Kulttuuri

Sunan koulun kuorolle kultalevy singlestä

Liput liehuivat iloisesti, kun Sunan koulun kuoro vastaanotti kultalevyn Teflon Brothers -bändin kanssa tehdystä hyväntekeväisyyskappaleesta Kendo Anthem. Se soi usein viime kevään jääkiekon MM-kisoissa.

Jukka Vilske

Sunan koulun kuoro on saanut kultalevyn yhteistyössä räp-yhtye Teflon Brothersin kanssa tehdystä hyväntekeväisyyskappaleesta Kendo Anthem .

Kappale valittiin vuoden 2014 jääkiekon maailmanmestaruuskilpailujen Suomen viralliseksi kisakappaleeksi. Kappale on mukana myös virallisella Leijonat-levyllä.

Kendo Anthem soi jääkiekon MM-kisojen yhteydessä tiuhaan ja sitä on kuunneltu netissä yli kaksi miljoonaa kertaa. Single ylitti keväällä 20 000 myydyn singlen rajan.

Aina kun Kendo Anthem esitetään tai kuunnellaan, kappaleen tuotot ohjataan Lastenklinikoiden kummien kautta uuden Lastensairaalan musiikkihuoneen soittimiin ja musiikkivälineisiin. Sairaalan valmistuttua tuotot ohjataan kummien toimintaan.

Sunan koulun on kymmenkunta vuotta tehnyt yhteistyötä Omnian audio- ja bändipajan kanssa. Audiopajalaiset ovat muun muassa käyneet koulussa auttamassa konserttien äänentoistossa.

Keväällä 2013 Sunan koulun kuoro teki Runo & The Zatelite -nimisen bändin kanssa kappaleen Poika kotiin. Kappale nauhoitettiin Hannu Lemolan johdolla Omnian audiopajalaisten kanssa.

Joulun jälkeen tarina sai jatkoa, kun Mikko Kuoppala eli Pyhimys-nimellä tunnettu räppäri otti yhteyttä ja kyseli yhteistyön mahdollisuutta. Neuvottelut johtivat siihen, että Sunan koulun kuoro ja Teflon Brothers sopivat hyväntekeväisyyskappaleen äänittämisestä. Tästä syntyi Kendo Anthem, jonka kertosäkeessä kuullaan Sunan koulun kuoron laulua.

Kuorossa laulaa tällä hetkellä 100 oppilasta eli liki puolet koulun oppilaista. Kuoro on esiintynyt muun muassa Elämän Kevät tapahtumassa Narinkkatorilla, Elämä lapselle - konsertissa Hartwall-areenalla ja Lasten suojelun tuen konsertissa Barona-areenalla.

– Isoilla Areenoilla esiintyminen on ollut lapsille elämys. Siinä sivussa on opittu olemista, käyttäytymistä ja esiintymistä. Olen kuorosta tosi ylpeä, Tiina Raula sanoo.

Vanhemmat tukevat kuoron toimintaa täysillä. Kun kuoro lähtee konserttiin, sen kuljetukseen tilataan kaksi bussia ja valvojaksi lähtee 5-10 opettajaa ja joskus vanhempia.

Sunan koulun kuoro on ollut olemassa pian viisi vuotta. Koulu ei ole musiikkipainotteinen, mutta Tiina Raula opettaa musiikkia kaikilla luokilla.

– Kuoro harjoittelee kerran viikossa. 1.–2. -luokkalaiset harjoittelevat omana ryhmänään ja osallistuu kerran kuukaudessa 3.–6. -luokkalaisten harjoituksiin. Kuoroon pääsevät kaikki laulamisesta innostuneet oppilaat ja harrastaminen on heille maksutonta.

Sunan koulu on 200 oppilaan ala-aste Espoossa ja kuoron toimintaan osallistuu 80 oppilasta.

Seuraavaksi kuoro esiintyy uimaseura Cetuksen 10-vuotisjuhlissa. Yhteistyö Lastenklinikoiden kummien kanssa jatkuu 22. marraskuuta, kun kuoro esiintyy Ison Omenan joulunavauksessa. Joulun alla on vielä koulun omat joululaulajaiset.

Kultalevy on nyt ihailtavana Sunan koulun vitriinissä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu