mutta terassit kaupungin pikkiin ja ei muuta ku kaljat auki ja nauttimaan.

veneilijä nyt ilman paikkaa

"useiman vuode aja on joutun wiski ja kossu pulloila hankkimaan talvisäilytys paikan satamasta vaikka on laituripaikka olemassa."

Talvi- ja laituripaikkoja EI tarvitse anoa joka vuosi uudelleen, JOS on maksanut laskunsa ajallaan!!!!

Anonyymi

Röyhkeys, omavaltaisuus, oman edun tavoittelu, kyykyttely, valehtelu, vääristely, vainoaminen, mädännäisyys, laista ja säännöistä piittaamattomuus, juopottelu, hyväveli-meininki, kaverien suosiminen, muiden kiusaaminen. Nämä ovat sanoja, jotka kuvaavat kaikkea mitä Suomenojan venesatamassa on jo vuosikymmenen aikana tapahtunut sitä hallinnoivien virkamiesten taholta.

Jäikö siitä vielä jotain puuttumaan niin täydentäkää? Kuinka nuori yrittäjä on voinut kaiken tämän kestää? Eiköhän yhdistetä kaikki voimamme taisteluun vääryyttä vastaan. Virkamiesten lähtölaskenta on nyt alkanut!

meikäläisenmatti

Sivut