Paikalliset

Puihin nouseva seikkailupuisto vie jopa 18 metrin korkeuteen

Puihin rakennetut seikkailupuistot ovat suosittuja muualla Euroopassa. Ensi keväänä sellainen avataan myös Leppävaaran urheilupuistossa.

Altus

Muualla Euroopassa suositut, puihin rakennetut seikkailupuistot rantautuvat ensi kesänä Espooseen. Ranskalainen Altus rakentaa Leppävaaran urheilupuistoon seikkailuratoja ja lavoja, jotka kulkevat puissa korkeimmillaan 18 metrissä. Radoilla voi liukua ja kiipeillä turvavaljaissa ja vaijeriin kytkettynä.

Seikkailupuisto Huippu avautuu toukokuussa 2015. Puiston rakennustyöt urheilupuistossa alkoivat lokakuun viimeisellä viikolla.

Puisto rakentuu Leppävaaran urheilupuiston kalliolle ja sen alapuolelle pururadan kupeeseen, stadionin ja uimahallin läheisyyteen. Rakentaminen tehdään metsää säästäen. Nostolaitteita ei käytetä, vaan rakentajat roikkuvat puista turvavaijereissa. Rakennustyöt kestävät viisi viikkoa.

Suomessa puihin rakennetut seikkailupuistot ovat uusi ilmiö. Viime vuonna maassa oli kahdeksan puistoa, nyt niitä on jo seitsemän lisää ja suunnitteillakin vajaat kymmenen uutta.

Leppävaaran seikkailupuisto Huippu tavoittelee ensimmäisellä kaudellaan 14 000 kävijää. Puisto tulee työllistämään toukokuusta lokakuun loppuun 10–20 seikkailuohjaajaa.

Puiston yrittäjät Jari Saarhelo ja Teemu Puskala kertovat, että puisto on noin puolen miljoonan euron investointi. /Korjattu 7.11. Altus on ranskalainen, ei tanskalainen yritys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu