Paikalliset

Pin up -malli Milly Milkshake tekee arkityönä politiikkaa – arvaatko missä puolueessa

MUOTI   Pin up -tyttö ei nyreää naamaa näytä: Hymy kaunistaa jokaista naista.

Pin-up-malli flirttaa korkeintaan viattomasti. Milka Taivassalo saatetaan nähdä jatkossa yhä enemmän myös kunnallispolitiikassa; hän on jo nyt tarkastuslautakunnan jäsen.

Esko Artell

Siinä missä tavanomaisella ”catwalkilla” marssivat mallit näyttävät kasvoiltaan viimeiselle tuomiolle menossa olevilta, on pin-up-mallin asenne täysin toinen. Mitä leveämpi hymy ja positiivisempi asenne, sitä parempi.

Useimpien pin up-mallien, kuten Nurmijärven Kirkonkylässä asuvan Milka Taivassalon tyyli henkii 1950-lukua, mutta toki muutkin vuosikymmenet kiinnostavat.

– Minua 50-luku on kiehtonut aina muutenkin. Pukeuduin ajan henkeen jo koulussa ja kuuntelin Elvistä ja Johnny Cashia. Näin ollen ei tarvinnut kahdesti miettiä, kun minulle tarjoutui mahdollisuus päästä Pin-up.fi -mallitoimistoon.

Milly Milkshake pitää pin-up-mallityötä harmittomana hauskana, sillä pin up -estradeilla ei paljastella vaan peitetään tyylikkäästi 50-luvun hengessä.”

Taivassalo , taiteilijanimeltään Milly Milkshake, pääsi mallitoimiston listoille sijoituttuaan hyvin Ylä-Savon pin up -kilpailussa kesällä 2013. Päivätyö oli tuonut Taivassalon pääkaupunkiseudulle jo aiemmin; ei sentään Helsingin hulinaan vaan rauhallisemmalle Nurmijärvelle.

Taivassalo on myös kristillisdemokraattisen nuorisojärjestön pääsihteeri, ja viihtyy Nurmijärvellä mainiosti. Rock’n roll -festareille on tosin lähdettävä kauemmaksi.

– Täällä viihtyy hyvin. Mallityöt vievät erilaisiin promootiotilaisuuksiin, muotinäytösiin ja ylipäätänsä kohtaamaan ihmisiä. Itse teen mielelläni myös juontokeikkoja. Pin up -mallin keskeisin viesti on positiivisuuden ohella tyylikkyys. Niinpä on erityisen mukaan kun ihmiset saattavat pysähtyä kadullakin kehumaan ylläni olevaa asukokonaisuutta. Negatiivista palautetta ei juurikaan tule, Taivassalo iloitsee.

Milly Milkshake pitää pin up -mallityötä harmittomana hauskana, sillä pin up -estradeilla ei paljastella vaan peitetään tyylikkäästi 50-luvun hengessä.

Kyseisen vuosikymmenen tyyliä ihannoiva Taivassalo tietää kuitenkin, ettei naisten asema yhteiskunnassa ei ollut tuolloin aivan nykyisellä tasolla.

– Nainen ei kuulu nyrkin ja hellan väliin. Onneksi nykyään perheväkivallasta uskalletaan jo puhua julkisesti ja ongelmiin puuttua.

Alkuun 1800-luvulta

Pin up -taide sai alkunsa kuvataidemuotona jo 1800-luvulla.Tuolloin lehtien toiminta eli voimallista kasvukautta ja kilpailusyistä kansiin kaivattiin värikkäitä piirroksia, etenkin kauniista naisista. Tuohon aikaan nämä kansikuvat olivat usein glamour-kuvia, joissa naiset kuvattiin pikemminkin hohdokkaina kuin seksikkäinä.

Euroopassa julkaistiin 1910-luvulla rohkeita postikortteja, jota amerikkalaiset sotilaat toivat ensimmäisestä maailmansodasta palatessaan Amerikkaan, missä ne vaikuttivat seinäkalenterientyyliin.

Pin up -kuvien suosion lisääntyessä niitä alettiin käyttää entistä enemmän mainonnassa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu