Keikalla

Arion keikkailee tähtien seurassa

KEIKALLA Vuoden 2013 euroviisukarsinnoista tuttu nuori helsinkiläinen hevisensaatio on kovassa nosteessa maailmalla.

- Jokainen keikka on yhtä arvokas. Soitimme sitten stadionilla tai pienellä klubilla, vedämme aina täysillä, laulusolisti Viljami Holopainen (kesk) vannoo.

AJ Savolainen

Tavoitan Arionin laulusolistin Viljami Holopaisen (s. 1995) kiireisissä merkeissä.

Seuraavana päivänä yhtye lentää Japaniin keikalle Loud Park -hevifestareille suurelle stadionille, missä yhtye esiintyy Dream Theaterin, Within Temptationin ja Manowarin kaltaisten tähtien seurassa.

Viimeksi Arion nähtiin Japanissa toukokuussa Tokiossa järjestetyssä Finland Festissä yhdessä Amorphiksen, Von Hertzen Brothersin, Stam1nan ja The Blankon kanssa.

– Toki silloin jännitti vielä enemmän, sillä se oli meidän ensimmäinen keikkareissu ulkomaille – ja heti Japaniin, Holopainen myhäilee.

Laulaja päätyi toukokuussa 2012 Arioniin viimeisenä lenkkinä, kun yläasteen musiikkilinjalta tuttu kitaristi Iivo Kaipainen pyysi häntä liittymään bändiin.

– Lukion ykkösellä tuli Iivolta soitto, että täältä Sibelius-lukiosta on löytynyt kiva porukka, kiinnostaisiko tulla laulajaksi. Hommat meni isoilleen aika nopeasti, ei kukaan osannut odottaa näin nopeaa nousua, solisti muistelee.

7-vuotiaasta asti laulaneen nuorukaisen ansioksi laskettakoon yhtyeen musiikillinen nykylinja, eli sinfoninen metalli Stratovariuksen ja Sonata Arctican hengessä.

– Laulutyylini määritteli bändin genren, sillä ennen minua lauloi kaveri, jonka tyyli oli enemmänkin kuolonkorinaa, nuori mies paljastaa.

Oli voitto, ettei päästy euroviisuihin.”

Arionin nousu suomihevin kärkeen on ollut todella ripeää.

Vuonna 2011 perustettu yhtye valittiin viime vuonna Ylen Uuden Musiikin Kilpailun UMK:n finaaliin ja pari kuukautta sitten ilmestyi esikoisalbumi Last Of Us .

– Osallistumista euroviisukarsintoihin ei hirveästi mietitty, meillähän ei silloin ollut edes nimeä! Demonkin lähetimme vasta päivää ennen deadlinea Ylelle, solisti tunnustaa.

Karsintojen finaaliin yltäneen yhtyeen laulaja on silti tyytyväinen, ettei Arion päätynyt edustamaan Suomea Ruotsin Malmöhön, vaan sinne lähti Krista Siegfrids .

– Oli voitto, ettei päästy euroviisuihin, sillä sen jälkeen saatiin levytyssopimus ja päästiin heti tositoimiin.

UMK:n jälkeen Spinefarm-yhtiön perustaja Riku Pääkkönen – jonka kiinnityksiin kuuluivat muun muassa Nightwish, Children Of Bodom ja Sonata Arctica – kiinnostui viisikosta.

– Kolme bändistä tunsi Rikun tyttären Sibelius-lukion tanssilinjalta. Hän kertoi isälleen, että hänen koulukavereita on UMK:ssa, jos kiinnostaa. Vähän ajan päästä meillä oli levysoppari Ranka-kustannuksen kanssa.

Listamenestystä Holopainen ei osannut odottaa.

– Olimme listalla kolme viikkoa putkeen, olihan se hienoa, nuorukainen iloitsee.

Helsingissä Arion on keikalla 18.12. On The Rocksissa.

Arion

Vuonna 2011 Helsingissä perustettu sinfonista metallimusiikkia soittava yhtye.

Yhtye on Viljami Holopainen (laulu), Iivo Kaipainen (kitara), Arttu Vauhkonen (kosketinsoittimet), Gege Velinov (basso) ja Topias Kupiainen (rummut).

Otti osaa vuoden 2013 Uuden Musiikin Kilpailuun kappaleella Lost. Yhtyeen loppusijoitus UMK2013 -euroviisukarsinnoissa oli viides.

Osallistuessaan kisaan jäsenet olivat 17-18 -vuotiaita.

Debyyttialbumi Last Of Us julkaistiin 22. elokuuta 2014. Levy nousi ilmestyessään listasijalle 13.

Apulannan Toni Wirtanen on kutsunut Holopaista hevimetallin Justin Bieberiksi.

Lisää aiheesta: 

Arion on valmis suurille estradeille22.8.2014 17.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Keikalla

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu