Paikalliset

Espoo vastaa lastenvaunukohuun Ylellä: ”Kaikille sama 200 euroa”

Espoon perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Marja-Leena Remes kertoo, ettei maahanmuuttajille ole varattu enempää harkinnanvaraista lastenvaunutukea kuin kantasuomalaisille.

Päivi Tuovinen

Espoon perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Marja-Leena Remes kertoo, että kaupunkilaiset voivat saada 200 euroa harkinnanvaraista tukea lastenrattaita varten.

Kokoomuslainen kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Pia Kauma hämmästeli viime perjantaina Länsiväylälle, miksi maahanmuuttajaperheille annetaan harkinnanvaraista tukea lastenvaunujen ostoon, kun kantasuomalaiset käyttävät kierrätettyjä.

– Ohjeet ovat ihan samat ja laki on sama kaikille kaikille, Remes vastaa Ylen A-studiossa.

– Lastenvaunuja varten on varattu 200 euroa, ja se summa on kaikille perheille sama. Kaikki varmasti ymmärtävät, ettei sillä summalla vielä uusia lastenvaunuja osteta. Joko ostetaan kierrätettynä tai sitten pannan muuta rahaa mukaan, Remes toteaa.

Kauma puolestaan kertoi ohjelmassa kuulleensa useilta espoolaisilta ja muilta kansalaisilta, että maahanmuuttajia kohdeltaisiin sosiaalitoimessa paremmin kuin kantasuomalaisia.

– Tänään sain sähköpostin yhdeltä sellaiselta henkilöltä, joka oli itse kantasuomalaisena hakenut harkinnanvaraista toimeentulotukea, mutta ei ollut sitä saanut. Eräällä toisella maahanmuuttajataustaisella henkilöllä oli apunaan vähemmistövaltuutettu ja pakolaisasiamies. Tällaisilla vähemmistöryhmillä on tällaisia asianajajia, mitä tavallisella suomalaisella köyhällä ei ole. Se on minusta väärin, Kauma sanoo Ylellä.

Remeksen mukaan maahanmuuttajat eivät saa etuuksia mitenkään helpommin.

– Eivät saa. Kuten sanoin jo: laki on sama kaikille. Tietysti Espoossakin näkyy se, että 30 prosenttia tästä väestönosasta (maahanmuuttajista) saa toimeentulotukea ja se on suurempi osuus kuin väestöstä keskimäärin, Remes kertoo.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu