Kulttuuri

Unelmien elokuva syntyi joukkorahoituksella

Autolla Nepaliin -elokuva kertoo unelmista, niiden toteuttamiseen liittyvistä haasteista.

Black Lion Pictures

Autolla Nepaliin - Unelmien elokuva tulee ensi-iltaan 28. marraskuuta 2014. Se on Suomen ensimmäinen 100-prosenttisesti joukkorahoitettu elokuva teatterilevityksessä.

Elokuva kertoo kolmesta miehestä, jotka ajavat pakettiautolla Nepaliin auttamaan paikallisen turvakodin naisia.

Kaikki elokuvantekijöiden saamat lipputulot menevät lyhentämättöminä Nepaliin.

Monet suomalaiset yhteiskunnallisesti valveutuneet mediapersoonat ovat ottaneet asian omakseen ja olleet mukana tukemassa projektia – elokuvassa esiintyvät muun muassa Arman Alizad , Riku Rantala , Mika Poutala , Saku Tuominen ja Musta Barbaari .

Elokuva kertoo unelmista, niiden toteuttamiseen liittyvistä haasteista. Elokuva pohjautuu Juho Leppäsen vuonna 2012 alulle panemaan projektiin, jonka tavoitteena oli auttaa Kathmandulaisen turvakodin naisia. Unelmasta kasvoi suurempi, kun Juhon ystävät liittyivät mukaan projektiin ja he lähtivät pakettiautolla matkalle Nepaliin.

Matkan aikana tarina saavutti some- ja medianäkyvyyden ansiosta noin kahden miljoonan ihmisen tietoisuuden. Varsinkin Nepalissa projekti sai aikaan suurta medianäkyvyyttä. Samalla suureni projektin vaikutusala – yhtäkkiä projekti ei auttanutkaan ainoastaan turvakodin naisia, vaan myös satoja kastittomia koululaisia ja kokonaisia kyliä Nepalissa.

Tämän myötä syntyi myös ajatus elokuvasta, joka kertoisi projektista ja rohkaisisi muitakin tarttumaan toimeen.

20 000 kilometrin matka vanhalla postipakulla ei sujunut ongelmitta. Jännityskerrointa lisäsivät matkan aikana kohdatut vastoinkäymiset, kuten oikeuden tuomiolla uhkaavat miliisit, etenemisen estävät terroristi-iskut, moottoritiekolari sekä sairaskohtaukset.

Joulukuussa 2013 kolmen viikon joukkorahoituskampanjalla 33 000 euroa kerännyt elokuva on niin sanottu charity adventure: hyväntekeväisyyselokuva, joka kertoo unelmien toteuttamisesta ja seikkailusta.

 

Lisää aiheesta: 

Sirkustaiteilijat ajoivat tuk-tukilla Suomeen - ryhtyvät katuruokakauppiaiksi30.9.2014 10.30
Tuk-tuk-miehet käyvät nyt Suomen byrokratian kimppuun14.10.2014 06.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu