Paikalliset

Kirkkonummella asennetaan miljoonan kilon rautatiesilta – rantarata poikki

Miljoona kiloa painava rautatiesilta asennetaan Tolsassa paikoilleen sunnuntaina. Liikenne korvataan busseilla.

Minna Rajainmäki

Junaliikenne on kokonaan poikki Kauklahden ja Kirkkonummen välillä lauantaista 15. marraskuuta kello 23 ja maanantaihin 17. marraskuuta kello 5 asti. Syynä ovat rantaradalla sunnuntaina 16. marraskuuta tehtävät rautatiesillan asennustyöt.

Ratatöiden vuoksi kaikki IC-junat Helsingin ja Turun välillä korvataan koko matkaltaan linja-autoilla. Linja-autot noudattavat juna-aikatauluista poikkeavia aikatauluja ja reittejä.

L-, S- ja U-junat korvataan bussilla 911X. Välillä Helsinki–Kauklahti lähijunat ajavat normaalisti. Y-juna kulkee vain välillä Kirkkonummi-Karjaa.

Tolsan aseman seudulle tulee asuntoja yhteensä 1 500 asukkaalle.”

Syynä on muun muassa Tolsan asemalle asennettava uusi rautatiesilta, joka tunkataan paikalleen sunnuntaina.

Sillan asennusta varten rata katkaistaan kokonaan ja tilalle asennetaan miljoona kiloa painava sillan betonikansi. Töitä tehdään yhtäjaksoisesti yötä päivää ja työstä aiheutuu meluhaittaa alueen asukkaille.

Rautatien alikulkutöiden takia myös Tolsantie katkaistaan läpikulkuliikenteeltä välillä Jorvaksentie (VT51) ja Tarutie lauantai-illasta kello 19 tiistaiaamuun kello 5:een saakka.

Väliaikainen kulkureitti on Kirkkonummen ja Jorvaksen rampeista Vanhan Rantatien kautta.

Tolsassa tehdään paljon muutostöitä tällä hetkellä. Asemaa siirretään 300 metriä ja lisäksi aseman seudulle tulee asuntoja yhteensä 1 500 asukkaalle. Se on Kirkkonummen mittakaavassa huomattava määrä.

Kaava mahdollistaa 15 uuden asuinkerrostalon rakentamisen. Rakennusoikeutta on 32 000 kerrosneliömetriä.

Lemminkäisellä on sopimus kunnan kanssa alueen rakentamisesta. Ensimmäinen talo on jo valmis ja myyty Taaleritehtaalle, joka laittaa ”korkean profiilin” asunnot vuokralle. Keväällä Lemminkäinen hakee rakennuslupaa toiselle asuinrakennukselle ja kaupan erillisrakennukselle.

Sitä, mikä kauppa Tolsaan tulee, yhtiö ei vielä suostu kertomaan.

Asuinrakennukset rakennetaan yksitellen 5–10 vuoden aikana.

Uusi asemasta Espooseen päin levittyvä alue on noin 65 hehtaaria. Kilometrin pituinen alue kulkee pitkin radan vierustaa. Alueen päässä on uusi koirapuisto.

Kunnallistekniikka saadaan valmiiksi tämän kuun lopussa. Aikaisempi risukko on silloin muuttunut asfaltoiduiksi kaduiksi ja puistoiksi.

– Tähän tulee myös runsaasti parkkitilaa liityntäliikennettä varten, kertoo rakennustöitä tekevän Ralf Ajalin Oy:stä toimitusjohtaja Tommi Knaapinen .

Tolsaan on kaavoitettu myös uusi tori, jonka laidalle pieni 600 kerrosneliön kokoinen kauppa tulee.

Aseman seudun suunnitteluun on käytetty esikuvana muun muassa Tuomarilaa.

Lisätietoja poikkeusliikenteestä: https://www.vr.fi/cs/vr/fi/paakaupunkiseudun_lahiliikenne

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu