Paikalliset

Veneyrittäjä iloitsee uudesta mahdollisuudesta – ” Tutkintapyyntöjen kohtaloa en ole vielä miettinyt”

Päivi Tuovinen

– Fiilis on loistava. Mahdollisuus jatkaa töitä oli se, mitä toivoimme, veneenkorjaajayrittäjä Massimiliano Carbone iloitsee kaupungin päätöksestä perua hänen yritystään koskenut irtisanominen.

Länsiväylä uutisoi keskiviikkona (LV 20.8.), että Espoon kaupunki on irtisanonut Carbonen omistaman CM Boat yrityksen vuokrasopimuksen Suomenojan venesatamassa.

Carbonen mukaan irtisanomista edelsi muun muassa kaupungin virkamiesten uhkailu sekä kiusanteko.

Yrittäjä ei halua tarkemmin kommentoida kaupungin edustajien ja hänen tänään perjantaina käymiä uusia sopimusneuvotteluja.

– Toivon, että yhteistyö sujuu jatkossa ilman ongelmia.

Carbone on jättänyt poliisille muun muassa kaksi tutkintapyyntöä kaupungin virkamiesten toiminnasta. Tutkintapyyntöjen kohtaloa hän ei ole vielä miettinyt.

– Ne eivät millään tavalla tulleet esille tämänpäiväisessä keskustelussa, eivätkä liity nyt tehtyyn vuokrasopimukseen, Carbone vakuuttaa.

Vuokrasopimuksen irtisanomiseen ja tänään irtisanomisen peruuttamiseen johtaneet tapahtumat käydään läpi Espoon liikuntatoimessa sisäisenä selvityksenä.

– En lähde etukäteen arvioimaan, aiheuttaako tapahtunut mitään työnjohdollisia toimenpiteitä, liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra huomauttaa.

Hänen mukaansa Carbonen yrityksen vuokrasopimuksen irtisanominen tehtiin perustellusti.

– Nyt katsoimme yhteistuumin (yrittäjän kanssa), että elämää ja yrityksen toimintaa Suomenojalla voidaan jatkaa.

Tapahtumien jälkimainingeissa Espoon liikuntatoimi uudistaa kaikki kaupungin venesatamissa toimivien yrittäjien kanssa tehdyt sopimukset saman sisältöisiksi.

– Ne myös kirjataan aiempaa tarkemmin kaikkine yksityiskohtineen meidän järjestelmiimme niin, että ne ovat kaikkien luettavissa.

Liikuntajohtajan mukaan sopimukset on aiemminkin tehty kirjallisina, mutta ne ovat saattaneet lojua jossain hyllyssä mapissa.

– Tapahtumat opettivat myös sen, että pohdimme täällä tarkkaan miten pystymme jatkossa palvelemaan venesatamissa toimivia yrittäjiä ja sataman asiakkaita entistä paremmin ja tasapuolisesti, Merra linjaa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Veneyrittäjä saa jatkaa Suomenojalla – kaupunki perääntyi15.8.2014 12.46
Espoo häätää nuoren veneyrittäjän Suomenojalta – yrittäjä syyttää kiusaamisesta13.8.2014 06.30
Perussuomalaiset ihmettelee veneyrittäjän irtisanomista – vaativat lisätutkimuksia13.8.2014 10.00
Uutteran miehen tie vei veneyrittäjäksi24.4.2013 12.31

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu