Paikalliset

Ville Juurikkalan kamera rakastaa rocktähtiä ja merta

Kulttuuri Kirkkonummella asuva kuvaaja haluaa suojella Itämerta kuvien avulla.

Rockvalokuvaajana mainetta niittänyt Ville Juurikkala on kuvannut kymmeniä tunnettuja bändejä ja artisteja. Hänen kuviaan on levinnyt maailmalle promootiokuvina ja levyjen kansissa. Mike Monroen kanssa Juurikkala on tehnyt yhteistyötä noin kymmenen vuotta. Toinen Juurikkalan rakkaista kuvauskohteista on Itämeri. Hän haluaa kuvillaan tukea meren suojelua.

Riku Cajander

Kymmenkunta vuotta kamerallaan tunnettuja rockmuusikoita vanginnut Ville Juurikkala on tuonut otoksiaan esille Kirkkonummelle. Näytteillä on myös valokuvia hänen toisesta rakkaasta aiheestaan Itämerestä. Suurikokoiset avarat merimaisemat on painettu metallilevyille. Kahvila Babylonin toisella seinällä taas hymyilevät Mike Monroe, Jonne Aaron ja Jenni Vartiainen .

– Soitin itse teini-ikäisenä kitaraa ja ajauduin mukaan siihen maailmaan. Ryhdyin vuodesta 2003 tekemään levykansia ja valokuvakirjoja muun muassa Daruden , Nightwishin ja The 69Eyes -yhtyeen kanssa. Samalla tutustuin artisteihin ja minun tuli myös hengailtua heidän kiertueillaan, mutta aikansa kutakin, Ville Juurikkala muistelee.

Tärkeä jakso Juurikkalan elämässä on ollut asuminen USA:ssa kolmen vuoden ajan, missä hän työskenteli muun muassa Good Charlotten ja  Gun N' Roses-yhtyeestäkin tutun Slashin kanssa.

– USA on kuvaajalle managereineen ja sopimuspaperinippuineen ihan eri maailma kun Suomi. Mutta itse artistit ovat hienoja ihmisiä ja persoonia aivan kuten meilläkin.

Hektinen rockelämä Los Angelesissa sai kuvaajan kaipaamaan muutosta elämäänsä. Vaikka työt olisivat voineet jatkua valloissa, hän lähti Pohjois-Espanjaan kävelemään Santiagon pyhiinvaellusreittiä.

– Kuljin siellä kaksi kuukautta ja lähes tuhat kilometriä. Matkalla kaikki tavarani varastettiin. Jatkoin reissua rahattomana, ilman passia. Söin mitä anteliailta ihmisiltä sain ja nukuin metsässä.

– Tämä kaikki muutti minua niin, että Losin elämä alkoi tuntua todella tyhjältä. Minulle tuli hirveä kaipuu Suomeen ja maaseudulle, meidän luontoa kuvaamaan.

Etenkin Itämeri on ollut Ville Juurikkalalle läheinen aihe jo kauan.

– Isoissa merissä on lumoa ja voimaa, joka vangitsee. Olen asunut usein lähellä merta ja kuvannut merta varsinkin Iniössä.

Samalla Ville Juurikkala on huomannut muutoksen Suomenlahden puhtaudessa. Itämeren suojelua tukeakseen hänen näyttelykuviensa tuotosta osa menee hyväntekeväisyyteen, Baltic Sea Actionin kautta.

– Sinilevän seassa ei ole kiva uida, vaikka uimisesta kovasti pidänkin.

Ville Juurikkala asuu nykyään Kirkkonummella vaimonsa ja 1,5 vuotiaan poikansa kanssa.

– Kunta on hieno paikka asua ja Porkkalan upea saaristokin on lähellä. Luonnossa kulkeminen, hiljaisuus ja meri tuovat enemmän elämääni kuin mitä urallani voi saavuttaa. Isyys ja poikani ovat ehdottomasti nyt elämäni ykkösjuttuja.

Nyt Ville Juurikkala tekee monipuolisesti media-alan kuvaustöitä, muun muassa videoita.

– Valokuvaaminen on minulle se tärkein juttu, josta eniten nautin. Mutta toki uudetkin jutut elämään ovat tervetulleita.

Juttua on muutettu 29.10. korjaamalla Guns N' Roses -yhtyeen entisen kitaristin nimi oikein.

Ville Juurikkala

Syntynyt 1980, asuu Kirkkonummen Friggerbyssä.

Valokuvanäyttely Cafe Art Babylonissa 14.11 saakka.

Juurikkala on tavattavissa näyttelypaikalla to 30.10. klo 17-19.

Tehnyt valokuvakirjat Apocalypticasta, Nightwishista ja The 69 Eyes: Route

Levykansikuvauksia toista sataa.

Suosikkiartistit: Mike Monroe, jonka kanssa tehnyt yhteistyötä vuodesta 2005 sekä Tuomas Holopainen/ Nigthwish.

Toive: Päästä vielä kuvaamaan Metallicaa.

Valokuvanäyttelyitä mm. New Yorkissa, Los Angelesissa ja San Diegossa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu