Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Suvisaaristossa syntyi synkeä siltariita

Suvisaariston tiukkaa rakentamista vastustavat Christian Blom, Maisa Siirala ja Erkki Pesonen ovat kauhistuneet saariston rakennushankkeista. Suunnitelmien mukaan taustalla näkyvä Stora Bodöhön rakennettaisiin yli neljäkymmentä taloa.

Jari Pietiläinen

Saaristoluonnon ystävät ovat nousseet kiivaaseen vastarintaan Suvisaaristossa sijaitsevan Stora Bodön suunniteltua rakentamista vastaan.

Bergön pohjoisosan asukkaat pelkäävät täyteen rakennettavan saaren tuovan alueelle jatkuvan autorallin ja tuhoavan herkkää luontoa.

Saarelle on kaavailtu kokonaista kylää.”

– Ongelma on siinä, että kaikessa hiljaisuudessa saarelle on kaavailtu kokonaista kylää. Nyt siellä on vain kolme huvilaa, mutta tulevaisuudessa taloja voisi olla 21, siis jopa 42 asuntoa.

– Virkistykselle tärkeän saaren pinta-alasta puolet jäisi rakentamisen alle, päivittelee rakennuslautakunnan varajäsen Maisa Siirala (vihr).

Saareen on suunniteltu myös massiivista siltaa, joka yhdistäisi Stora Bodön suoraan Lilla Bodön kautta Ramsön saareen.

– Jos silta rakennettaisiin, se tukkisi turvaväylän, jota yhteysveneet käyttävät tuulisella säällä. Ei tällainen rakentaminen sovi Suvisaaristoon eikä varsinkaan sen ulkoreunalle, muistuttaa kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen Paula Pöntynen (ps/sit).

Stora Bodöstä on tehty luontoselvitys. Saarella kasvoi myös arvokas vanha metsä, mutta se on hakkuiden vuoksi vastikään kadonnut.

– Kyseessä on ennakkotapaus, jota pahimmassa tapauksessa voitaisiin vaatia seurattavaksi kaikkialla Suvisaaristossa, arvioi kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsen Rainer Lahti (vihr).

Alueelle on aiemminkin suunniteltu asuinrakennuksia, muttei tässä mittakaavassa.

– Näin raakaa rakentamissuunnitelmaa en ole nähnyt koko Suvisaaristossa. Jos Espoon saaristoa todella arvostettaisiin, silloin siitä haluttaisiin myös pitää huolta. Tällainen rakentaminen ei ole asiallista.

Stora Bodö

Stora Bodö sijaitsee Suvisaaristossa Bergön ja Lehtisaarten välissä.

Miltei asumaton saari on Castrénin suvun hallussa.

Saarelle on suunniteltu 21 uutta, ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettua taloa.

Tällä hetkellä saarelle pääsee vain veneellä. Jos saareen rakennetaan taloja, myös silta on välttämätön.

Stora Bodön ja Etelä-Bergön osayleiskaavan hyväksyminen nähtäville jätettiin Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksessa pöydälle 15.5.

Seuraava kokous on 29.5.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu