Minne mennä

Elvis ja Marilyn Albergassa ihmisiksi riisuttuina

KOMEDIA Huone 112 on draamalla maustettu komedia kahden valovoimaisen tähden salaisesta kohtaamisesta.

Työryhmä on vasta aloittanut Huone 112:n harjoitukset Teatteriravintola Albergan lavalla ja ovat sen vuoksi ilman maskeja ja roolivaatteita. Tapahtumien keskiössä on hotellihuone, jossa Marilynillä ja Elviksellä on salainen kohtaaminen.

Anneli Tuominen-Halomo

Teatteriravintola Albergassa nähdään kohta hiukan erilainen esitys, Huone 112 . Teatteriravintolan esitykset ovat yleensä olleet yhden tai kahden näyttelijän esityksiä, mutta nyt Albergan pikkuruisella lavalla nähdään yhtä aikaa neljäkin näyttelijää.

Huone 112 on komedia siitä, mitä tapahtuu kun rockin kuningas ja maailman kaunein blondi filmitähti tapaavat toisensa hotellihuoneessa. Välillä huoneeseen työntyvät naapurihuoneen asukkaat, hotellin henkilökuntaa tai lääkäri.

Tunnelma on yhtä tiivis kuin olisi jonkun olohuoneessa esiintymässä. ”

 

 

Tiina Brännaren ja Eppu Nuotion käsikirjoittama Huone 112 on fiktiivinen komedia, jossa on mukana draamaa ja mustaa huumoria. Näytelmä kertoo legendaarisen rockin kuninkaan Elviksen ja valkokankaan kuningatar Marilynin salaisesta kohtaamisesta hotellihuoneessa.

 

– Näytelmä menee kuitenkin ihon alle, koska mukana on faktoja molempien tähtien elämästä, ohjaaja Tiina Brännare sanoo.

– Tässä käydään myös elämän synkällä puolella, Elviksen roolin esittävä Emil Kihlström täydentää.

– Sekin on mielenkiintoista, että tässä mennään minimaalisella rekvisiitalla, hän jatkaa.

– Kiinnostavinta on se, että Elviksen ja Marilynin yltä riisutaan se kuva, joka heistä on julkisuudessa välittynyt. Nyt mennään privaattiin, Marilynin roolin esittävä Jutta Järvinen miettii.

Näyttelijä Lasse Karkjärvellä on Huone 112:ssa monta roolia.

– Tämä on epätavallinen juttu. On kiva vaihtaa roolista toiseen ja miettiä myös sitä, että tällaisia henkilöitä on ollut olemassa.

Myös Kirsti Valve on innoissaan uudesta työstä, koska unen ja valveen rajamaastossa liikkuminen tuo näytelmään mielenkiintoisen lisän.

Tiina Brännarelle teatteriravintola Alberga on erityinen paikka, koska siellä hän aloitti ohjaajanuransa parikymmentä vuotta sitten. Hän on myös esiintynyt siellä monessa näytelmässä.

– Huone 112 on kirjoitettu teatteriin, mutta se taipuu notkeasti myös teatteriravintolaan.

Teatteriravintolassa yleisö on todella lähellä, mutta näyttelijöiden mielestä sen noteeraa eikä sitten kuitenkaan noteeraa. Tunnelma on yhtä tiivis kuin olisi jonkun olohuoneessa esiintymässä.

– Pienessä tilassa näkee toki, jos joku haukottelee tai näprää puhelintaan, mutta emme anna sen häiritä. Me olemme illan viihde, Tiina Brännare sanoo.

– Se on jännittävää, että yleisö on niin lähellä, mutta tykkään kuitenkin tilanteesta, Jutta Järvinen sanoo.

Huone 112 sai ensi-iltansa syksyllä Saksassa.

– Halusimme näytelmän ensi-illan Suomeen ja kun kävin teatteriravintola Albergassa katsomassa Sanna Saarijärven ja Anu Hälvän Kilon paloina -esityksen, päätin tarjota sitä tänne. Vuokko ( Varila-Kiverä ) sanoi heti, että tee se, ensi-illoista on pulaa.

Työryhmä on valmiina viemään esitystään myös muualle Suomeen.

Huone 112

Teatteriravintola Alberga, Leipurinkuja 2, Leppävaara.

Suomenkielinen kantaesitys Teatteriravintola Albergassa tiistaina 18.11. klo 20 (ensi-ilta), muut esitykset ke 19.11., to 20.11., pe 21.11., la 22.11., ti 25.11., ke 26.11., to 27.11., ke 10.12., to 11.12., pe 12.12., la 13.12., illallinen ennen esitystä klo 18–20.

Tiina Brännare on suomalainen ohjaaja, koreografi ja näyttelijä. Valmistui teatteritaiteen maisteriksi vuonna 1992 Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön linjalta.

Jutta Järvinen on esiintynyt lapsinäyttelijänä tv-sarjoissa Ihmeidentekijät ja Parhaat vuodet. Lujateatterin perustajajäsen 2014.

Emil Kihlström on esiintynyt mm. kesäteattereissa ja tv-elokuvassa Siinä näkijä, missä tekijä.

Kirsti Valve tunnetaan mm. Sanna Susisaarena TV-sarjasta ja elokuvasta Raid. Viimeisin tv-työ on draamasarja Kiiltokuvia.

Lasse Karkjärvi on esiintynyt mm. tv-sarjoissa Helppo elämä, Hovimäki, Team Ahma ja Fakta Homma sekä elokuvassa Prinsessa.

Lisää aiheesta: 

Teatteriravintola evästää pääkoppaa3.11.2014 18.00
Eija Vilpas: Haluan tuoda naurua elämään28.10.2014 18.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu