Paikalliset

Juvonen: Hus säästää avopotilaiden kustannuksella

Arja Juvonen

Espoolainen kansanedustaja Arja Juvonen (ps) arvostelee Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä (Hus) sairaanhoitajien irtisanomisista ja potilaiden ohjaamisesta kotiin avohoitoon. Juvonen katsoo, että irtisanomisissa kyse on laajemmasta terveydenhoitoa ravistelevasta säästöilmiöstä.

Juvonen kertoo jättäneensä asiasta hallitukselle kaksi kirjallista kysymystä, toisen liittyen terveydenhuollossa tapahtuviin irtisanomisiin ja toisen liittyen psykiatristen potilaspaikkojen vähentämiseen. 

– Hus irtisanoo Tammisaaresta 13 mielenterveyshoitajaa. Myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ilmoitti omista säästötalkoistaan elokuussa, Juvonen sanoo. 

– Hoitajien irtisanomiset  ovat osa Husin suunnitelmaa vähentää psykiatrisia potilaspaikkoja. Mielenterveyspotilaita siirretään tulevaisuudessa entistä enemmän koti- eli avohoitoon.

– Suomalainen terveydenhuolto tarjoaa potilaille kylmää kyytiä. Mielenterveysongelmat lisääntyvät, sillä tulo- ja terveyserot kasvavat. Ihmisten ahdinko kasvaa kaikissa ikäluokissa, eikä avohoito ole aina se paras ratkaisu, Juvonen sanoo.

Juvosen mukaan avohoitoon laitetaan myös vanhuslain kannustamana vanhuksia, vaikka tosiasiassa moni ikääntynyt ei edes haluaisi olla yksinäisessä kodissaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu