Espoolainen kokoomuspomo: ”Miksi maahanmuuttajaperheen pitää hankkia uudet lastenvaunut sosiaalituella?"

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pia Kauma tyrmää ajatuksen veronkorotuksesta ja vaatii sosiaalitukien maksamiseen tiukempaa linjaa.

Seppo Korkman

<ingressi>TALOUS Pia Kauma leikkaisi sosiaalituista, veronkorotuksille tiukka ei.</ingressi>

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pia Kauma tyrmää ajatuksen veroprosentin korottamisesta keinona loiventaa Espoon talouden syöksyä.

– Tämänhetkisten lukujen valossa vastustamme ehdottomasti tuloveroprosentin korotusta, Kauma linjaa.

Espoon ensi vuoden talousarvio uhkaa jäädä noin 60 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Kauma arvioi, että kahta miljardia hipovassa budjetista säästötarve on kuitenkin niin pieni, että se on löydettävissä toimintojen tehostamisesta ja säästöistä.

Hänen mukaansa edessä on säästöjen hakeminen ”ihan kaikesta”.

Kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja Ari Konttas on julkisuudessa väläytellyt myös mahdollisista kaupungin henkilöstön irtisanomisista.

– Sekin vaihtoehto on pidettävä keinovalikoimassa, Kauma komppaa.

Erityisesti Kauma selvittäisi, onko teknisellä puolella henkilöstömäärissä löysää.

– Esimerkiksi tienrakennuspuolella kaupungin toiminta on selvästi tehottomampaa kuin jos palvelut ostetaan yksityiseltä toimijalta.

Kansanedustajanakin toimiva Kauma kyseenalaistaa myös harkinnanvaraisten sosiaalitukien myöntämisperiaatteet Espoossa.

– Miksi maahanmuuttajaperheen pitää esimerkiksi hankkia uudet lastenvaunut sosiaalituella, jos suomalaisperhe kierrättää vanhoja vaunuja, Kauma kysyy.

Hän muistuttaa, että Espoossa jaetaan vuosittain  miljoonia euroja harkinnanvaraisia sosiaaliavustuksia.

Juttu päivitetty 1.9. klo 8.40: Korjattu arvio Espoossa vuosittain jaettavien harkinnanvaraisten sosiaaliavustusten määrästä kymmenistä miljoonista miljooniin.

Pia Kauman kommentit ovat herättäneet runsaasti keskustelua muun muassa Twitterissä. Espoon perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Marja-Leena Remes vastaa Kauman näkemyksiin tänään Ylen A-Studiossa.

Kommentit

Joo, mutta katsopas mitä merkkiä ne täytyy olla, Emmaljungatpa tietysti.
Yksikään mamu ei huoli tavis rattaita eikä kirpputori tai kierrätyskeskuksesta, niinkuin on sanottu suomalaiselle työttömälle Äidille: mene kirpputorilta vaunut ostamaan, meiltä ei tipu vauvan vaunuihin rahaa.
Merkkivaateissahan näiden ukot ja jälkikasvukin kulkee, uudet kännykät taskuissaan.

Kaapu päällä kaiken saa

Kyllä osa mamuista, pakolaisistakin, käy myös kirpputoreilla! Ja etenkin moni afrikkalainen, aasialainen, venäläinen yms. mamu - tekee myös todella pienipalkkaisia töitä, vaikka saisivat sossutukiakin helposti enemmän. Itse arvostan näitä mamuja - kuin myös tietysti kantasuomalaisia siivoojia ja muita pienipalkkaisia.

Jotenkin vaikuttaa olevan niin, että etenkään muslimimaista tulevat eivät huoli mitään halpaa tai käytettyä? Heitä ei useinkaan näe myöskään huonoiten palkatuissa ns. paskaduuneissa. Onko nyt niin, että muslimeilla on joku syy, minkä takia eivät voi tyytyä esim. käytettyyn - onko kyseessä esim. vääräuskoisten karsastus tai joku muu vastaava peruste, jota sitten suvaitaan? Mielestäni muslimeille pitäisi kuitenkin olla ihan samat säännöt kuin kaikille muillekin, sillä Suomi ei ole mikään islamilainen teokratia, jossa noudatetaan Koraania ja sharia -lakia.

Onko kyse kulttuurista?

täyttä asiaa Kauma! sosiaalituet tarkkaan syyniin ja harkintaan. säästää verovaroja ja on sitäpaitsi kannustavampaa, jos tukea saa ainoastaan käytettyyn tavaraan.Ilman kultturi ym. poikkeuksia.

laihialainen

Hyvä Kauma! Tätä on ihmetelty pitkään. Ja myös lasten lukumäärää. Heillä on enemmän lapsia kuin kantaväestöllä. Jopa yksinäiset naiset ovat odottavia äitejä. Ja tosiaan isommilla lapsilla kännykät ym mobiililaitteet. Aiheuttaa kateutta köyhien suomalaisten keskuudessa. Ja mistä tietää, onko se varmasti nainen, joka on kaavun sisällä. Tehkää nyt jo joku jotain, ennenkuin maa täyttyy.

Monen lapsen isoäiti.

Joillakin on varaamaksaa asunnosta 7800€ neliöltä. Mutta joku on kateellinen uusista lastenvaunuista. Sellaisia ovat kokoomuslaiset.

Anonyymi

miksi maahanmuuttajille espoon sosiaalitoimi hankkii uudet autot ? ajavat uusila autoilla jotka omistaa espoon kaupunki,

jonesrotta

Jospa ovat TÖISSÄ Espoon kaupungilla? Niillä pienillä kaupungin autoilla ajaa kaupungin työntekijöitä työtehtävissä, mm. erilaisia vanhusten kotipalveluita - missä on myös maahanmuuttajataustaisia töissä.

0___0

Tori.fi ostettu meidänkin perheen uudelle jäsenelle lähes kaikki turvaistuimet, vaunut yms. Vaimo työtön - isä töissä - rahat tiukalla - valtiolta vain äitiysraha yms. lakisääteiset.

Näin meillä

Pia Kauma (tulot 150.000 eur, puoliso 170.000 eur) potkii päähän tässä myös Nokialta ja muista firmoista kenkää saaneita toimihenkilöperheitä ja ylempiä toimihenkilöperheitä, jotka saavat harkinnanvaraista tukea tämän tästä myös, varsinkin kun ansiosidonnainen tuki loppuu. Hävinnyt kosketus tavallisten lapsiperheiden arkeen kun ministeri Laura Rädyllä. Helmet kaulaan, mustaa kotelomekkoa päälle - Keskiluokka kykkyyn! Niin stereotyyppisen vastenmielistä, narsistista. Ehkäpä äänestän tällä kertaa Keskustaa kokoomuksen sijaan, näillä tölväisyillä Kauma menettää sympatiapisteet, jos niitä hänellä koskaan on ollut. Siksi ei menestystä Eurovaaleissa moninkertaisista yrityksistä huolimatta, Puolueen pj-vaaleissa ja eduskuntaankin rimaa hipoen sisään?

Johtaja, Ruukinranta

Onhan se selvää ettei saa, jos on realisoitavissa olevaa omaisuutta. Saatte vuokrattu vaikka opiskelijalle huoneen omakotitalosta tai myydä ja ostaa pienempi asunto.

Kummaa ajattelua, että yhteiskunnan pitää vielä näissä tapauksissa maksaa toimeentulotukea.

Hyvinä vuosina kartutetaan omaisuutta ja huonoina realisoidaan sitä.

Täällä elää paljon ihmisiä joilla ei ole kattoa pään päällä, päivittäistä ateriaa eikä ropostakaan taskussa.

häpeisitte...

voi voi

Onhan se selvää ettei saa, jos on realisoitavissa olevaa omaisuutta. Saatte vuokrattu vaikka opiskelijalle huoneen omakotitalosta tai myydä ja ostaa pienempi asunto.

Kummaa ajattelua, että yhteiskunnan pitää vielä näissä tapauksissa maksaa toimeentulotukea.

Hyvinä vuosina kartutetaan omaisuutta ja huonoina realisoidaan sitä.

Täällä elää paljon ihmisiä joilla ei ole kattoa pään päällä, päivittäistä ateriaa eikä ropostakaan taskussa.

häpeisitte...

realisoi

Eikä potki. Ei rahaa tuhlata tarvitse, oli sitä paljon tai vähän. Kaumalla on aivan oikeat periaatteet. On liiankin tahdikas, kuten saanavalinnoistaan huomaat. Mutta se on hieno piirre naisessa.

TNT

Juuri äsken näin pari somalijätkää lorvimassa...
Hyvinvoivannäköisiä olivat, ajattelin jotta ovatko he tulleet
Suomeen , pakolaisina, turvapaikanhakijoina vaiko paperittomina...

Median on aivan turha näytellä kuvia puolikuolleesta äidistä. lapsensa
kera ( Afrikasta tms.), heitä EI kuitenkaan oteta tänne Suomeen, vaikka
juuri he sitä apua kaipaavat, EIVÄT nämä ylensyöneet Afrikan sarven edustajat..

pumpui62

Eivät ne hädänalaisimmat koskaan pääse turvaan, kun lahjontaa on myös YK:n kiintiöpakolaisbisneksessä. Itsenäisesti maahan hakeutuvat turvapaikanhakijat taas ovat usein koonneet sellaisia summia matkansa maksaakseen, ettei sellaiseen pienituloisella suomalaisella olisi ikinä varaa - toki sitten velkaakin saattaa turvapaikanhakijoille syntyä, rahallista tai käytännöllista.

En myöskään tajua, miksi Suomeen otetaan pakolaisia ja turvapaikanhakijoita eniten muslimimaista - kuitenkin muslimien sopeutuminen kaikkialle Eurooppaankin on ollut todella heikkoa, sillä islam ja länsimaisuus ovat monessa suhteessa erittäin jyrkässä ristiriidassa keskenään. Islam myös radikalisoituu koko ajan Euroopassakin. Parempi olisi kaikkien kannalta, jos muslimimaat, kuten Saudi-Arabia, Qatar ja muut sellaiset, joilla on myös varaa - ottaisivat muslimipakolaiset omiin maihinsa turvaan. Suomi ja muut eurooppalaiset valtiot voisivat sitten auttaa kristittyjä ja muita ei-muslimimeita, joiden integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaankin on paljon kivuttomampaa. Nykyinen systeemi ei vain toimi - ja jopa ääri-islamistinen terrorismiuhka voimistuu koko ajan Suomessakin.

Muslimimaiden vastuu pakolaisista?

Arabiemiraatit eivät ota vastaan pakolaisia. Nämä maat päästävät sisään vain työntekijöitä. Kun työ loppuu lentää ulos kuin leppäkeihäs. Jos työntekijä haluaa esim. Dubaissa tuoda maahan perheensä niin hänen PITÄÄ NÄYTTÄÄ LASKELMAT JOISTA KÄY ILMI ETTÄ HÄN PYSTYY PALKALLAAN ELÄTTÄMÄÄN PERHEENSÄ. TUKIA EI MAKSETA.

EU on tulossa tiensä päähän kun maa toisensa jälkeen hukkuu velkaan. Tällä menolla me varastamme lapsiltamme tulevaisuuden.

Velkavuori

Miltä lapsilta? Katsopas Suomen väestöpyramidia! Me tarvitaan maahanmuuttajia! Ensimmäisellä polvella on tietenkin vaikeaa, mutta suomalaisen peruskoulun käyneet ovat suomalaisia.

opettaja

Romanit ovat olleet Suomessa 500 vuotta ja ovat suomalaisia, tottakai. Koulunkäynti ja työ ei heitä kuitenkaan kiinnosta. Olisi kiinnostavaa tietää, montako prosenttia romaneista saa keskiasteen tutkinnon suoritettua. Montako prosenttia valmistuu yliopistosta? Montako prosenttia 16-60 vuotiaista romaneista nauttii kuukausipalkkaa - toimeentulotuki ei ole palkka.

Helena48

Katso muuta Eurooppaa, miten esimerkiksi muslimiväestö on sopeutunut - siis juurikin se toinen ja kolmas sukupolvi. Kyllä nimittäin suurimmat ongelmat ovat juurikin seuraavissa sukupolvissa ja esim. islamilaisen radikalisoitumisen synnyttämiä. Tosin sitten Euroopassa on paljon maahanmuuttajaryhmiä, jotka sopeutuvat yleisestikin hyvin - toki hyvin sopeutuvia yksilöitä löytyy muslimeidenkin joukosta, mutta jos siis katsotaan ryhmiä kokonaisuutena niin todella suuriakin ongelmia on.

Islamilainen radikalisoituminen mm.

Joh­ta­ja Leila Palviainen so­siaa­li- ja ter­veys­vi­ras­tos­ta ker­too, et­tä vuon­na 2009 tu­kea sai vä­hän yli 6 000 ul­ko­mais­ta ko­ti­ta­lout­ta. Tä­män vuo­den lo­ka­kuus­sa mää­rä oli mel­kein 8 900, mi­kä tar­koit­taa noin 40 pro­sen­tin kas­vua.
http://www.hs.fi/paivanlehti/11122013/kotimaa/Ulkomaalaisten+toimeentulo... 111213

"Kai­kis­sa mais­sa, jois­sa ko­ti­hoi­don tu­kea mak­se­taan, maa­han­muut­ta­jat ovat ylie­dus­tet­tu­na. Tu­ki voi eris­tää hy­vin te­hok­kaas­ti yh­teis­kun­nas­ta. Ei tar­vit­se osal­lis­tua, in­teg­roi­tua, yrit­tää saa­da töi­tä, opis­kel­la kiel­tä.
http://www.hs.fi/paivanlehti/24032013/sunnuntai/Koti%C3%A4iti+kiipeliss%...
Kukaan ei pysty sanomaan, miten maahanmuuttajien suomessa syntyneillä lapsilla todella menee.
http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/keskustelu_faktapohjalle/
Toiseksi, Suomen varsin antelias sosiaaliturva johtaa siihen, että tänne valikoituu keskimääräistä enemmän heikosti koulutettuja maahanmuuttajia. Tämä puolestaan heikentää maahanmuuton taloudellista ennustetta entisestään.
http://yyyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/31081-tito-boeri-2009-maahanmuutto-...
Rinne on huolissaan siitäkin, että monen maahanmuuttajataustaisen lapsen suomen kielen taito on heikko, vaikka hän olisi syntynyt Suomessa.
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/88917-helsinkilaisopettajan-hal... 140112
Farah myöntää, että kaikki maahanmuuttajaperheet eivät pidä koulunkäyntiä ja ammattikoulutusta ensiarvoisina...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014...06970_uu.shtml 080314
- Iso kysymys on kotoutumattomuus. Haastattelemillani ulkomaalaisilla väkivaltarikollisilla kotoutumattomuus oli keskeinen syy. Moni haastattelemistani tuomituista ei edes halunnut lähteä opiskelemaan kieltä. He jäivät omien sukujensa poteroihin ja muhivat keskenään siellä, rikoslajeittain maahanmuuttajien osuuksia rikostilastoissa tutkinut professori Juhani Iivari sanoo Uudelle Suomelle.
Sopeutumattomuus näkyy Iivarin mukaan nimenomaan Euroopan ulkopuolelta maahan tulleissa. Vuosituhannen vaihteen aikaisen tilastoaineiston perusteella tuomituista väkivaltarikollisista suurin osa tuli Pohjois-Afrikan maista.....

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/1008...iskaa-useammin 050910
Nuorilla oli harhaluulo, että Suomi on vapaa maa ja täällä saa tehdä mitä haluaa ilman velvoitteita.
http://www.socca.fi/files/961/Perheenyhdistaminen_haastattelut.pdf
Toinen ryhmissä esiin tuleva haaste ovat erilaiset oppimisvaikeudet, joiden tunnistaminen aikaisessa vaiheessa näyttäisi olevan erittäin haasteellista. Kolmas humanitääristen maahanmuuttajien koulutuksessa esiin tuleva haaste on opiskelijan motivaatio-ongelmat, jotka ovat ilmeisiä integroituessa varsin erilaiseen yhteiskuntaan...

https://www.theseus.fi/bitstream/han...pdf?sequence=1
Työttömyys oli syntyperältään ulkomaalaisten nuorten miesten keskuudessa yleisempää, ja he olivat muun kuin opiskelun takia työvoiman ulkopuolella huomattavasti yleisemmin kuin helsinkiläiset nuoret miehet keskimäärin.
Ulkomailla syntyneiden miesten työllistymiseen asumisajan pituudella (tai maahanmuuton ajoittumisella) ei näytä olevan juuri mitään vaikutusta....
http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/d8d620f7-033a-4238-be7f-331a956f4d30/K...
"Esimerkiksi peruskoulunsa keskeyttäneiden ulkomaalaisten määrästä ei ole meillä edes mitään tietoa, on vain arvauksia", työministeriön maahanmuuttojohtaja Kristina Stenman sanoo.

http://www.hs.fi/kotimaa/Syrj%C3%A4ytyvien+maahanmuuttajanuorten+m%C3%A4... 241013
Suurin osa Suomeen muuttajista on ollut vaikeasti työllistettäviä.
http://www.stat.fi/tup/tietoaika/til...muuttajat.html
Maahanmuuttajanuorille kehitetään Tampereella perustason lisäkoulutusta muun muassa lukemiseen ja kirjoittamiseen. Kaupungissa on yhä enemmän 17-25 -vuotiaita maahanmuuttajia, joilla on heikot kielelliset taidot eikä esimerkiksi peruskoulun päättötodistusta.
http://yle.fi/uutiset/tuoreimmat/ 080513
Pitkään maassa olleiden (20–30 vuotta) osalta korkein työttömyysaste oli Afrikasta maahan muuttaneilla.
TEM raportteja
38/2013
Kotoutumisen kokonaiskatsaus 2013

..............
Opettajan kannattaisi opetella sellainen käsite kuin taloudellinen huoltosuhde, ennen kuin rupeaa vinkumaan väestöpyramidista.

Julkinen sektori

Kannattaa huomioida, että täällä on iso joukko somaleita sillä perusteella, että kotimaassa on vaarallista/muuten kurjaa/huonommat sosiaalietuudet. Silti ne olosuhteet siellä ovat sellaiset, että he voivat lähettää lapsiaan sinne pitkiksi ajoiksi "oppimaan tavoille". Jos jostain pitäisi säästää, niin aloitetaan siitä, että jokainen, jonka todetaan noin tekevän, lähetetään yksisuuntaiselle matkalle lapsensa perään.

Kyynikko

Köyhiltä on kiellettävä lisääntyminen. Ja sairailta. Ja työttömiltä. Ja vasenkätisiltä. Nyrkkikyllikki hoitaa pahimman puutteen.

Anonyymi

Jep,
48.7% somalinaisista on yh, mutta synnyttävät jatkuvasti 4~12 lasta.
Eikö tätä hulluutta saada lopetettua?

Vide

Moni täällä ja muualla asiaa kommentoivat ehdottavat, että suomalaisethan voivat toimia samoin kuin tietyt mamuryhmät, joita nämä kritisoivat. Mutta näin kommentoivat eivät tajua, että jos kaikki miehet ryhtyisivät vaikkapa moniavioisiksi, työttömiä myöten - ja kaikki naiset vastaavasti alkaisivat monikymmenlapsisten perheiden kotona oleviksi yksinhuoltajiksi - niin Suomi menisi äkkiä niin totaaliseen konkurssiin ettei tosikaan!

Moni kansalainen, mamukin, onneksi kokee, että hänellä on myös velvollisuuksia - jotta nykyisenlainen yhteiskuntamalli ja hyvinvointiyhteiskunta pysyy kasassa!

Ei toimisi, ei...

Ei vaan kyllä käytetyt kelpaavat! Nythän suositaan kierrätystä, jota me suomalaisetkin harrastamme. Haemme jopa vaatteita kirpputoreilta, eikä meillä ole varaa merkkivaatteisiin.

kuuhullu

Sosiaalisin perustein jaettavat kulutushyödykkeet ensisijaisesti kierrätyskeskuksista. Vihreiltäkin luulisi löytyvän kannatusta. Jos pakko ostaa uutta, niin suositaan kotimaista. Ruokakortteihin ei tarvitse mennä, mutta jaettaisiin mielummin hyödykkeitä kun rahaa. Rahalla on taipumus monen käsissä mennä vääriin hankintoihin. Kannustanee myös integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja koulutukseen sekä töihin hakeutumista.

Tomppa33

Maahanmuuton ympärillä pyörii myös kovaa mamubisnestä! Jotkut pienet kunnat myöntävät valtavia harkinnanvaraisia tukia, koska valtio maksaa jonkun vuoden ajan nämä tulot ja näiden tukivirtojen ajatellaan hyödyttävän paikallisia yrittäjiä. Kuitenkin nämä jättittuet ovat pois suomalaisten veronmaksajien omista palveluista. Paljon on myös tulkki- ja muuta sellaista yksityistä mamubisnestä, jolla tahkotaan paljon rahaa.

IlmeisestI tämän tukirumban pyörittämisen takia Suomeen pyritään myös ihan valitsemalla valitsemaan aina myös mahdollisimman huonosti integoituvia maahanmuuttajia, esim. konservatiivisten muslimien osuus itse valittavissa kiintiöpakolaisissakin jaksaa aina hämmästyttää, sillä tiukat islamilaiset arvot eivät ole omiaan edistämään sopeutumista länsimaiseen yhteiskuntaan. Yksityinen tulkkibisneskin hyötyy kaikista eniten juuri niistä maahanmuuttajista, joilla ei ole mitään intoa opetella suomen kieltä. Mamubisneksen näkökulmasta huonoin maahanmuuttaja on pikemminkin sellainen, joka sopeutuu suomalaiseen yhteiskuntaan ja menee töihin.

Maahanmuuton ympärillä pyörii kova bisneskin

Asiaa. Sosiaalitukien leväperäinen jakelu on saatava poikki. Se on ihan ok että tukea myönnetään lastenvaunujen hankkimiseen mutta se ei ole ok että tuella hankitaan kalliit merkkivaunut. Tukea pitää myöntää tarpeellinen minimimäärä eikä yhtään enempää.

rotia toimintaan

Näikö pikään Espoon sosialivirastot humaavat kuika paljon menee rahaa määrättyjen maahanmuutajien tarpeisiin menee rahaa. Jokaisen lap´sen on esimerkisi saatava uudet rattaat ja vaikka heidän vanhat rattaa on kellarissa käyttämättömänä.Itse katselin sitä touhua yli viisitoista vuotta hyvin läheltä

tietävä

Olen itse sosiaalialalla töissä ja olen sitä mieltä että on kyse joko suomalaisesta tai mamu perheestä kaikki tavarat mitä myönnetään harkinnalla voisi hankkia kierrätyskeskuksesta. Ehdottoman tärkeää olisi ettei niitä annettaisi rahana vaan aina maksusitoumuksella. Monet ihmiset käyttävät rahat sitten ihan muuhun kuin oli tarkoitus ja kuinka niitä muka peritään takaisin ei mitenkään. Itse olen kolmen lapsen yksinhuoltaja ja hankin kaiken mahdollisen käytettynä lapsille. Järki käteen sosiaalitoimistoissa!!!

äiti ja sossu

Myykö joku lastenvaununsa maksusitoumuksella? Eikö ne maksusitoumukset anneta vain sellaisiin kauppoihin, jotka on rekisteröity Y-tunnuksin ja joilla on antaa kassakuitit?

Anonyymi

Maahanmuuttajien harkinnanvaraiset ja muut tuet sekä myös mahdollinen väärinkäyttökin joissain tapauksissa - pitäisi todellakin tutkia! Kun vaikuttaa siltä, että etenkin tietyistä muslimimaista tulevien saamat tuet ovat ihan huippuluokkaa. Ja miksi todella runsaslapsisten muslimiperheiden äidit ovat niin kovin usein yksinhuoltajia vai onko kyse moniavoisuudesta, kuten jopa jotkut tutkijat ovat epäilleet ihan mediassakin? Yksinhuoltajina kymmenlapsisten perheiden äidit saavat kuitenkin melko massiiviset tuet aina elatusmaksuja myöden. Ja kuinka yleistä on asunnonkin vuokraaminen eteenpäin? Suomalaisia sosiaalihuollun asiakkaita kytätään todella tarkasti, mutta moni on alkanut epäillä - että mamuilla on ihan toiset säännöt, siis etenkin tietyistä muslimimaista tulevilla mamuilla. Tai sitten asioihin ei vain uskalleta puuttua.

Ilmeisesti Suomessa viranomaiset pelkäävät niin paljon rasistiksi leimautumista, ettei mamujen touhuja uskalleta kyseenalaistaa lainkaan. Islamofobia on rasismin lisäksi toinen taikasana tänä päivänä. Tosin herää jopa epäilys, että todella maahanmuuttomyönteiset positiivista syrjintää kannattavat viranomaiset ovat tehneet jonkun periaatepäätöksen, että esim. harkinnanvaraisilla sosiaalituilla tiettyjen mamuryhmien tulotasoa pyritään nostamaan vähintään keskiluokkaisen työssäkäyvän suomalaisperheiden tasolle ellei jopa ylikin.

Kuitenkin työnteon pitäisi aina olla kannattavampaa kuin sosiaalituilla elämisen, pienituloisillakin - tai muuten yhteiskunnan taloudellinen kantokyky - moraalista puhumattakaan - rapistuu vähitellen täysin! Lisäksi rasismikin vain lisääntyy, jos eri ryhmiä kohdellaan eriarvoisesti - ja se herättää jopa katkeruuttakin etenkin näin laman aikana.

Asiat olisi tutkittava perinpohjin

Yksinhuoltajaksi pääsee ilmeisesti vain ilmoituksella, että mies on lähtenyt esim, ulkomaille? Suosimmeko siis muslimien moniavioisuutta?
Tukien tsekkaus olisi tarpeen; olen itse nähnyt miten tukia saava (suomalainen) perhe kävi ostoksilla Stockalla ostaen lasten vaatteiksi vain merkkituotteita, vaikka olisi ollut edellisten lastenkin vaatteita käytettävänä. Vaatteita hoidetaan huonosti, jos voidaan käydä ostamassa heti uusia. Soppailu on eräiden ajanvietettä.

Mitä tulee näihin mamuihin, jotka ovat paossa Somalian rauhattomia oloja, niin sitten ei pitäisi mennä sinne lomailemaankaan, eikä varsinkaan lähettää lapsia sinne yksin. Kotouttaa kotimaahansa pitäisi myös nämä lorvailevat siististi pukeutuneet nuoret miehet, jotka ovat ties minkä klaanin "prinssejä".

Huntupäitä liikaa

"Erityisesti Kauma selvittäisi, onko teknisellä puolella henkilöstömäärissä löysää.

– Esimerkiksi tienrakennuspuolella kaupungin toiminta on selvästi tehottomampaa kuin jos palvelut ostetaan yksityiseltä toimijalta."

Kaupungin pyörittämästä toiminnasta rahat ja palkat jäävät kuitenkin Suomeen. Jos ostetaan yksityiseltä firmalta, niin tänä päivänä työntekijät tulevat Virosta ja muista halpatyömaista - ja sinne valuvat sitten rahatkin. Ehkä firmakin saattaa olla virolainen tai ainakin veroparatiisiin sijoittava ulkomaalainen tytäryhtiö. Lisäksi suomalaiset kuntatyöntekijät jäävät työttömiksi. Kokoomuslaiset eivät ikinä tajua tätä yksityistämisen nurjaa ja kallista puolta!

Toki kuntapalvelujen tuottamistakin pitää järkevöittää ja tehostaa - etenkin johdon osalta kylläkin. Mutta joskus se näennäinen tehottomuuskin on pitkällä tähtäimellä kuinkin halvempi ja parempi valinta - noin suomalaisten veronmaksajien kannalta!

Tulonsiirtoa Viroonko?

Täyttä asiaa. Se yksityinen palvelu ei ole koskaan niin paljoa edullisempi, että erotuksella maksetaan työttömäksi jäävän kaupungin työntekijän kulut. Ei Kaumalla tai kokoomuksella ole tavoitteena hoitaa kaupungin asioita kaupungin kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, vaan oman etupiirinsä kannalta parhaalla tavalla. Kokoomuksella yksityistäminen perustuu uskontoon, jonka kantaviin aatteisiin kuuluu kupata mahdollisimman suuri osa julkisista varoista omaan tai kokoomusveljen tai -siskon taskuun.

Kokonaan toinen asia on se, että jos se toiminta on merkittävästi tehottomampaa kuin yksityisellä, miksi sille ei tehdä mitään kaupungin organisaatiossa? Onko siellä johtajina hyvät veljet muulla kuin osaamisperusteella?

Kokoomus tuhoaa tämän maan

Hyvä Pia, ehdottomasti samaa mieltä. Mamut voivat aivan hyvin hankkia rattaat kierrätyksestä kuten muutkin, joilla ei ole varaa uusia ostaa. Eivätkä kaikki 6 lasta ja äiti tarvitse omia iphoneja, ipadeja yms. yms.

Kokkaritäti

Hyvä Pia! Tämä on oikeata vastuunkantoa. Kiitos kun laitat itsesi likoon. Veronkorotusten tie on kuljettu loppuun. Nyt alkaa olla viimeiset hetket ottaa hirttosilmukka pois omasta kaulastamme.

Markku Seppälä

Kokoomus kai haluaa viihteeksi sosiaalipornoa. Kiva katsoa, kun köyhien lapset kulkevat vaunuissa, jotka on korjattu jeesusteipillä.

ylävitonen köyhille

Sivut